niby gdzie przoduje?Matek pisze:ale fakt faktem że w warstwie lirycznej Coma przoduje...
Coma
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Re: Coma
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Jezeli wsrod polskich kapel rockowo/metalowych to jestem w stanie sie zgodzic, ale konkurencji to oni nie maja zbyt wymagajacej 
Ja wole o ruchaniu przez pluszowe zwierzaczkiWrath pisze:O ruchaniu pluszowych zwierzaczków
A teksty Kazika są wypasione.
Mam Kuzyna Maćka i wkurzam go, jak do mnie przujedzie to śpiewam mu " Maciek ja tylko żartowałem, ja wcale Ciebie nie kochałem..."
A Ty co?Matek pisze:zależy co lubisz.
Wiem. I pod względem rzeczowym i lirycznymWrath pisze:On pisze GENIALNE teksty Wink
A "Wiek XX" często sobie nucę :]paniron pisze:A teksty Kazika są wypasione.
Mam Kuzyna Maćka i wkurzam go, jak do mnie przujedzie to śpiewam mu " Maciek ja tylko żartowałem, ja wcale Ciebie nie kochałem..."
Raz Dwa Trzy ma po prostu świetne teksty, jeśli już mamy się licytować.
Ale co do Comy to moim zdaniem ich teksty są bardzo dobre, ale tylko dla pewnych ludzi, którzy po prostu tak czują. Znam kilka takich osobników, romantyków-idealistów z którymi można tylko na wrzosowisko :] Taki troszkę depresyjno-filozoficzny klimat w niektórych tekstach. Mi się podoba.
Ale co do Comy to moim zdaniem ich teksty są bardzo dobre, ale tylko dla pewnych ludzi, którzy po prostu tak czują. Znam kilka takich osobników, romantyków-idealistów z którymi można tylko na wrzosowisko :] Taki troszkę depresyjno-filozoficzny klimat w niektórych tekstach. Mi się podoba.
no dokładnie. mi też sie podoba bardzo. i nie mam wrażenia żadnej sztuczności. są w tym autentyczni. i mimo że ja sam nie jestem takim, jak to piszesz romantykiem-idealistą to jednak lubię takie teksty.Copycat pisze:Ale co do Comy to moim zdaniem ich teksty są bardzo dobre, ale tylko dla pewnych ludzi, którzy po prostu tak czują. Znam kilka takich osobników, romantyków-idealistów z którymi można tylko na wrzosowisko :] Taki troszkę depresyjno-filozoficzny klimat w niektórych tekstach. Mi się podoba.
no właśnie o to chodzi. można oczywiście łopatologicznie podać. ale nie do takich odbiorców coma skierowana jest.juras pisze:ale mi się nie podoba forma tych tekstów, a nie ich treść. te same rzeczy można przecież mówić na różne sposoby.
Też mi się wydają autentyczni właśnie. Po prostu do niektórych tekstów trzeba trochę "myślicielstwa":] Ogólnie bardzo dobrze się to komponuje z muzyką.Matek pisze: no dokładnie. mi też sie podoba bardzo. i nie mam wrażenia żadnej sztuczności. są w tym autentyczni. i mimo że ja sam nie jestem takim, jak to piszesz romantykiem-idealistą to jednak lubię takie teksty.
juras -> A jaka forma by Ci się podobała? I co nie tak jest z tą? Ciekawa jestem:]
Byłem na koncercie Comy, posłuchałem ich trochę i... szczerze mówiąć kompletnie mi nie podchodzą. Muzycznie nie są dla mnie na najwyższym poziomie - wokal naprawdę OK, ale gitary... no dwa sola na cały koncert z czego jedno z playbacku
Nie znaczy wcale, że musi być 10 solówek i wtedy zespół jest dobry - nie o to mi chodzi. Po prostu cały zachwyt tym zespołem sprowadza się do czegoś, czego ja w tej muzyce nie czuję - za to wielu ludzi tak i dobrze, niech się bawią za mnie na takich koncertach. Pozdrawiam fanów, bo nieźle się bawili
Ja nie czuję "bluesa"
nothing... just Maiden