Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

Deluxe nie będzie tylko na Japonię, w Polsce też można zamówić

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cały gig KK's Priest z Bloodstocka: https://www.youtube.com/watch?v=t5NbdLotvx4

Myślę, że ktokolwiek lubi czasy Tima w JP, ten będzie ukontentowany. Naprawdę mocny występ. Ripper brzmi teraz lepiej, niż kiedykolwiek!

A co do właściwego Priest, to ten numer z filmiku z tracklistą to podobno jest nowy singiel i wyjdzie już niedługo.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Relaksujący numer.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Dobry numer, taki "radiowy" klimatem przypomina mi spokojniejsze momenty z "Redeemer of Souls".
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z początku trochę kręciłem nosem, ale przy trzecim okrążeniu podoba mi się bardziej, niż poprzedni singiel. Mocne skojarzenia z Never the Heroes i Worth Fighting For. Partie RF największym plusem utworu, szkoda że to outro nie jest dłuższe.
Lirycznie to może być naprawdę fajny album, bo wygląda na to, że Halford skupił się teraz na mniej fantastycznych motywach.

Awatar użytkownika
pinio
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: pinio »

Najsłabszy numer z trzech. Ot, pioseneczka, faktycznie - dobra do radia słuchanego w tle. Solówka ok.
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Podoba się dla mnie. Ritchie kozak
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Takie słabsze Worth Fighting For. Szału nie ma.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

No, oficjalnie przyznaję, że czuję niepokój. Po sztosie, jakim był Firepower wszyscy nabraliśmy chyba przekonania, że teraz to czego JP się nie dotkną, to będzie złotem. A tu trzy kawałk już dostępne, a więc jedna czwarta płyty i każdy przeciętny do bólu. Wygląda na to, że czas ochłonąć i ostudzić oczekiwania.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Słuchałem dzisiaj w samochodzie na przemian z Saxon. Priest robią na mnie lepsze wrażenie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dla mnie Panic Attack zjada praktycznie każdy numer z Firepower, więc z tą krytyczną tezą nie idzie mi się zgodzić. Oczekuję fajnej płyty i jeżeli będzie ona na poziomie nowego Saxon (który przy drugim okrążeniu zyskał sporo), to będę ukontentowany. Choć liczę na coś nawet lepszego ;)

Zestawiając 3 pierwsze single z IS i 3 pierwsze z FP (Lightning Strike, Firepower, Never the Heroes), to całościowo różnice w poziomie widzę minimalne, jeżeli w ogóle jakiekolwiek.

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ja oczywiście nadal mam nadzieję na dobry album, ale te trzy kawałki nie podeszły mi specjalnie. Zobaczymy. Saxona jeszcze nie słyszałem w całosci.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

A tymczasem 2 marca w Kingston pod Londynem fajny event z Księdzem, za 80 PLNów wstęp na pogadankę a w cenie wlotki płyta CD :) Ma być special guest więc obstawiam Glena :) Brytole mają bekę, że trasa, która zacznie się w marcu jest siedząca, a ten event stojący heh.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Chcą więcej albumów sprzedać :)
Deleted User 4876

I tak bym kupił nowy album, pewnie za 4-5 dyszek na jakims amazonie.. czyli sam event wychodzi taniej niż dowolny polski band w jakieś spelunie :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kto ma kupić to kupi. Nie trzeba soecjalnych eventów pod to robić ;)

Ja CD kupie bez wcześniejszego słuchania. Podobnie jak Saxon, czy Therion :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To jest special guest host, więc raczej nie Glenn. Pewnie jakiś Eddie Trunk czy inny Martin Popoff.

Deleted User 4876

O lol - faktycznie - nie doczytałem :D a już się jarałem bardziej niż kościoły w Norwegii.... eh.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

thorgal_30 pisze: czw sty 25, 2024 4:18 pm A tymczasem 2 marca w Kingston pod Londynem fajny event z Księdzem, za 80 PLNów wstęp na pogadankę a w cenie wlotki płyta CD :)
:o

Co to za cena, toć mniejsze zespoły za meet & greet w okolicy koncertu chcą trzycyfrowych kwot, w dodatku nie w złotych, a w dolarach i euro. Szkoda, nie mam szans się tam pojawić. Dla fanów czadowa akcja.

A płytę dawno kupiłem na stronie jednego z polskich sklepów, Judasi są wśród zespołów o szczególnym dla mnie znaczeniu. Wiadomo, że nie będzie to "Painkiller", ale nie musi być.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
ODPOWIEDZ