The Man Who Would Be King - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Man Who Would Be King - opinie
U mnie przeskoczył ostatnio When The Wild Wind'a. Świetny utwór, aż dziwne, że temat ma tylko dwie strony 
- maidengraf
- -#Wrathchild

Dzięki za pozdrowieniaARTUR MELOMAN pisze:Pozdrowienia maidengraf, mam ogromnysentyment do miasta z którego pochodzisz, urodziłem się tam
,a w temacie świetny utwór
dziś posłuchałem i w pełni utwierdziłem się,że to naprawdę porządna kompozycja ,wstyd mi ,że się zastanawiałem czy czasem Coming Home nie jest lepsze
ps. perkusja Nicko,zwróćcie uwagę na perkusję Nicko w tym kawałku
ps. perkusja Nicko,zwróćcie uwagę na perkusję Nicko w tym kawałku
-
Robercikk
No cóż... kiedy odsłuchiwałem sample, kawałek "The Man Who Would be King" wydawał mi się najlepszym na płycie. Jednak gdy odsłuchałem całą wersję... ehh... po prostu zawiodłem się na tym utworze. Teraz czasami sobie go słucham (tak z 2 razy na tydzień ;P) No i mogę śmiało powiedzieć, że kawałek trochę zyskał, jestem gotów postawić go wyżej niż Alchemista 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

W tym utworze absolutnie kapitalne intro po prostu przerasta resztę utworu. Swoją drogą, to w zasadzie nawet mi się podoba ten kawałek, ale partia instrumentalna i to coś, co próbuje być solówką jest moim zdaniem totalnie beznadziejne i niszczy cały klimat utworu. Najgorszy moment na płycie jak dla mnie.
- maidengraf
- -#Wrathchild

Intro , owszem bardzo dobre ..ale partii instrumentalnej będę bronił czym się daMr.Hankey pisze:W tym utworze absolutnie kapitalne intro po prostu przerasta resztę utworu. Swoją drogą, to w zasadzie nawet mi się podoba ten kawałek, ale partia instrumentalna i to coś, co próbuje być solówką jest moim zdaniem totalnie beznadziejne i niszczy cały klimat utworu. Najgorszy moment na płycie jak dla mnie.
pa oswojeniu sie z płytą jak dla mnie najgorszy utwór :] czasem poslucham jeszcze, ale nie kreci mnie to...a dzisiaj sluchalem sobie X Factor, i lecial Judgement of heaven i w pewnym momencie... o fuck... przeciez jak slysze TMWWBK hehe.
The Man Who Would Be King, to utwór, który chyba najbardziej z całej płyty zyskał z czasem. Na początku wydawał się rozwlekły i słaby w porównaniu chociaż do Isle of Avalon, ale teraz bardzo przyjemnie się go słucha. Nawet dałbym 9-/10.
Też jestem tego zdania, nie myślałem że aż tak zyska po pewnym czasie. Świetny utwór 
Na początku wydawał mi się lekko chaotyczny, ale z czasem wszystko się pokładało w nim na swoje miejsce. Bardzo skomplikowany i trudny kawałek, słychać w nim jazzowe korzenie Murraya, a ta środkowa część jest jakby wyjęta z twórczości Hendrixa - kojarzy mi się z jakimś narkotycznym tańcem voodoo, czy diabli wiedzą z czym
Ale największym plusem tego kawałka jest przepiękny wstęp, jeden z ładniejszych motywów jakie ułożyli.
Ale największym plusem tego kawałka jest przepiękny wstęp, jeden z ładniejszych motywów jakie ułożyli.
Intro jest tak piękne ze razu pewnego przy nim najzwyczajniej w swiecie popłakałem sie a za kazdym razem wzrusza mnie bardzo . Dalsza częśc kawałka jest bardzo intrygujaca muzycznie Bruce ładnie komponuje swój łagodny spiew z klimatem utworu . Zachwyca gra Nicko . Sam koniec numeru bardzo przyjemny i nostalgiczny . Bardzo ciekawy kawałek tak inny od pozostałych , zyskuje z kazdym przesłuchaniem.
Who motivates the motivator
Rewelacyjny utwór, choć po Dave'ie spodziewałem się czegoś innego. Jedynym jego minusem, jest fakt, że po nim leci jeszcze lepszy Wind.
Mój typ na następną trasę, mam nadzieję, że obbok Talismana go usłyszę. Prawdziwie mistrzowski utwór, ukłony dla Dave'a
Jedynym jego minusem jest fakt, że następny utwór jest jeszcze lepszy, ale to w końcu Steve... 
Nie zapominaj o basie Steve`amaidengraf pisze: Intro , owszem bardzo dobre ..ale partii instrumentalnej będę bronił czym się da..naprawdę , coś niesamowitego a jeszcze w tle praca Nicko
...
Partia instrumentalna to jeden z lepszych fragmentów utworu. Ogólnie uwielbiam ten kawałek, to jeden z lepszych na FF.
Zdecydowanie świetny utwór, jeden z 5 najlepszych na płycie.
Ps. pewnie wywołam burzę, ale wcale nie uważam, że WTWWB jest lepsze. Wręcz przeciwnie, Wind jest nudny jak flaki z olejem, a Steve już dawno stracił formę do pisania wspaniałych, epickich numerów. Ostani który mu się naprawdę udał, to Sign Of The Cross, ale to było 16 lat temu...
Ps. pewnie wywołam burzę, ale wcale nie uważam, że WTWWB jest lepsze. Wręcz przeciwnie, Wind jest nudny jak flaki z olejem, a Steve już dawno stracił formę do pisania wspaniałych, epickich numerów. Ostani który mu się naprawdę udał, to Sign Of The Cross, ale to było 16 lat temu...
Trochę racji masz, ale mi i tak bardziej się WTWWB podoba.erosinho pisze:Ps. pewnie wywołam burzę, ale wcale nie uważam, że WTWWB jest lepsze. Wręcz przeciwnie, Wind jest nudny jak flaki z olejem
Steve trzyma wysoką formę cały czaserosinho pisze:Steve już dawno stracił formę do pisania wspaniałych, epickich numerów. Ostani który mu się naprawdę udał, to Sign Of The Cross, ale to było 16 lat temu...
Ja sądzę, że nie jest najlepszy, ale nie powiem że jest nudny jak flaki z olejem
powiem tak: wolę inne piosenki z tej płyty 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Tez by koncertowo zyskal,jestem tego pewien,nie wiem dlaczego ale mam wrazenie,ze Ironi nagrali ten album za szybko,bo pomysly na niego mieli swietne.
TFF o wiele bardziej zasluguje by grac go na zywo,niz A Matter...o wiele równiejszy,lepszy i przede wszystkim bardziej koncertowy album,no i wokalnie,instrumentalnie o wiele lepszy.
Ale i A Matter..tez jest ok,tez ma potencjal i tez sa swietne walki,jak These Colours Don't Run np.
TFF o wiele bardziej zasluguje by grac go na zywo,niz A Matter...o wiele równiejszy,lepszy i przede wszystkim bardziej koncertowy album,no i wokalnie,instrumentalnie o wiele lepszy.
Ale i A Matter..tez jest ok,tez ma potencjal i tez sa swietne walki,jak These Colours Don't Run np.
To chyba najtrudniejszy utwór na płycie, na początku stwarza wrażenie chaotycznego, ale jest tam tyle genialnych pomysłów i kapitalne wykorzystanie trzech gitar, choćby w podkładzie pod refren, że naprawdę trudno przejść koło niego obojętnie...
Jest dobry ale na płycie są lepsze.Demon pisze:Ja sądzę, że nie jest najlepszy, ale nie powiem że jest nudny jak flaki z olejempowiem tak: wolę inne piosenki z tej płyty
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!