The Book of Souls World Tour 2016/17 - daty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: The Book of Souls World Tour 2016 - daty
Zostały jeszcze 3 koncerty do ogłoszenia... Obstawiam Maltę (ok. 19 lipca, połączoną z Bruce Air 666), Lublanę (27 lub 28 lipca) oraz jeden gig na Bałkanach (Serbia/Rumunia/Bułgaria) 29 bądź 30 lipca.. Na chwilę obecną mamy ogłoszonych 68 koncertów w 33 krajach. Zgodnie z ostatnią press release Rock Im Revier, Maiden wystąpią w tym roku w 36 krajach więc łatwo możemy obliczyć ile sztuk jeszcze ogłoszą. Myślę, że finalne ogłoszenia to kwestia max 2 tygodni - tyle, ile zostało do początku trasy. A nawet jeśli się nie wyrobią to brakujące kraje lub daty poznamy 24 lutego na podstawie koszulek czy programu z trasy. 
A ze Słowacją nie są 34 kraje? Wtedy zostałyby tylko 2 koncerty idąc tym tokiem 
Bystrze, wyprzedali Czechy ogłosili Slowacje
Przynajmniej temat wrocil na wlasciwe tory, a nie jakies gorzkie zale
Przynajmniej temat wrocil na wlasciwe tory, a nie jakies gorzkie zale
I będę zrywał boki ze śmiechu, jeśli bilety okażą się dużo tańsze niż do Wrocka!
Irlandia 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Raczej dopiero w 2017 podczas tournee po arenach UK. Skład Rock Im Rivier w Westfalenhalle:
http://www.rock-im-revier.de/de/news/de ... tet-morgen
Gdyby w Polsce zrobić Sabaton i Ghost przed IM sprzedaż biletów byłaby sporo lepsza. Nie mam na LN słów.
http://www.rock-im-revier.de/de/news/de ... tet-morgen
Gdyby w Polsce zrobić Sabaton i Ghost przed IM sprzedaż biletów byłaby sporo lepsza. Nie mam na LN słów.
Donnerstag für 59,50€, für Freitag für 79,50€ und für Samstag für 69,50€
Sobota droższa od piątku.Donnerstag, 26. Mai: Mando Diao / Garbage / Powerwolf / Prime Circle
Freitag, 27. Mai: Iron Maiden / Sabaton / Ghost / Tremonti / The Wild Lies / The Raven Age
Samstag, 28. Mai: Nightwish / Slayer / Anthrax / In Extremo / Gojira / Apocalyptica / Suicidal Tendencies
Jak dla mnie sobota lepsza
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Skład tak ale tu jest IM!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ceny w Żylinie:
GC EE: 80 ojro
GC: 65 ojro
Stojące: 50 ojro
GC EE: 80 ojro
GC: 65 ojro
Stojące: 50 ojro
jakoś szczególnie tanio nie jest 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Czyli tak jak u nas. No może troszkę taniej. Sądzę że koncert obliczono na kilkanaście tysięcy.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dziwi mnie wybór Żyliny i klepiska - obstawiam frekwencję rzędu 10 tys., a więc na wielkim lotnisku będzie raczej wiał wiatr (when the wild wind blows
). Ponoć początkowo przymierzano się do koncertu w 8-9-tysięcznej Steel Arena w Koszycach i myślę, że byłoby to lepsze rozwiązanie - zwłaszcza, że koncert w tym regionie Słowacji przyciągnąłby też pewnie fanów z Węgier czy Rumunii. Koncert w 10-tysięcznej SLOVNAFT Arenie w Bratysławie pewnie odpadał ze względu na bliskość Wiednia oraz Volt Festivalu...
Żeby nie było więcej ludzi niż u nas 
Nie jest tanio, a zaloze sie ze masa Slowakow ma juz bilety do Czech bo nie sadzila, ze u nich bedzie koncert.
Ceny jak na klepicho bardzo duze, fakt ze moze byc malo ludzi
Ceny jak na klepicho bardzo duze, fakt ze moze byc malo ludzi
Jak będzie tak mało to do hali przeniosą i tyle...
Drogo! :/ Jak na tak bidną krainę (polecam podróż Street View - tam wciąż Skoda Favorit rządzi), to nawet bardzo drogo. Spodziewałem się cen w przedziale 30-50 EUR.
Hala w zamian? Ale pewnie nie w Koszycach, bo je od Żyliny dzieli 250 km.
M.
Hala w zamian? Ale pewnie nie w Koszycach, bo je od Żyliny dzieli 250 km.
M.
Lokalizacja co najmniej kontrowersyjna. Część miejscowych ma pewnie już bilety do Czech czy Austrii. Polacy, Czesi, Węgrzy czy Austriacy raczej nie przyjadą, bo mają koncerty u siebie. To zwiastuje frekwencyjną porażkę, a tymczasem na Bałkanach - nie pamiętam, jeden koncert ogłosili czy w ogóle? Nie nasza sprawa, ale ktoś w tym managemencie IM chyba ocipiał.
Z drugiej strony, jak szybko wyprzedali koncert w Czechach to sporo Pepików przyjedzie do Słowacji.
27 lipiec Chorwacja, Split, Spaladium Arena (ok. 12,000)
Cenki:
Headbangers pit 370 kn
Parter stajanje 290 kn
Gornje tribine 320 kn
Donje tribine 340 kn
VIP sjedenje 430 kn
Headbangers pit 370 kn
Parter stajanje 290 kn
Gornje tribine 320 kn
Donje tribine 340 kn
VIP sjedenje 430 kn