Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]

Post autor: Pawcio »

Koncert halowy w Gdańsku, lub Łodzi to byłoby coś świetnego!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

o czym Wy w ogóle mówicie? :D
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

No może ciut nas poniosło. :oops:
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

RALF pisze:Ukazał się 91 numer "FC Magazine". Wraz z nim kartka świąteczna i życzenia "Fearsome New Year 2012". Poniżej - dyskografia 1990 - 2010....

Może to podpowiedź, co do trasy i repertuaru!??

http://www.maidenfrance.fr/news/breve_5 ... usGUHo7B4c
Nicko na swoich warsztatach w Anglii mowil, ze beda grali kawalki od czasu jak wrocil Bruce, czyli od 2000. Wiec calkiem mozliwe, ze bedzie to From Fear to Eternity Tour, bo to uwzglednialoby rowniez kawalki z Frontiera, ktore nie byly grane w USA i Kanadzie (oprocz Florydy w tym roku oczywiscie), czyli tam gdzie sie trasa 2012 zacznie
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Fear of the Dark
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
The Trooper
The Evil That Men Do
Aces High
23:58

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić trasę, bez części tych kawałków.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

[quote][/quote] ale składanka to rowniez albumy NPFTD czy FOD
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

wydra77 pisze:Nicko na swoich warsztatach w Anglii mowil, ze beda grali kawalki od czasu jak wrocil Bruce, czyli od 2000. Wiec calkiem mozliwe, ze bedzie to From Fear to Eternity Tour, bo to uwzglednialoby rowniez kawalki z Frontiera, ktore nie byly grane w USA i Kanadzie (oprocz Florydy w tym roku oczywiscie), czyli tam gdzie sie trasa 2012 zacznie
ale składanka to rowniez albumy NPFTD czy FOD
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

ManWhoWalkAlone pisze:Fear of the Dark
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
The Trooper
The Evil That Men Do
Aces High

No pierwsze cztery to rzeczywiście pewniaki, jednak bez kolejnych mogły się obyć niektóre trasy i nie było tak źle (popatrz na takie Aces High - grali tylko na 3 trasach).
wydra77 pisze:Nicko na swoich warsztatach w Anglii mowil, ze beda grali kawalki od czasu jak wrocil Bruce, czyli od 2000. Wiec calkiem mozliwe, ze bedzie to From Fear to Eternity Tour, bo to uwzglednialoby rowniez kawalki z Frontiera, ktore nie byly grane w USA i Kanadzie (oprocz Florydy w tym roku oczywiscie), czyli tam gdzie sie trasa 2012 zacznie
W 2010 roku trasa w USA składała się głównie (jakieś 2/3 setu) z kawałków po 2000. Jaki byłby sens grania po raz drugi tego samego (może zmieniliby w takiej sytuacji max. 5 utworów)?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wraz z ogłoszeniem festiwali "Sonisphere 2012" dowiemy się o kolejnych koncertach Iron Maiden 2012... to dopiero w styczniu, niestety.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
The Trooper
The Evil That Men Do
Aces High

Mnie niestety też
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

wydra77 pisze:
RALF pisze:Ukazał się 91 numer "FC Magazine". Wraz z nim kartka świąteczna i życzenia "Fearsome New Year 2012". Poniżej - dyskografia 1990 - 2010....

Może to podpowiedź, co do trasy i repertuaru!??

http://www.maidenfrance.fr/news/breve_5 ... usGUHo7B4c
Nicko na swoich warsztatach w Anglii mowil, ze beda grali kawalki od czasu jak wrocil Bruce, czyli od 2000. Wiec calkiem mozliwe, ze bedzie to From Fear to Eternity Tour, bo to uwzglednialoby rowniez kawalki z Frontiera, ktore nie byly grane w USA i Kanadzie (oprocz Florydy w tym roku oczywiscie), czyli tam gdzie sie trasa 2012 zacznie
a jakieś konkrety można by było?

co do setu to gdyby to miała być trasa dla USA,Kanady i dwóch zaległych koncertów w Japonii,to faktycznie widzi mi się Fear of the Dark,ze dwa kawałki z tej płyty(to ostatnio lubiana płyta w USA+rocznica),ze 3 kawałki ze świeżej jeszcze Final Frontier i te najbardziej oczywiste hity typu Iron Maiden,Hallowed Be thy Name,Run to the Hills,Trooper,Number of the Beast czy Wicker Man

chociaż rocznica Somewhere in Time i Killers została przez zespół niezauważona zupełnie :(

szczerze to ja chcę sobie zrobić przerwę,bo widziałem ich 3 razy w ostatnich dwóch latach i by naprawdę coś czuć wolałbym ich zobaczyć w 2013 r. z jakimś porządnym setem

chociaż jak mają w Polsce zagrać na Sonisphere to dla tej publiczności niestety najbardziej skrajnie sztampowy set będzie najlepszym
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W 2013/14 będzie "Maiden England" i na bank będą w Polsce. Niemniej, raczej Soni odpada (trzyletni kontrakt: 2010 - 2011 - 2012. ) natomiast indywidualny koncert stadionowy, jak najbardziej możliwy(...)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Ja bym wolał by ludzie nie zapamiętali Ironów jako zespołu który występuje z okazji otwarcia dużych stadionów czy jako zapchajdziura pierwszego,lepszego festivalu w Europie

Jeśli faktycznie zagrają Maiden England czy jakby to tam nazwali trasę gdzie na jednym koncercie zagrane zostaną Infinite Dreams i tytułowy,Seventh Son of a Seventh Son wszelkie trasy z hitami czy kolejne części Final Frontier Tour nie są mi do niczego potrzebne...zobaczyłbym faktycznie na żywo z WIELKĄ chęcią The Clansman czy Sign of the Cross ale chyba zrezygnowali z tej ery
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

krusejder pisze:
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name

Mnie niestety też
no zgodzę się te kawałki napewno będą
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

z the final frontier dobrze by bylo jakby talismana i wtwwb zostawili, a reszta setu w kierunku somewhere in time, seventh son'a i brave new world. ale to tylko takie gdybanie. Ale i tak uwazam ze po przeladowanym the final frontier tour, 2012 rok mogliby sobie odpuscic. Pod koniec trasy widac juz bylo zmeczenie po chlopakach, a szczegolnie po brusie. Niech odpoczna, a potem wroca ze zdwojona energia. W styczniu juz powinno byc cos wiadomo :razz:
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

A właśnie! W jakim miejscu (mieście) rzekomo Nicko o tym powiedział? Wtedy można poszukać jakichś konkretów na YT i sprawdzić czy to faktycznie miało miejsce. Co do:
Mikojaski pisze:Pod koniec trasy widac juz bylo zmeczenie po chlopakach, a szczególnie po brusie. Niech odpoczna
Jestem zniesmaczony twoją wypowiedzią. Jak się zmachasz na rowerze, to też odpoczywasz rok? Chyba, że chodzi Ci o zmęczenie psychiczne, którego raczej nie dało się zauważyć na koncertach, to raczej Panowie z Dziewicy są silni psychicznie. Zostaję jeszcze jeden aspekt: zmęczenie(nadwyrężenie) głosu Bruce'a, więcej niż 4 miesiące na to mu nie potrzeba, to nawet wręcz zanadto.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

@ManWhoWalkAlone wiesz, po powerslave i world slavery tour też sobie zrobili przerwę, i jak wiemy na dobre im to wyszło. Chociaz, może i masz rację, faktycznie fajnie by było zobaczyć ironow w 2012, a nie czekac cały rok :)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Na pewno będą grać w przyszłym roku, ale myślę, że nie jakoś strasznie intensywnie - pewnie tyko kilka koncertów po USA i Europie. Z dużą trasą ruszą znając ich dopiero w 2013 na dwudziestopięciolecie Seventh Sona.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

2012: Japonia, możliwa Brazylia - "Metal Open Air Festival 2012", ok. 20-tu koncertów w Ameryce Północnej. Kilka festów (m.in: SONI) w Europie.

Wielka trasa, oczywiście 2013!
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Możliwe że jeszcze Wacken i Sziget
IRON MAIDEN
ODPOWIEDZ