07-10/06/2023 - Mystic Festival - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Re: 07-10/06/2023 - Mystic Festival - Gdańsk

Post autor: Nomadosławski »

Jednak w Czechach to organizują bo coś sprawia, że opłaca się to zorganizować. Kolega był w Nachodzie, miasteczko 20 tys. i odbywał się jakiś metalowy koncert. W Hawierzowie, mieście 70 tys. zaprosili kiedyś Saxon, Lordi i Bonnie Tyler. Tak można mnożyć. Tam ludzie wychodzą z domu, mieszkam na granicy czeskiej i ilekroć jestem w mieście podobnej wielkości jak moje to tam o 18 mnóstwo ludzi siedzi na mieście, pije piwo, biesiadują. W moim mieście o tej porze praktycznie pusto.

Co do mojego zainteresowania, no nie jestem bo nie mam takiego obowiązku. Nigdy nie słuchałem black-metalu i nie zamierzam. Nie podoba mi się ta muzyka i nic tego nie zmieni. Wiem, że to teraz nurt w którym dzieje się najwięcej. Mieszkałem pół roku w Krakowie i przez ten czas podczas wielu rozmów z ludźmi o muzyce połowa osób coś mówiła o Mgle. Nie da się nie zauważyć, że dużo się tam kręci wokół black-metalu. Przypadkowo byłem na jednym koncercie w Garage Pub, a w zasadzie piłem piwo pod i ludzi było od cholery. Jakiś Czort? Coś takiego. Nie muszę tego słuchać by ocenić co się dzieje. Mimo to uważam, że w Polsce całościowo wokół muzyki mało się dzieje. Nie tylko metalu. Z różnych przyczyn. Największa jest taka, że tu wszystko jest oparte o kilka największych miast,a tak się nie da na dłuższą metę. Miasta poniżej 100-150 tys. kulturalnie nie istnieją.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nomad, ale z tego co kojarzę, to Ty na koncertach nie bywasz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nomadosławski pisze: wt lis 15, 2022 5:43 pm W Hawierzowie, mieście 70 tys. zaprosili kiedyś Saxon, Lordi i Bonnie Tyler.
No i przyznasz, że to co najmniej... osobliwy skład ;) Podejrzewam, że ta Bonnie (świetna wokalistka swoją drogą) przyciągnęła sporo osób, które na Saxon by nie poszły. A z kolei fani Saxon niekoniecznie wiedzą, czym jest Lordi. Zresztą bym się nie zdziwił, jakby tam też jakieś dofinansowanie poszło.
Nomadosławski pisze: Tam ludzie wychodzą z domu, mieszkam na granicy czeskiej i ilekroć jestem w mieście podobnej wielkości jak moje to tam o 18 mnóstwo ludzi siedzi na mieście, pije piwo, biesiadują. W moim mieście o tej porze praktycznie pusto.

To jest kwestia czeskiego stylu życia. Tam spotkania w domach są niepopularne i chodzenie na miasto w celach towarzyskich to zupełna norma. U nas jednak domówki to norma i sposób na zaoszczędzenie, zwłaszcza ostatnio.
Nomadosławski pisze:
Co do mojego zainteresowania, no nie jestem bo nie mam takiego obowiązku. Nigdy nie słuchałem black-metalu i nie zamierzam. Nie podoba mi się ta muzyka i nic tego nie zmieni. Wiem, że to teraz nurt w którym dzieje się najwięcej. Mieszkałem pół roku w Krakowie i przez ten czas podczas wielu rozmów z ludźmi o muzyce połowa osób coś mówiła o Mgle. Nie da się nie zauważyć, że dużo się tam kręci wokół black-metalu. Przypadkowo byłem na jednym koncercie w Garage Pub, a w zasadzie piłem piwo pod i ludzi było od cholery. Jakiś Czort? Coś takiego. Nie muszę tego słuchać by ocenić co się dzieje. Mimo to uważam, że w Polsce całościowo wokół muzyki mało się dzieje. Nie tylko metalu. Z różnych przyczyn. Największa jest taka, że tu wszystko jest oparte o kilka największych miast,a tak się nie da na dłuższą metę. Miasta poniżej 100-150 tys. kulturalnie nie istnieją.
No pewnie, że nie musisz się interesować takimi brzmieniami, po prostu jak się siedzi w środowisku, to łatwiej się dowiedzieć o różnych koncertach.
Pop i rap mają w Polsce bardzo duże zejście, więc inne gatunki trzymają się ładnie. Jazz przynajmniej do pewnego stopnia chyba też nie może narzekać, ostatnio byłem na jednym koncercie jazzowym i klub był ładnie nabity.
Czort to obecnie całkiem gorąca nazwa na scenie i żałuję, że nie wpadłem na ten gig, o którym wspominasz.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nomadosławski
-#Invader
-#Invader

Post autor: Nomadosławski »

Za bardzo nie bo już nie lubię tłumu i takiego hałasu, ale chodzę przecież po mieście i obserwuję co się dzieje. Mi nawet tu nie chodzi o koncerty, ale o wszystko. W Czechach się wszystko opłaca, w miastach pełno knajp, ludzie wychodzą z domu, coś się dzieje. W Polsce poza kilkoma miastami nic. Takie Opole np. , miasto wojewódzkie tylko z nazwy, zadupie totalne. Podejście do muzyki też jest inne bo u nas rock i metal to zabawa typowo wielkomiejska, tam ta muzyka jakoś funkcjonuje, no nie chce mi się wierzyć, że u nas w mieście 70 tys. nie wiem np. Racibórz, Świdnica, Kędzierzyn-Koźle mogłoby się odbyć wydarzenie z Saxon, Lordi i Bonnie Tyler, a byłem na takim w Czechach w 2014 roku.

Nie wiem czy było dofinansowanie, ale skoro było to też dobrze świadczy o władzach miejskich. Przecież ten fest pod Łodzią istnieje tylko dzięki dofinansowaniu i to jest właściwy kierunek. Zamiast robić bezpłatne imprezy juwenaliowe dorzucić kasę do czegoś bardziej ambitnego. Na głupsze rzeczy ona jest marnowana.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Nomadosławski pisze: wt lis 15, 2022 5:55 pmno nie chce mi się wierzyć, że u nas w mieście 70 tys. nie wiem np. Racibórz, Świdnica, Kędzierzyn-Koźle mogłoby się odbyć wydarzenie z Saxon, Lordi i Bonnie Tyler, a byłem na takim w Czechach w 2014 roku.
W 70-tysięcznym się nie odbyło, bo odbyło się w trzy razy mniejszym mieście :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RH-RF - byłem. Tam niezbyt warunki do organizowania takiej imprezy są ;)

"Kleszcze niespokojne" :lol:
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

No to teraz obstawiam, że trzecim headem będzie jednak ta Pantera ;) A na pewno bym się zdziwił, gdyby organizatorzy się na nich nie szarpnęli.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Meszuga Exodus Alcest i Lucifer ogloszone
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Bardzo ładne ogłoszenie, wybieranie pomiędzy koncertami będzie niesamowicie trudne coś czuję
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ładny rzut, jest zróżnicowanie. Lucifer to moje koncertowe marzenie, ale liczę na klubówkę kilka miesięcy po Mysticu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

No trochę lepiej w końcu, Exo i Lucifer bdb
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

a może to ... Luczyfer??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z Piotrem Brzychcy

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

blackcocker pisze: ndz lis 20, 2022 6:07 pm Bardzo ładne ogłoszenie, wybieranie pomiędzy koncertami będzie niesamowicie trudne coś czuję
Jakimi koncertami? Przecież my tam jedziemy pić

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

pz pisze: ndz lis 20, 2022 7:15 pm
blackcocker pisze: ndz lis 20, 2022 6:07 pm Bardzo ładne ogłoszenie, wybieranie pomiędzy koncertami będzie niesamowicie trudne coś czuję
Jakimi koncertami? Przecież my tam jedziemy pić
Dobra szefie! :pijak: :pijak: :pijak:
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale uważaj, bo jak spotkamy przypadkiem Zdana.....

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

To nam zaśpiewa Turbo :D
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

JAKIIII BYYYYŁŁŁŁŁ TEEEEENNNN DZIEEEEEŃ! ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Exodus z Holtem no bardzo spoko. Ale jeszcze w chuj daleko do zachęcenia do kupna biletu.
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

A więc tyle z Pantery na Mysticu:-))))
ODPOWIEDZ