Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Accept

Post autor: blackcocker »

Numer bardzo przeciętny i nudny.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Nowy numer Acceptu całkiem sympatyczny. Może trochę za bardzo AcDc, ale spoko. Na pewno lepszy od ostatnich płyt.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie wiem, jak można porównywać utwór do pełnowymiarowej płyty, ale ok...
Dla mnie straszny syf i najgorsze co wydali z Tornillo. Kurde, to jest tak infantylny numer, że nie umiem o nim napisać niczego więcej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Refren średni, reszta słaba. Nawet solówka bez szału.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Za 5 miechów na Oktoberfest będzie jak znalazł. Pod kiełbaski i jeszcze raz kiełbaski. Białe.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ale gówno :D
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mocne 2/10
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://www.setlist.fm/setlist/accept/2 ... 36df6.html

Set to tragedia. Teoria według której ta trasa była powodem odejścia Petera jest zaskakująco prawdopodobna.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Chyba stało się najgorsze... Wolf Hoffmann dołączył do zacnego grona muzyków, którym po prostu odje... Jeśli uważnie się przyjrzeć jego karierze, to można mieć podejrzenia, że takie zapędy już dawno kiełkowały (Eat The Heat). Teraz jesteśmy świadkami początku końca Accept.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Ten set to są przecież żarty. Nie ma też nic wspólnego z Eat the Heat.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: wt kwie 23, 2019 11:22 am https://www.setlist.fm/setlist/accept/2 ... 36df6.html

Set to tragedia. Teoria według której ta trasa była powodem odejścia Petera jest zaskakująco prawdopodobna.
Gdybym był 40 lat w zespole, a mój wieloletni przyjaciel forsowałby jedną trasę zupełnie mi nie pasującą, z całą pewnością przetrwałbym tę trasę. Zwłaszcza że moje dochody poza kapelą byłyby zapewne niższe.

Nie wiem, czy nie mylimy przyczyn i skutków.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

A to nawet dobrze, że nie przyjechali do nas z tą trasą :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Myślę, że to jest wierzchołek góry lodowej. Tutaj widzimy, że Wolf próbuje zrobić z Accept swój prywatny zespół. Peter najpewniej wolał, by wszystko odbywało się na starych zasadach, więc już go nie ma. Nie chce mi się wierzyć w to, że był skłonny grać koncerty, z których godzina to fanaberie Hoffmanna, który przeczytał na Wikipedii o skrzypcach.

W sierpniu grają festiwale bez orkiestry, może wtedy by wpadli do nas na jeden koncert. Przydałoby się, skoro od trasy z Sabatonem posucha.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

W sumie 10 orkiestrowych i 11 Acceptowych to całkiem niezły zestaw, problem w tym, że te orkiestrowe aranże są mocno takie sobie.

A co do Petera, to widocznie to nie poszło tylko o "jedną trasę" tylko raczej o to co kto ma w zespole do powiedzenia. Może odłożył tyle kasy, albo zainwestował, że może sobie pozwolić na emeryturę i granie gdzieś dla zabawy.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak słyszę, że muzyk zainwestował, to oczyma wyobraźni widzę Kena Downinga.
Oby Peter nie zainwestował, mimo tego, że jego "Mutter war in Krakau geboren".
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Już odejście Hermana Franka było zwiastunem czegoś niedobrego...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Też myślę, że jedną trasę by przeżył, nawet jeżeli nie miał ochoty grać tych numerów. Ja podejrzewam, że Wolf go marginalizował albo chciał jeszcze bardziej pociągnąć zespół w stronę swoich "fascynacji". Trudno. I szkoda. Numery "orkiestrowe" i nowy numer Accept pokazują, że z weną u Wolfa ostatniio słabo.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Jak ja się cieszę, że udało mi się 1,5 roku temu do tego Budapesztu na wariata pojechać.
Jeszcze midnight mover'a grali <3
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tu po prostu posypał się management, czyli Gabi.

Gdyby to był pomysł na trasę solową, instrumentalną Wolfa, jechałbym - jako miłośnik muzyki klasycznej -na kilka gigów. Nie byłby to poziom Uliego Rotha, ale też coś bardzo fajnego. Byle bez tej wątpliwie zaaranżowanej orkiestry.

Natomiast AccepT po 4 świetnie przyjętych płytach (w tym 3 obiektywnie bdb) mógł spokojnie zagrać trasę wspominającą cokolwiek.

Czemu wybrano to, co wybrano?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Odpowiedź jest bardzo prosta, ta trasa to po prostu kaprys Wolfa. Stwierdził, że chce grać z orkiestrą, to grają z orkiestrą. Z wynajętym basistą i z kilkuosobową orkiestrą, ale z orkiestrą. Gdyby miał tak grać pod własnym szyldem, to ta trasa byłaby zupełnie nieopłacalna.

Szkoda, że nie grają tego nowego singla. To byłby już gwóźdź do trumny tego zespołu :P

Mam nadzieję, że w sierpniu wszystko wróci do normy i w 2020 dostaniemy albo zwykłą trasę opartą na normalnych utworach, albo tour promujący nowy album.

Tu w sumie rodzi się kolejna niewiadoma: co z producentem? Wszystkie 4 płyty wydane po reunion obrabiał Sneap. Andy może chcieć zostać w Judas Priest (tam zarabia pewnie więcej, plus może po prostu mu się to podobać), więc albo musieliby się wstrzymać z płytą, albo wynająć kogoś innego. Jeśli wybiorą drugą opcję, to jest szansa, że nowy krążek będzie trochę inny od dotychczasowych.

ODPOWIEDZ