Ja tak samo , spokojnie będą nie ma co się spinaćdiego pisze:No ja zakupię bilety na GC po 10 marca. Z komentarzy wnioskuję, że jeszcze bilety będą
24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Organizator się chyba zbytnio nie zorientował... Oby nie było tak, że odwołaja ten koncert, to też jest możliwe przy bardzo słabej sprzedaży biletów. Nawet teraz nie ma jakiegoż 'halo' o tym występie (...)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nic nie zapowiada koncertów Slipknot w Europie tego lata (konkretnie festiwale w czerwcu/lipcu) więc prędzej ich koncert będzie częścią trasy albumowej, może jakoś na przełomie lata i jesieni? Prawdopodobnie zrobią halówkę - być może Atlas Arenę... Nie sądzę, żeby ich koncert zagroził sprzedaży Maiden w Poznaniu - prędzej odbije się na sprzedaży koncertów targetowanych na podobną grupę odbiorców, np. A7X.RALF pisze:Na TICKETALERT jest SLIPKNOT, jakby dodali byłoby fajnie - jeśli zrobią "oddzielny koncert" np. na Torwarze w okresie czerwiec/lipiec - to ja już widzę "tłumy" na IM
Powinni cos interesujacego dodać przed IM u nas. No i ta zajawka z Setlist.FM - niby fake ale jakby dali kilka "perełek", to by mogło pomóc!
- Marcin_Maiden
- -#Wrathchild

byłem dzisiaj kupić kumplowi bilet na GC i babeczka w Empiku pokazała mi na kompie cały rozkład stadionu i obok GC było napisane (miejsca 99) nie wiem czy to na całą Polske czy tylko na Empik w Łodzi ale zczerze wątpie żeby w ciągu 1.5 dnia poszło tyle biletów na GC.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie sądzę - większość publiczności na koncertach stanowią osoby, które albo nie widziały wcześniej IM na żywo, albo i tak są spragnione ogranych hitów. Takie "Infinite Dreams", nawet gdyby jakimś cudem znalazło się w secie, nie pomoże w sprzedaży koncertu... Prędzej pomógłby dobry support pokroju Slayera, ale to pewnie będzie uzależnione od sprzedaży koncertu. W Pradze na podobnej wielkości stadionie supportem było jedynie Voodoo Six, gdyż koncert sprzedał się dobrze i bez ogłaszania większej nazwy w roli supportu...RALF pisze:Powinni cos interesujacego dodać przed IM u nas. No i ta zajawka z Setlist.FM - niby fake ale jakby dali kilka "perełek", to by mogło pomóc!
Swoją drogą widzę, że chyba nieco lepiej sprzedają się bilety na tańsze trybuny (159 zł) niż te za 249 zł...
Tak, troche tego zeszło, natomiast wiesz - ja mam na mysli tych fanów, którzy w zaszłym roku byli w Łodzi i w Gdańsku. Było tego "trochę". Jakby ogłosili zacny set na trasę to (teoretycznie) byłaby szansa, że wiele osób miałaby dodatkowy bodziec do zakupu biletu... Cóż, oczywiscie "Janusze" nie patrza na set ale, czy w Polsce IM istnieje w świadomosci "Janusza"?! No może, może...? 
Była już o tym mowa na forum. 99 to maksymalna liczba widniejąca u nich w systemie, niezależnie od ilości wejściówek. Biletów na GC może być przygotowanych 5000, ale pani z Empiku i tak będzie widziała 99. Martw się dopiero, jak będzie tam inna liczbaMarcin_Maiden pisze:obok GC było napisane (miejsca 99) nie wiem czy to na całą Polske czy tylko na Empik w Łodzi ale zczerze wątpie żeby w ciągu 1.5 dnia poszło tyle biletów na GC.
- Marcin_Maiden
- -#Wrathchild

aha no chyba ze tak 
No i GC mogą zawsze "rozszerzyć"...
Dwa bilety już nabyte. Syna też zabieram. 
Powiem tak, teraz jak zobaczyłem ile kropeczek ubyło na trybunach to jestem pozytywnie zaskoczony - oby tak dalej! Jak na 2 dni sprzedaży jest nieźle jak na trybuny:)
No, nieźle jest.
Nawet VIP-ów trochę poszło 
No i masa ludzi jeszcze nic nie wie o tym koncercie...
Bilet na GC zakupiony. Teraz tylko czekać i mieć nadzieję że nic mi nie wypadnie w ten dzień i będę mógł na spokojnie cieszyć się koncertem IM 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie - nie jest źle jak na tak krótki okres sprzedaży. Wielkopolskie media sporo miejsca poświęciły informacji o koncercie więc lokalna publiczność raczej wie, że jest coś na rzeczy.remi pisze:Powiem tak, teraz jak zobaczyłem ile kropeczek ubyło na trybunach to jestem pozytywnie zaskoczony - oby tak dalej! Jak na 2 dni sprzedaży jest nieźle jak na trybuny:)
Najwyżej sam organizator straci. Jego sprawa.
Marcin_Maiden pisze:byłem dzisiaj kupić kumplowi bilet na GC i babeczka w Empiku pokazała mi na kompie cały rozkład stadionu i obok GC było napisane (miejsca 99) nie wiem czy to na całą Polske czy tylko na Empik w Łodzi ale zczerze wątpie żeby w ciągu 1.5 dnia poszło tyle biletów na GC.
wczoraj moja sis byla sie pytac ok 15 o bilety na GC w Gnieznie w Empicu i jej powiedzieli ze jest 90szt wiec to chyba nie na cala Polske bo dzis rano zakupiłyśmy dwa;-)
Te bilety dokładają.