No to "aczkolwiek" sobie na pralkę przyklejKuba pisze:aczkolwiek w Ostravie bawiłem sie przednio
Maiden w niedziele na zywo z Donington !!!!!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden w niedziele na zywo z Donington !!!!!!!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie... Na DVD RiR jest wiele wstawek (widac je chocby po braku oswietleniu i rusztowan na dekoracjach) z koncertow w Meksyku, Chile i Argentynie... Sam album live został "zretuszowany" metodą "copy & paste" czyli po prostu wklejaniem głosu Bruce'a z innych momentów utworu, aby "zagłuszyc" publicznośc, która została źle nagrana lub nie znała tekstów. Gdy "fani" oskarżyli w 2002 roku Steve'a o manipulowanie przy produkcji płyty, sam Bruce wziął go w obronę. Zapis audio RiR w całości pochodzi z tamtego koncertu choc faktycznie został nieco zmanipulowany...Stranger pisze:Nalezy odroznic video od audio. W tym pierwszym faktycznie wykorzystano ujecia z innych koncertow, co bylo w pewnym stopniu konieczne jako ze zaginely tasmy z kamer ktore nagrywaly Adriana, dlatego go tam tak malo jest. Mimo wszystko ilosc tych ujec nie jest wieksza od ilosci ujec z Polski ktore zostaly wykorzystane do Death on the road - tu niemal 90% ujec fanow przy barierkach pochodzi z Wroclawia. Co do audio RiR to wokalu Brucea jest wiecej niz bylo ale wszystko pochodzi z tego jednego koncertu.
A co do samego Donington to wg. Rod'a raczej nie ukaże się on, przynajmniej na razie, na DVD...
no a ta raczej była b.dobraWICKER MAN pisze:Prawdopodobnie wpłynęło to właśnie na jego formę wokalną tego dnia.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Momentami Bruce niedomagał... Zwłaszcza na początku, podczas FTGGOG i The Evil... Dlatego pewnie nie był w 100% zadowolony ze swojego występu... No i ten nieszczęsny upadek podczas Wrathchild...
Czemu nieszczęsny ?
Dla mnie był jakimś urozmaiceniem koncertu 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Przez chwile myślałem, że to było celoweWICKER MAN pisze:No i ten nieszczęsny upadek podczas Wrathchild...
Nemesis...as one we stand!!
jednak jego upadek jest bardzo na miejscu, gdyż dzielnie wybrnął z tej sytuacji i do tego nieźle sie przy tym bawił... więc ja bym go jak najbardziej zostawił...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nieco??? The Wicker Man, Brave New World, The Mercenary, The Trooper, The Clansman, The Evil That Men Do, Fear Of The Dark. Skurczybyki zretuszowali 1/3 setu. Kpina. Może kiedyś doczekamy się koncertówki Maiden wykonanej w studio z doklejonymi partiami publicznośći...WICKER MAN pisze: Zapis audio RiR w całości pochodzi z tamtego koncertu choc faktycznie został nieco zmanipulowany...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Death On The Road jest mało zretuszowane... Poza "doklejoną" publicznością na początku No More Lies. 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tyle, że DOTR jest koncertem raczej przeciętnym i z powodu ultraszybkich ujęć, trochę ciężko się to ogląda, natomiast RIR, było super. Zastanawia więc, po co to w ogóle ruszali. Trzeba było wydać to, co zarejestrowały kamery podczas relacji live, no może jakieś drobne korekty i wszystko byłoby git. A tak spieprzyli świetne nagranie.
A na wikipedii można znaleśc takie zdanie
"....A successful North American and European tour followed, during which they played the album in its entirety, a first for the band. The band have announced that a live album recorded from this tour will be released..."
Tzn . co ?!? Bo ja o niczym takim nie słyszałem
Będzie jakiś live czy wogóle o tym nie myślą 
"....A successful North American and European tour followed, during which they played the album in its entirety, a first for the band. The band have announced that a live album recorded from this tour will be released..."
Tzn . co ?!? Bo ja o niczym takim nie słyszałem
http://www.demonoid.com/files/details/1202867/11466623/
zapis wideo koncertu, z internetu. nie moge powiedziec jeszcze jak z jakoscia, bo sam zaczalem sciagac
jezeli ktos chce zaproszenia na demonoida, to moge 2-3 udostepnic, pisac na pw:)
zapis wideo koncertu, z internetu. nie moge powiedziec jeszcze jak z jakoscia, bo sam zaczalem sciagac
jezeli ktos chce zaproszenia na demonoida, to moge 2-3 udostepnic, pisac na pw:)
Znalazłem w necie taki rozkład
MTV2 GOES TO DOWNLOAD
Emisja:
od 2 lipca-6 lipca, godz. 18:00-19:00 MTV2
Highlights from this years Download Festival from Donnington whose headliners include Iron Maiden, My Chemical Romance and Linkin Park.
Miejmy nadzieję,ze dadzą duży fragment IM z festivalu
MTV2 GOES TO DOWNLOAD
Emisja:
od 2 lipca-6 lipca, godz. 18:00-19:00 MTV2
Highlights from this years Download Festival from Donnington whose headliners include Iron Maiden, My Chemical Romance and Linkin Park.
Miejmy nadzieję,ze dadzą duży fragment IM z festivalu
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na 99% będzie to to samo co na Channel 4 czyli krótki wywiad z 'Arrym i H oraz skrócony Benek i FOTD.
http://www.mininova.org/tor/757522
http://www.mininova.org/tor/757522
No to szkoda ,ze tak malutko tylko pytanie w który dzień to będzie bo będę musiał z moją powojować-gdyby chciała co innego oglądać w tym czasie