Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Newsy muzyczne

Post autor: Zdan »

Czego nie rozumiesz? Czy dla Ciebie obca jest koncepcja, że jeśli chcę się o czymś wypowiadać to wypadałoby jednak coś o tym wiedzieć? Nie szukałem genialnej muzyki tylko zwyczajnie i po prostu poznawałem coś czego nie znałem. Nie podobało mi się to zupełnie ale wiem przynajmniej dlaczego. Nie zakładałem, że to szajs od razu i z automatu.

Co do koleżanki - póki ona nie twierdzi, że cały metal jest do wyrzucenia to może być jeden pies. To absolutnie rozumiem. Natomiast stwierdzenie, że cała czyjaś dyskografia czy wręcz gatunek muzyki jest do wywalenia do kosza jak zna się z tego okruchy to po prostu idiotyzm. Nie mówię, że trzeba się na siłę edukować, przekonywać etc. ale mówiąc o czymś wypada mieć o tym pojęcie.

W przypadku rapu w takim razie jesteś ignorantem i tyle. Tak jak ja w przypadku współczesnej elektroniki na ten przykład - różnica jest taka, że ja o niej nie rozmawiam bo zwyczajnie się na niej nie znam. I znów - można spokojnie tego nie lubić. Nie ma obowiązku lubić ale wypada wiedzieć, że rap jednak ma wiele odcieni (wystarczy porównać sobie choćby Public Enemy do Krs-One a to z kolei do A Tribe Called Quest).
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Nie uważam, że żeby powiedzieć 'nie lubię disco polo', trzeba wysłuchać całych dyskografii iluś tam wykonawców. Wystarczy wiedzieć co to jest. Na kasecie disco polo po pierwszym utworze będzie jeszcze 9 podobnych i nie stwierdzam tego z 99% pewnością, a ze 100% pewnością, bo to jest muzyka dla ludzi, którzy lubią taki styl.

A słuchałeś też całych dyskografii takich wykwitów jak Vengaboys, Ace of Base, 2 Unlimited czy Rednex by stwierdzić, że eurodance to syf? Tak z ciekawości pytam, bo zaraz się okaże, że i tutaj szukałeś czegoś genialnego ;)

Wiedza o rapie nie jest mi potrzebna, bo nie lubię tej stylistyki. Przecież nie dyskutuję czy zespół A jest lepszy od zespołu B i co je różni. To mnie nie obchodzi. Skoro nie lubię rapu, a napiszę to na wszelki wypadek łopatologicznie, czyli tego zmanierowanego nawijania w kółko do ukradzionego (bądź samemu zrobionego) beatu, to analizowanie tego przypomina badanie konsystencji kału, by nie być ignorantem i odróżniać różne odmiany gówienka ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Czyli przyznałeś się do niewiedzy? Pięknie. O to mi chodziło poniekąd w całej tej dyskusji. Teraz wszystko czarno na białym widać ;) "Nie wiem ale się wypowiem" ;)

Co do eurodance - nie piszę, że to syf. Nie znam się na tej muzyce i nic nie umiem o niej powiedzieć. Znam tylko co czasem leci na imprezach a na tym nie zamierzam opierać swoich sądów.

A! Jeśli chodzi o disco polo - mnie się absolutnie i totalnie nie podoba. Wiem natomiast jak brzmi, co jest na tych płytach etc. Tak samo mam z Radiohead czy Coldplay.

PS. Oczywiście mam też tak, że niektórych rzeczy nie lubię po prostu irracjonalnie ale w nawet w przypadku Depeche Mode który przyprawia mnie o wysypkę przesłuchałem stertę ich płyt.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Nie lubię rapu, jest to proste stwierdzenie, za którym kryje się tylko i wyłącznie 'nie lubię tej stylistyki'. Nie potrzebuję znać iluś tam rapowych płyt, żeby to stwierdzić. Gdybyś przesłuchał 100 rapowych albumów i powiedział : no nie, to nie dla mnie, zaraz jakiś fan powie, a co to jest 100 płyt. Nie słyszał tysiąca, a zabiera głos ;)

Nie wiem na czym się tu znać, w lubieniu czy nielubieniu muzyki. To nie fizyka kwantowa. W dany gatunek zagłębiam się dopiero, jak coś lubię.

PS. Depeche Mode to jest dobry zespół, który raczej trzeba poznać.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Depeche Mode znam bardzo dobrze. Po prostu niemiłosiernie mnie denerwuje. Natomiast rozumiem jego pozycję na rynku muzycznym, wpływowość etc. itd.

A Ty widzę dalej swoje ;) Nie chodzi o to czy coś lubisz czy nie. Ale to już tłumaczyłem wiele razy w tym wątku i nie chcę się powtarzać. Finalnie - Keith Richards to stary pryk który (jak zgaduję) gada o rapie z pozycji ignoranta. Tyle ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

W czasach kiedy normalni faceci zaczynają się bać mówić publicznie, że brzydziliby się sypiać z chłopami, gadanie o muzyce powoli staje się równie politycznie poprawne, co pieprzenie głupot o gender.
Powiedz mi Zdan jak mocną czułeś satysfakcję, kiedy nazwałeś gównem najnowszy album Kata Lucky Luczyka? Fajnie było? Mrowiło w dziurze? ;)
No to daj się wykasztanić innym, kiedy srają na muzę rapową i nie mów im, że nie wolno. ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Czekaj Pierre - ale przecież ja nikomu nie zabraniam ;) Niech mówią co chcą. Jestem w pełni za wolnością słowa ze wszystkimi konsekwencjami ;) Ja nazywając albumy Kowboja ścierwem je przesłuchałem i to po kilka razy ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zdan pisze: ndz mar 07, 2021 5:58 pm Finalnie - Keith Richards to stary pryk który (jak zgaduję) gada o rapie z pozycji ignoranta. Tyle ;)
Keith Richards mówi z pozycji zasłużonego muzyka, któremu jeśli nie proponowano nagrania utworu z raperem, to pewnie tylko dlatego, że znano jego zdanie na temat tej twórczości. Ponieważ swego czasu, a dokładnie w drugiej połowie lat 90, wielu weteranom podsuwano raperów i tak raperów w swoich kawałkach miały Blondie, Santana, a nawet Modern Talking, gdzie facet rapuje w jakiejś przeróbce ich starego hitu. Stonesi, którzy byli wówczas znowu na fali z popularnym krążkiem Bridges to Babylon, byli zapewne świadomi co się dzieje w muzyce popularnej i Richards miał święte prawo wyrazić swoje zdanie o rapie. Przynajmniej nikt go nie namawiał do pracy z raperami ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Oczywiście, że miał prawo wyrazić swoje zdanie ;) Każdy ma prawo nawet jeśli w danym temacie jest totalnym ignorantem ;) Tak jak popersi mogą twierdzić, że metal to tylko tępe napierdalanie ;)
Deleted User 5490

Już myślałem, że zostałeś aktywistą jakiegoś muzycznego Greenpeace, a raczej Blackpiss. ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Pierre Dolinski pisze: ndz mar 07, 2021 11:08 pm Już myślałem, że zostałeś aktywistą jakiegoś muzycznego Greenpeace, a raczej Blackpiss. ;)
A gdzie tam ;) Każdy może sobie mówić co tam chce i pluć na co chce. Warto wiedzieć z jakiej pozycji to robi ;)
Deleted User 5490

Grunt, to nie pod wiatr. :)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Z newsów i to kiepskich.

Zmarł LG Petrov z Entombed. Podano to na stronie FB Entombed A.D. Rak go finalnie pokonał.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Zdan pisze: pn mar 08, 2021 11:16 am Z newsów i to kiepskich.

Zmarł LG Petrov z Entombed. Podano to na stronie FB Entombed A.D. Rak go finalnie pokonał.
JA PIERDOLE........ :( :( :( :( :( Masakra.....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Dziś wychylę niejeden kielon za niego i puszczę na full "Wolverine Blues".
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Dziwnie mi jakoś. Przygnębiony jestem od trzydziestu minut, od momentu kiedy się dowiedziałem o tym :( . Maskara po prostu. Taki okaz zdrowia, tyle chłop miał energii, taki metalowy świr.... Udało mi się zobaczyć Entombed dwa razy z nim na scenie, pięć razy Entombed A.D.... Liczyłem niebawem na kolejny lp tego drugiego. Na kolejny konkretny strzał Firespawn... Echhh... Szkoda gadać.... Przejebana sprawa :(.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Sadek »

Nosz kurwa, dawno mnie tak żaden news muzyczny nie przygnębił. Wyglądał ostatnio bardzo kiepsko, ale człowiek się łudził, że może jednak...
Ostatni koncert w Wawie w 2019 był naprawdę bardzo dobry, narobił apetytu na znacznie więcej. Albumy pod szyldem "A.D." też wydawały się być coraz lepsze. Left Hand Path będzie dziś grany.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Totalnie szkoda faceta bo był rewelacyjnym wokalistą i na kilku płytach absolutnie niszczył. Był legendą i nikt mu tego nie zabierze.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Kreator ujawnia pierwsze szczegóły nowej płyty:

https://www.terazmuzyka.pl/kreator-ujaw ... LM3_twiBZA
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Oby była lepsza niż kilka ostatnich i bez tego melodyjnego pitolenia.
ODPOWIEDZ