Przy okazji podzielę się wspomnieniem sprzed kilkunastu lat, kiedy to miałem możliwość dłużej pogadać z Sami Yli-Sirniö. Chłop całkowicie zaprzecza stereotypowi ponurego i małomównego Fina, jest otwarty, serdeczny i dowcipny. Na pewno reszta ekipy świetnie się czuje w jego towarzystwie. Jak go widzę z defaultowo groźnym obliczem na zdjęciach z press packów, zawsze mi się przypomina tamta sytuacja.
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Newsy muzyczne
No właśnie ze słów Petrozzy wynika, że będzie dużo melodii. 
Przy okazji podzielę się wspomnieniem sprzed kilkunastu lat, kiedy to miałem możliwość dłużej pogadać z Sami Yli-Sirniö. Chłop całkowicie zaprzecza stereotypowi ponurego i małomównego Fina, jest otwarty, serdeczny i dowcipny. Na pewno reszta ekipy świetnie się czuje w jego towarzystwie. Jak go widzę z defaultowo groźnym obliczem na zdjęciach z press packów, zawsze mi się przypomina tamta sytuacja.
Cóż. Może ludzkość lubi te melodyjki które on wsadza na kolejnych albumach. Pamiętam, że jak Kreator grał na żywo te nowe numery to nudziło mnie to niemiłosiernie. Co innego jak walnęli "Flag of Hate"... 
Taka Coma of Souls była melodyjna, a to najlepsza płyta Kreatora.
Najlepsza płyta Kreatora to Pleasure To Kill. Natomiast jeśli chodzi o Coma of Souls to tam były melodie (i to jeszcze sensownie połączone z wygarem) a na nowych Kreatorach to są melodyjki z wieczorynki i pitolenie bez sensu.
Czy ja wiem, brzmi trochę jak In Flames. Na pewno nie ma tragedii.
Od Kreatora chciałbym żeby brzmiał jak Kreator a nie jak pieprzone In Flames.
Trochę też jak Children of Bodom. Kreator po Coma of Souls, która to płyta była ostatnim dobrze sprzedającym się albumem zespołu, spadli do niższej ligi. Muzycznie też i mieli znacznie gorsze rzeczy od Gods of Violence, np Endorama.
Endorama to po prostu powinien być solowy krążek Petrozzy. Nie mówię, że byłby lepszy ale na pewno lepiej odbierany niż wydanie tego pod szyldem Kreator. Natomiast wpływy In Flames i Children of Bodom to NIE JEST to czego szukam na krążkach Kreator.
Ja tam wolę te z melodyjkami
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Każdy może mieć gorszy gust
Tego się nie zabrania. Starsze oczywiście najlepsze 
Zostałeś padawanem Vorgela?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Co nie zmienia faktu, że starsze to lepsze.
W przypadku Kreatora? Jasne.
W każdym przypadku. Zespół który starsze ma słabe, już nie ma później niczego dobrego.
Pozwolę się nie zgodzić z aż taką generalizacją 
To podaj przykład zespoły, którego nowe płyty są lepsze niż te klasyczne.
Proste... Kreator 
Proszę bardzo:
Testament "The Gathering" - lepsza od kilku klasyków
Exodus "Tempo of the Damned" - można powiedzieć, że w druga w kolejce jeśli chodzi o płyty Exo
Destruction "The Antichrist" - spokojnie do postawienia obok klasyków a może i lepsze niż np. płyta bez Schmiera.
Saxon "Lionheart" - z pewnością lepsza niż np. taki "Crusader", "Rock The Nations" czy "Destiny".
Diamond Head - właściwie dwie ostatnie są lepsze niż wszystko co nagrali po debiucie.
Satan - tutaj można się kłócić czy nowe są lepsze niż debiut ale na pewno na tym samym poziomnie.
To kilka przykładów z głowy. Tak wiem nie mam racji, jestem głuchy i tak dalej
Testament "The Gathering" - lepsza od kilku klasyków
Exodus "Tempo of the Damned" - można powiedzieć, że w druga w kolejce jeśli chodzi o płyty Exo
Destruction "The Antichrist" - spokojnie do postawienia obok klasyków a może i lepsze niż np. płyta bez Schmiera.
Saxon "Lionheart" - z pewnością lepsza niż np. taki "Crusader", "Rock The Nations" czy "Destiny".
Diamond Head - właściwie dwie ostatnie są lepsze niż wszystko co nagrali po debiucie.
Satan - tutaj można się kłócić czy nowe są lepsze niż debiut ale na pewno na tym samym poziomnie.
To kilka przykładów z głowy. Tak wiem nie mam racji, jestem głuchy i tak dalej
Nawet Zdan się tutaj nie zgodzi. Nie mówiąc już o starych fanach thrashu.
Dla mnie to wygląda tak
1. Coma of Souls
2. Terrible Certainty
3. Pleasure to Kill
4. Extreme Aggression
5. Endless Pain
I jeśli tu się coś zmieni, to najwyżej w obrębie tej piątki, poza miejscem 1 które od 30 lat jest takie samo.
Dla mnie to wygląda tak
1. Coma of Souls
2. Terrible Certainty
3. Pleasure to Kill
4. Extreme Aggression
5. Endless Pain
I jeśli tu się coś zmieni, to najwyżej w obrębie tej piątki, poza miejscem 1 które od 30 lat jest takie samo.