Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Judas Priest

Post autor: Metalophil »

No i jesteśmy po debiucie na żywo. W secie liczbowo kawałki JP vs. kawałki KKP 9:6. Wśród priestowych z ery Tima jedynie "Burn in Hell". Liczyłem na "Hell is Home", "Bullet Train" czy "Cathedral Spires", więc jestem rozczarowany w sumie...Ale oni to akurat może będą rotować...
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

cały set jest tu:
https://www.setlist.fm/setlist/kks-prie ... 7dc8a.html

Też uważam, że poniżej oczekiwań. Jakby dodać właśnie te trzy, zwłaszcza Spires, ocena mocno by wzrosła. Choć i tak plusy za numery z Painkillera - bardzo dobrze dobrane :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Grać cover coveru, hmmm. Ja dla mnie słabo. I dobór numerów Priest też słaby. Gdyby grali tylko numery z czasów Owensa, to byłoby ok.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Dziwna setlista. Jugulator totalnie zmarginalizowany, Demolka zupełnie pominięta. Nie spodziewałem się aż tylu numerów z Painkillera, ten Hell Patrol po ostatniej trasie JP absolutnie zbędny, natomiast Metal Meltdown fajny odkop i słyszę, że wypadł naprawdę ładnie. Z Sermons mogli zagrać jeden numer więcej zamiast tego Reap. Jakoś szczególnie nie poszaleli. Jak był ten gig KK z przyjaciółmi parę lat temu, to było więcej nieoczywistych strzałów.
Tak czy siak przyjemny repertuar i chętnie bym posłuchał go na żywo.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Odcinanie kuponów i tyle. Jeszcze biorąc pod uwagę te nawiązania (słabe) do klasyków Priest w tytyłach nowych numerów XD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Też mam wrażenie, że powinni bardziej dopieścić kawałki z okresu Rippera w secie. Manalishi czy Victim nie pasują mi totalnie do tego projektu. Oby coś pozmieniali później
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na pewno pozmieniają, bo to był gig rozgrzewkowy. W październiku będzie więcej nowości.

Ogólnie z nagrań wynika, że Ripper dostarczył pięknie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Włączyłem na YT. Jestem zdziwiony, że to aż tak duża produkcja z piro.

Czy klub KK’s Steel Mill należy do Kena?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, to jego buda.

A co do produkcji - no jest spora. Podejrzewam, że KK będzie celował w kluby pokroju Studia/Progresji i festy typu Keep it True, gdzie faktycznie może robić za headlinera. To chyba optymalne rozwiązanie w jego sytuacji.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Chętnie bym się wybrał na koncert :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Od Rippera:
Yea it’s been amazing reviews. The true fans have spoken and what an amazing reaction we have gotten. I mean in time the set will change a bit, I’m sure more of my era JP and more KK’s Priest. But right now we are rockin and the fans love it and I thank them all

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

gumbyy pisze: pt lip 07, 2023 3:22 pm Chętnie bym się wybrał na koncert :)
No, jeszcze w jakimś fajnym klubie byłoby super. Minus tylko za jechanie na klasycznych judasach, mogliby dać więcej z czasów Rippera.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jak zmienią seta tak, że będą grali tylko to nowe badziewie + JP Owensa, to mogę rozważyć.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Emilio pisze: ndz lip 09, 2023 1:25 am
gumbyy pisze: pt lip 07, 2023 3:22 pm Chętnie bym się wybrał na koncert :)
No, jeszcze w jakimś fajnym klubie byłoby super. Minus tylko za jechanie na klasycznych judasach, mogliby dać więcej z czasów Rippera.
Zdecydowanie wiecej z Juga bym chciał :D Widziałem JP z Ripperem i do dzisiaj bardzo dobrze to wspominam :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jest zapis z całego koncertu w Szwecji, niestety lekko skróconego: https://www.youtube.com/watch?v=LuJ_QZvwSyM

Wyjebki są, ale ogólnie ma to wszystko sens. Wiadomo, że płytowo ten projekt nikomu raczej nie będzie jawił się jako objawienie, ale w kwestii koncertów chyba wszyscy zainteresowani powinni być zadowoleni. Ripper brzmi znakomicie, chyba od dawna nie śpiewał tak dobrze. Zgaduję, że za kilka lat to może być jedyne Priest, jakie będziemy mieć i w sumie wolę taką opcję, niż brak jakiegokolwiek JP. Szkoda tylko, że tak długo zwlekali z tym zespołem, bo powinniśmy być już po przynajmniej jednej trasie po EU.

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Ozzy Osbourne już odwołał swój występ na Power Trip w USA i podobno Judas PRIEST ma go zastąpić ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Już poszła oficjalka o zastąpieniu Osbourne'a.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No to co, singiel w październiku, a płyta styczeń/luty? Brzmi sensownie :)
Set na Power Trip to pewnie będzie the best of, bo taki charakter imprezy. Ale po komunikacie Ozza tak czułem, że padnie na JP. Jakby nie patrzeć, fajna sprawa. Trzy największe zespoły metalowe w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ciekawe, czy Sharon zrozumiała, że na występach Ozza na żywo nie zrobi już gieszeftów?
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

W jej przypadku to raczej szekle. Cóż, przed nami biopic o nałogach Ozzyego i Sharon jako żonie - wybawicielce.
ODPOWIEDZ