U mnie z tego co widziałem przy kupowaniu AMOLAD 3 tygf temu to wszystko po 34,99zł. Tylko nie wiem czy RIR też tak tanio ale wątpie. Reszta pewnie nadal siedzi tak tania.paniron pisze:Kurna to ja bym to hurtowo kupowaładam IM pisze:Saturnie remastery są po 19.90![]()
W Opolu prawie wszystko po starych cenach
Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Re: Sprzedaż AMOLAD
remastery za 19.90 ?? Jest możliwość kupna przez internet ??
Jakbym poczekał tydzień to bym kupił PoM o całe 15 zł taniej 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Cierpliwość popłacaAbstract pisze:Jakbym poczekał tydzień to bym kupił PoM o całe 15 zł taniej
w lca to pewnie sie ceny nie zmiena ale czy ktos sie orjetuje jakie sa ceny w wrocu??
Hej sa inne tematy o cenach plyt...
no to miałem fuksaGreen Man pisze:Ta, wczoraj byłem w Katowickim, z zamiarem kupna No Prayera lub Killersów, ale żadnej płyty z remasterów już nie było, z najtańszych tylko X Factor i BNW po 29zładam IM pisze:może na fali AMOLAD wzrośnie i sprzedaż innych płyt bo np. w Saturnie remastery są po 19.90
- dostoevsky
- -#Assassin

Duży wpływ na sprzedaż ma pochlebna recenzja w najnowszym numerze poczytnego pisma - Teraz Rock.
bylem na stronie Saturna w necie -to sie nazywa promo :rocxadam IM pisze:może na fali AMOLAD wzrośnie i sprzedaż innych płyt bo np. w Saturnie remastery są po 19.90
takie ceny powinny byc we wszystkich sklepach w Posce
wiesz w sklepie internetowym EMPIK też ceny sa wkaszalne co prawda nie jest to 20 PLN tylko 35 ale w porównaniu z cenami na półkach w MM, Empiku i do tej pory w Saturnie , które sięgały 60PLN za stare albumy to i tak nieźle. poza tym jak to jest że płyta z przed 20lat jest droższa niz nowość. tego to ja kurna nie kumam 
sorrki za offtop
sorrki za offtop
AMOLAD spadło na 35 pozycje UK charts.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Miejmy nadzieję, że niedługo w UK będzie srebro (60 tys.)...
Chyba jesteśmy już w 3/4 drogi po złoto...
Chyba jesteśmy już w 3/4 drogi po złoto...
chyba zartujesz...WICKER MAN pisze: Chyba jesteśmy już w 3/4 drogi po złoto...
A właśnie co do sprzedaży płyt ile oni w końcu ich sprzedali? Różne źródła różnie podają. Na zdjęciu
jest napisane, że 70 milionów ale to chyba nie prawda.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ok. 80 milionów. Dokładne dane zna chyba tylko management Maiden.
Co ?? Że niby dotychczas poszło tego ledwo 7500 ?? Coś mało kurczeWICKER MAN pisze:Chyba jesteśmy już w 3/4 drogi po złoto...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No mniej więcej tyle choć dokładne dane nie są mi znane. Jak widać sprzedaż płyt w Polsce wygląda tragicznie skoro kilka tysięcy sprzedanych płyt wystarczy, by być na szczycie listy sprzedaży przez kilka tygodni! Więc nic dziwnego, że zespoły olewają nasz kraj kiedy przychodzi do grania koncertów promocyjnych - u nas nie ma o co walczyć, a koncerty nie wpływają na sprzedaż (po Mystic Festival, na którym było 30.000 osób można się było spodziewać wzrostu sprzedaży w stosunku do DOD, a nie spadku)... Ale to kwestia rynku i tego, że obecnie wszyscy mają szybki internet i ściągają płyty w mp3. Mało kto je potem legalnie kupuje, a szkoda... I tak #1 i 2 ładnie wyglądają i widać, że na tle innych wykonawców Maiden nadal potrafią się dobrze sprzedać. 
BTW zapas edycji limitowanej z DVD powoli się kończy więc jeśli jeszcze go nie macie to radzę pospieszyć się z zakupem!
BTW zapas edycji limitowanej z DVD powoli się kończy więc jeśli jeszcze go nie macie to radzę pospieszyć się z zakupem!
-
Deleted User 804
Kto nie zdobędzie ten frajerWICKER MAN pisze:BTW zapas edycji limitowanej z DVD powoli się kończy więc jeśli jeszcze go nie macie to radzę pospieszyć się z zakupem!
A moze rzeczywiscie jest tak, że AMOLAD w naszym kraju już ma statut złotej płyty. Poprostu EMI jeszcze nie wystosowała wsniosku o przyznanie, albo wszytsko jest w trackcie. Zanim BNW został potwierdzony przez Zpav minęło ładnych kilka miesięcy ! Sam Bruce podczas listopadowego koncertu wspominał o złotej płycie, my takze wiedzielismy o tym wczesniej, a na stronie zpav złoto dla BNW potwierdzono dopiero 25 II 2004.