The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls
Nie no, miejsce i aktustyka pomieszczenia jest jedną z części składowych brzmienie, więc jakiś wpływ tam jest. Jednak w przypadku zespołów metalowych, tym bardziej w erze cyfrowej produkcji, wpływ ten jest coraz mniejszy albo wręcz znikomy
TFF nagrywali częściowo w tym studiu na Bahamach, gdzie powstałow POM, Powerslave i chyba częściowo SIT, a nie można powiedzieć, by ten album brzmiał jak klasyczne z lat 80 heh.
Nowy album będzie miał napewno brzmienie solidne ale więcej pisać na ten temat troszkę mija się z celem z tego względu że nikt nie usłyszał jeszcze choćby jednego nowego utworu. Po przesłuchaniu TBoS wszelkie dyskusje i porównania w tym temacie będą napewno wręcz wskazane, trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać chociażby na singla

No dokładnie - koniec końców wszystko jest obrabiane na komputerze, a tam już można "cuda-wianki" ukręcićIgorW pisze:Nie no, miejsce i aktustyka pomieszczenia jest jedną z części składowych brzmienie, więc jakiś wpływ tam jest. Jednak w przypadku zespołów metalowych, tym bardziej w erze cyfrowej produkcji, wpływ ten jest coraz mniejszy albo wręcz znikomyTFF nagrywali częściowo w tym studiu na Bahamach, gdzie powstałow POM, Powerslave i chyba częściowo SIT, a nie można powiedzieć, by ten album brzmiał jak klasyczne z lat 80 heh.
www.MetalSide.pl
- dostoevsky
- -#Assassin

Zamówiłem Deluxe Edition na amazonie i zaczynam odliczać dni do 4 września. 
Ja zamówiłem z EMP z tym breloczkiem, 119, 80 PLN.
Nie, nie przepłaciłem - cena jaką podałem jest z kosztami wysyłki - przelew pocztą.
Hmm.. Ja nadal zastanawiam się nad klasycznymi 2CD a 2CD + książka. Wiecie co w tej książce będzie? Ekskluzywne wydanie wkładki do płyty z tekstami, fotografiami itp czy coś całkowicie innego? Ja zamówię sobie płytę w empiku i 4.09 od razu z rana ruszam do sklepu. Jak zamówi się przez internet to oni chyba zaczynają dopiero wysyłać w dzień premiery, czyli dojdzie koło 8 (5 i 6.09 to weeknd), a tyle raczej nie wytrzymam 
-
Deleted User 2259
Na Rockserwisie najdroższa wersja jest za 70 +, jakiś deluxe czy coś, ale to chyba nie jest ta najbardziej wypasiona ?
- Saimon1995
- -#Moderator

Niekoniecznie. Jeśli wyślę się zamówienie w miarę wcześniej, to płyta może przyjść przed premierą. Ja tak miałem np. z ostatnim Faith No More. Premiera była w poniedziałek, a ja już mogłem się delektować w piątek późnym popołudniem.brezdi pisze:Hmm.. Ja nadal zastanawiam się nad klasycznymi 2CD a 2CD + książka. Wiecie co w tej książce będzie? Ekskluzywne wydanie wkładki do płyty z tekstami, fotografiami itp czy coś całkowicie innego? Ja zamówię sobie płytę w empiku i 4.09 od razu z rana ruszam do sklepu. Jak zamówi się przez internet to oni chyba zaczynają dopiero wysyłać w dzień premiery, czyli dojdzie koło 8 (5 i 6.09 to weeknd), a tyle raczej nie wytrzymam
Więc nie jest to niemożliwe, żeby The Book of Souls był w naszych odtwarzaczach np. 2 czy 3.09.
czasem nawet w MM - premiera w pn, a kupić można już w pt.
Ja na spokojnie kupie deluxe, vinyla i pewnie jakąś JPN wersję, ale wiadomo że jak tylko coś "wycieknie" to przesłucham
Ja na spokojnie kupie deluxe, vinyla i pewnie jakąś JPN wersję, ale wiadomo że jak tylko coś "wycieknie" to przesłucham
Pewnie zależy to od realizującego zamówienie. "The Final Frontier" zamówiłem długo przed premierą - w dzień premiery przechodziłem obok niego w Empiku i tylko się oblizywałem, bo czekałem na dostawę, którą wysłano w dzień premiery. Jakiś czas wcześniej pisałem maila, czy przesyłki będą realizowane tak, żeby dotrzeć na dzień docelowy i otrzymałem odpowiedź, że oni przed premierą po prostu nie mają dostawy płyt. Przychodzi w dzień premiery z samego rana i wysyłają, nie mają prawa wysłać przed premierą. Jaki byłby sens ustalać dzień premiery, gdyby ludzie otrzymywali płyty 3 dni wcześniej? Natomiast co do The Book Of Souls czy przytoczonego przez Ciebie wyżej przykładu to nie będę się upierał, bo nie wiem. Wydaje mi się, jak wspomniałem wcześniej - zależy od realizującej firmyFaithNoMore pisze:Niekoniecznie. Jeśli wyślę się zamówienie w miarę wcześniej, to płyta może przyjść przed premierą. Ja tak miałem np. z ostatnim Faith No More. Premiera była w poniedziałek, a ja już mogłem się delektować w piątek późnym popołudniem.brezdi pisze:Hmm.. Ja nadal zastanawiam się nad klasycznymi 2CD a 2CD + książka. Wiecie co w tej książce będzie? Ekskluzywne wydanie wkładki do płyty z tekstami, fotografiami itp czy coś całkowicie innego? Ja zamówię sobie płytę w empiku i 4.09 od razu z rana ruszam do sklepu. Jak zamówi się przez internet to oni chyba zaczynają dopiero wysyłać w dzień premiery, czyli dojdzie koło 8 (5 i 6.09 to weeknd), a tyle raczej nie wytrzymam
Więc nie jest to niemożliwe, żeby The Book of Souls był w naszych odtwarzaczach np. 2 czy 3.09.
- Saimon1995
- -#Moderator

No zgadza się. Ja akurat miałem tak w przypadku FNM i książki - bodajże - biografii Duffa McKagana, że dzień przed oficjalną premierą już dostałem maila, że mogę udać się do odpowiedniego salonu i odebrać przesyłkę.brezdi pisze: Pewnie zależy to od realizującego zamówienie. "The Final Frontier" zamówiłem długo przed premierą - w dzień premiery przechodziłem obok niego w Empiku i tylko się oblizywałem, bo czekałem na dostawę, którą wysłano w dzień premiery. Jakiś czas wcześniej pisałem maila, czy przesyłki będą realizowane tak, żeby dotrzeć na dzień docelowy i otrzymałem odpowiedź, że oni przed premierą po prostu nie mają dostawy płyt. Przychodzi w dzień premiery z samego rana i wysyłają, nie mają prawa wysłać przed premierą. Jaki byłby sens ustalać dzień premiery, gdyby ludzie otrzymywali płyty 3 dni wcześniej? Natomiast co do The Book Of Souls czy przytoczonego przez Ciebie wyżej przykładu to nie będę się upierał, bo nie wiem. Wydaje mi się, jak wspomniałem wcześniej - zależy od realizującej firmy
Dlatego to zależy. Raz lepiej iść rano do sklepu i od razu kupić, a nie tylko oblizywać się smakiem i czekać na swoją przesyłkę. Ale czasem warto zamówić, bo po pierwsze: taniej, a po drugie: a nuż wcześniej przyjdzie.
A mam takie pytanie: gdzie jest ta wersja z brelokiem, bo jakoś nie mogę takiego zestawu znaleźć. Byłbym wdzięczny za link.
EDIT: już mam
-
Deleted User 1499
RALF pisze:Nie, nie przepłaciłem - cena jaką podałem jest z kosztami wysyłki - przelew pocztą.
Aaa widzisz mój babol , nie wziąłem pod uwagę przesyłki , tematu nie było
@FaithNoMore
http://www.emp-shop.pl/art_317974/
Wysyłka w dniu premiery ok, ale moim zdaniem powinni wysłać płyty wcześniej, a możliwość odbioru powinna być dopiero w dniu premiery. Ja zmówiłem deluxe w empiku i mam nadzieję, że w dniu premiery (a może dzień wcześniej
) przesyłka już będzie na mnie czekać.
Zobaczymy, ale z ciekawości napiszę do empiku. Z reguły od Dance of Death każdą płytę miałem na 2-3 dni przed premierą.
Zobaczymy, ale z ciekawości napiszę do empiku. Z reguły od Dance of Death każdą płytę miałem na 2-3 dni przed premierą.
To ride the storm to an empire of the clouds...
-
Deleted User 1499
Ciekawe tło do okładki:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56575DDC
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56575DDC
Bardzo fajne, jesli mieliby dodac cos tego pokroju jestem za
A moim zdaniem bardzo źle wygląda, już o wiele lepszy jest Edek bez żadnego tła 
Mi tam się podoba. Największym faworytem i tak jest tło z Far Cry (chyba Invader ti wrzucał w którymś poście). Bardzo mi się podobała tamta propozycja. Obecna, mimo, że uboga także
Powiedzcie mi - bo zastanawiam się, którą wersję zamówić - czym się różni 2CD od 2CD+ książka? Tzn. chodzi mi konkretnie o książkę, co to dokładnie jest itp? Warto?