Setlista Maiden England World Tour 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014
To teraz wiecie dlaczego co drugi rząd jest zarezerwowany - tam usiądą rodzice i opiekunowie 
Ilu masz takich maniakow na koncercie? 100?widman pisze:Jakie podejście trzeba mieć do fanów, do ludzi, którzy jeżdżą jak poje..ani na 30-40 koncertów na trasie, żeby grać non-stop to samo, wrzucić dwa oklepane kawałki, z czego jeden wywalić po 7 koncertach
To raczej niewiele na 15-20000 ludzi.
Ale dla mnie juz ta czesc trasy ME to zenada
dla mnie ponowne uslyszenie Siodmego Syna rekompensuje obcykany set.....biore garsciami jak moge....chlopaki zawiesza instrumenty na kolku za jakis czas i bedzie bida z nedza 
Jedynie bokiem wychodzi mi RTTH i 2MTM...
P.S na marginesie,najlepszym bendem pod wzgledem doboru setu jak i jego dlugosci jest RUSH....wiele ekip moze tym trzem panom buty polerowac....zawsze prawie 3 godziny to raz i dwa ...nie sa tacy jednostajni w doborze numerow
Jedynie bokiem wychodzi mi RTTH i 2MTM...
P.S na marginesie,najlepszym bendem pod wzgledem doboru setu jak i jego dlugosci jest RUSH....wiele ekip moze tym trzem panom buty polerowac....zawsze prawie 3 godziny to raz i dwa ...nie sa tacy jednostajni w doborze numerow
- Emilio
- -#Lord of the flies

On wyprzedaje koncerty nie tylko w Polsce.hipcio_stg pisze:U nas nawet jak przyjedzie Justin Bieber to koncert się wyprzedaje.
Świat muzyki nie kończy się na iron maiden ani nawet na metaluqracoss pisze:chlopaki zawiesza instrumenty na kolku za jakis czas i bedzie bida z nedza
qracoss pisze:P.S na marginesie,najlepszym bendem pod wzgledem doboru setu jak i jego dlugosci jest RUSH....wiele ekip moze tym trzem panom buty polerowac....zawsze prawie 3 godziny to raz i dwa ...nie sa tacy jednostajni w doborze numerow
To fakt, są świetni. To samo robi też Bruce Springsteen & the E Street Band. Zawsze 2,5 lub 3 godziny i set na życzenie, gra to co publika skanduje
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja 2MTM bardzo lubię bo koncertowo sprawdza się wyśmienicie, ale kompletnie nie rozumiem fenomenu RTTH - ani w wersji koncertowej, ani studyjnej.qracoss pisze: Jedynie bokiem wychodzi mi RTTH i 2MTM...
- Emilio
- -#Lord of the flies

Największe nieporozumienie to jednak CIPWM
Już naprawdę bym wolał za to wrathchild
Ale wybaczyć można bo to w końcu trasa Maiden England ...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
100% racji, żenua totalna. Obcinać utwory podczas trasy to już porażka totalna...Budziol pisze:Ilu masz takich maniakow na koncercie? 100?widman pisze:Jakie podejście trzeba mieć do fanów, do ludzi, którzy jeżdżą jak poje..ani na 30-40 koncertów na trasie, żeby grać non-stop to samo, wrzucić dwa oklepane kawałki, z czego jeden wywalić po 7 koncertach
To raczej niewiele na 15-20000 ludzi.
Ale dla mnie juz ta czesc trasy ME to zenada
I nie robią zdjęć z FTTB a tak bardzo chciałem się załapać
- Emilio
- -#Lord of the flies

Nie da się ukryć, że cała ta trasa trochę jakby na od****dol zrobiona.
I nawet sie z tym specjalnie nie kryją...Emilio pisze:Nie da się ukryć, że cała ta trasa trochę jakby na od****dol zrobiona.
Zdjęcia prawie nigdy nie były robione tylko z ludźmi z FTTB, oni po prostu byli najbardziej widoczni.I nie robią zdjęć z FTTB a tak bardzo chciałem się załapać
I to jest prawdopodobnie związane ze śmiercią Andy'ego.
Ale jakim cudem zabrali wratchilda??? z jakiego powodu? tak zajebisty kawałek...
Bo... tak.etoo pisze:Ale jakim cudem zabrali wratchilda??? z jakiego powodu? tak zajebisty kawałek...
znów eventowa zajebista 
Czy ja wiem? Słabiutkie te koszulki w porównaniu co kapele miały w ofercie kiedyś to naprawdę dno i muł.
- Deeds of Glory
- -#Prodigal son

Setlista z 2014 roku była taka, że ja mam dość tego zespołu na jakiś rok, dwa. Przegięli na całej linii, pewnych rzeczy się poprostu nie robi.
Chyba, że oni chcą by fani mieli dość niektórych ich utworów? Jeśli tak to im się powoli udaje.
Chyba, że oni chcą by fani mieli dość niektórych ich utworów? Jeśli tak to im się powoli udaje.
Witaj! To prawda, teraz już tylko set z nadchodzącym albumem ich ratuje...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A co oni niby mogą zagrać? Będą po raz kolejny wałkować te same, usrane już do granic możliwości numery, typu Iron Maiden, Number Of The Beast, Two Minutes To Midnight czy Fear Of The Dark, plus 5, miejmy nadzieję niezłych nowych numerów i tyle...
W zasadzie, to można założyć, że te 10 numerów (nie licząc nowego materiału), które znajdą się w secie można wytypować przynajmniej z 80% dokładnością. Chyba nikt nie sądzi, że Iron Maiden jest w stanie czymkolwiek zaskoczyć
W zasadzie, to można założyć, że te 10 numerów (nie licząc nowego materiału), które znajdą się w secie można wytypować przynajmniej z 80% dokładnością. Chyba nikt nie sądzi, że Iron Maiden jest w stanie czymkolwiek zaskoczyć
Z drugiej strony, gdyby nie zagrali tych klasycznych numerów - fani by ich zabili. 90% ludzi przychodzi właśnie na te ograne kawałki 
Jak myślicie jest jeszcze szansa na Hallowed Be Thy Name?