No Prayer For The Dying vs. Virtual XI

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Lepszy jest:

No Prayer For The Dying
33
57%
Virtual XI
9
16%
Oba świetne
13
22%
Oba słabe
3
5%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: No Prayer For The Dying vs. Virtual XI

Post autor: LukaSieka »

Właśnie powszechnie uznawanie bezpłciowo za "fajne" jak "Bring Your Daughter... To The Slaughter", "Holy Smoke" są najgorszymi na płycie. Momentami do tego stopnia psują mi klimat tej płyty, że muszę je w złości bądź znudzenia przełączyć.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

LukaSieka pisze:"Bring Your Daughter... To The Slaughter", "Holy Smoke" są najgorszymi na płycie.
Dokładnie zawsze to samo uważałem już nawet lepsze jest Mother Russia. :B
LukaSieka pisze:że muszę je w złości bądź znudzenia przełączyć.
To aż tak źle u mnie nie jest,zawsze staram się słuchać płyty w całości, nawet największe g... ścierpię po prostu taką mam zasadę, no chyba, że jakaś impra i się wybiera najlepsze utwory czy robi jakiś ranking.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Invader pisze:
LukaSieka pisze:"Bring Your Daughter... To The Slaughter", "Holy Smoke" są najgorszymi na płycie.
Dokładnie zawsze to samo uważałem już nawet lepsze jest Mother Russia. :B
To aż tak źle u mnie nie jest,zawsze staram się słuchać płyty w całości, nawet największe g... ścierpię po prostu taką mam zasadę, no chyba, że jakaś impra i się wybiera najlepsze utwory czy robi jakiś ranking.
Mother Russia jeden z najlepszych kawałków Harrisa, szkoda tylko ze troche autoplagiat z Seventh Son w pewnym momencie ale ujdzie ;)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

widman pisze:szkoda tylko ze troche autoplagiat z Seventh Son w pewnym momencie ale ujdzie ;)
No może dlatego właśnie, aha jeszcze solówki mi się tam nie podobają :B

Lukasz masz pw.

Widzę,że to jakaś nowa ankieta mój głos na No Prayera.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Invader pisze:
Ja oczywiście też słucham płyt od deski do deski, ale momentami kiedy słyszę "Holy Smoke" albo "Bring Your Daughter... To The Slaughter" to zwyczajnie czuje przejedzenie.... Tym bardziej, że bardzo lubie słuchać bootlegi, także te z No Prayer On The Road 1990/91 a tam mamy co występ "Bring......" i "Holy Smoke" :sad: Z reszta podobnie momentami mam z "Hallowed Be Thy Name", "Run To The Hills", "Iron Maiden" i zwłaszcza "Sanctuary oraz "The Number Of The Beast", które są granie na prawie każdym koncercie. Mowa tu o wersjach live tych utworów, bo na normalnym studyjnym lp nie mam z tym problemu.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

LukaSieka pisze:W ogóle skąd takie porównanie? Bezsensowne moim zdaniem. Dwie kompletnie inne płyty. To tak jakby porównać "Killers" i "A Matter Of Life And Death" :) Można którąś bardziej lubić, komuś sie to czy tamto może bardziej podobać, ale co tu porównywać tak na prawdę? Inna płyta, inna muzyka.

Ja oczywiście stawiam o 500 razy wyżej "No Prayer For The Dying. Nie wiem czemu niekiedy niedoceniona, a przecież tak zaj*bista płyta. Obojętnie jaki dwudziesto sekundowy fragment z "Public Enema Number One", "Run Silent Run Deep" albo "The Assassin" rozwala cały lp "Virtual XI". Tak jak i zresztą wszystko co Iron Maiden wydali po 2003 roku.
To nie ja założyłem ankietę. Ale skoro została założona, a odpowiedź dla mnie jest oczywista, to zagłosowałem. Inna płyta? Inna muzyka? No bez przesady - to ciągle ten sam zespół. A odpowiedź na to pytanie świadczy o tym, czy ktoś woli Maiden bardziej ambitny, choć nie do końca w tej kwestii zwycięski (Virtual) czy Maiden do bólu przeciętny, bez blasku, ze słabymi kompozycjami - ale za to dosyć przewidywalny, oswojony (No Prayer) Ja wybrałem pierwszą opcję.
ODPOWIEDZ