Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Finał - jak dla mnie - bardzo na plus. To Tame a Land oraz Still Life to dwie wspaniałe kompozycje. Szkoda, że Trooper tak szybko odpadł. Z resztą ewentualnie mogę się zgodzić. 
U mnie ranking wygląda tak:
1. To Tame a Land
2. Die with Your Boots On
3. The Trooper
4. Flight of Icarus
5. Still Life
6. Revelations
7. Where Eagles Dare
8. Sun and Steel
9. Quest for Fire
Dlatego szkoda, że DwYBO i Trooper tak szybko odpadły i nawet do dogrywek coś z nich nie wejdzie
1. To Tame a Land
2. Die with Your Boots On
3. The Trooper
4. Flight of Icarus
5. Still Life
6. Revelations
7. Where Eagles Dare
8. Sun and Steel
9. Quest for Fire
Dlatego szkoda, że DwYBO i Trooper tak szybko odpadły i nawet do dogrywek coś z nich nie wejdzie
-
Deleted User 2259
Ja się cieszę, że Revelations się nie dostał na 3 miejsce, bo od razu bym na niego głosował, przypominam, że teraz przechodzą aż 3 utwory i 4 bierze udział w dogrywce i tak będzie aż do Synka, a z 3 najsłabszych płyt w naszym survivorze przechodzi tylko 1 utwór, a kolejny to dogrywka.
Może w takim razie uwielbiane przeze mnie 23:58 się załapie chociaż do czwórki, mimo że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że podzieli los Troopera, Wrathchild czy Run to the Hills 
-
Deleted User 6661
Jestem zdruzgotany faktem odpadnięcia moich ukochanych Orzełków
Nie rozumiem, jak to się mogło stać. Finał mi lotto: Still Life nie zasługuje na pierwszą trójkę, Diuna na zwycięstwo. Chyba zatem odpuszczę sobie głosowanie. Mam wybierać mniejsze zło?
Za nazywanie To Tame a Land złem (nawet mniejszym) powinno być z miejsca ścięcie przez Eddiego z okładki DoD 
-
Deleted User 6661
Jak na potencjalnego zwycięzcę - to jednak zło. Utwór niezły, taka forpoczta Marynarza 
jak dla mnie, to co wyszło, czy dopiero wyjdzie z głosowania przy PoM ma się nijak do mojego własnego, rzecz jasna subiektywnego rankingu. strasznie wiele najadłem się nerwów widząc głosowania i kolejno odpadania poszczególnych wspaniałych utworów. samą tę sytuację mogę strawić jedynie pod tym względem, że PoM należy do najmniej lubianych przeze mnie albumów lat 80
No każdy odbiera inaczej - jeden płacze, że Trooper odpadł szybko, drugi, że np. Die With Your Boots On... 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ktoś trolluje i jako pierwszy post na forum głosuje na To Tame?
Ktoś... ciekawe kto to taki...?
-
Deleted User 2259
1. To Tame A Land
2. Still Life
3. Where Eagles Dare
4. Revelations
5. Flight of Icarus
6. The Trooper
7. Die With Your Boots On
8. Sun and Steel
9. Quest for Fire
2. Still Life
3. Where Eagles Dare
4. Revelations
5. Flight of Icarus
6. The Trooper
7. Die With Your Boots On
8. Sun and Steel
9. Quest for Fire
Ledwo runda się zaczęła i już głosy na 5 utworów, będzie ciekawie 
-
Deleted User 2259
Tak jest, choć imo top 3 jest raczej pewne.Zobaczymy jakie emocje będą przy SiT i Synku to mogę być jedne z najlepszych momentów całej zabawy 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ta płyta jest strasznie nierówna w moim odczuciu na dzień dzisiejszy. Wiadomo co się przebija, a reszta "taka sobie" na tle dyskografii. Jestem prawie pewny ostatniej trójki (Marynarz, Powerslave i AH).
Zgadzam się z powyższym. Środek wyraźnie słabszy od wymienionej trójki, co nie znaczy, że zły. Flash i Duellists lubię.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Duellists bardzo dobry jest. Świetny środek z partiami solowymi i harmoniami.
Równa i bardzo dobra płyta. Swego czasu była moją ulubioną! Teraz trochę spadła, ale uwielbiam się przepościć a potem słuchać całej od początku do końca na pełnej mocy i napierdzielać łbem dla kozła!
Dla mnie nierówna, co nie znaczy, że cokolwiek pomijam
Poza tym Aces i Rime to jedne z moich ulubionych kawałków, więc pozostałe są na straconej pozycji. Natomiast Losfer i Village jak dla mnie odstają w dół od średniej.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Pierwsza runda i pierwsza niespodzianka, Losfer Words u mnie jest na piątym miejscu w rankingu.
Biorąc pod uwagę już dużą ilość głosów na 23:58 (
), na miejscu czwartym (bo pierwsza trójka jest raczej nienaruszalna) może się zdarzyć jakaś niespodzianka, która wejdzie do dogrywek. Flash of the Blade? 
Biorąc pod uwagę już dużą ilość głosów na 23:58 (