Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Judas Priest

Post autor: gumbyy »

Metalophil pisze: wt lut 27, 2024 8:44 am :?:
pz pisze: pn lut 26, 2024 8:46 pm Chyba trzeba założyć temat Iron Maiden vs Judas Priest vs Metallica na takie rozmowy :lol:
To nawet uzasadnione gdyby postawić tezę, że Faulkner za Murraya w 2025 i za Hammeta w 2030. I mamy oto najwybitniejszego hm gitarzystę w historii ;)
Jeszcze po drodze epizody w Dream Theater, Deep Purple i AC/DC. W planach również ewentualne zastępstwo za Kerrego w reaktywowanym Slayerze. A jak czasu starczy to i wokal w Black Sabbath obskoczy. Ponoć są plany reaktywacji Motorhead!! Tylko Rychu musi ogarnąć bas...

;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

gumbyy pisze: wt lut 27, 2024 11:18 am
pz pisze: pn lut 26, 2024 8:46 pm Chyba trzeba założyć temat Iron Maiden vs Judas Priest vs Metallica na takie rozmowy :lol:
To nawet uzasadnione gdyby postawić tezę, że Faulkner za Murraya w 2025 i za Hammeta w 2030. I mamy oto najwybitniejszego hm gitarzystę w historii ;)
Jeszcze po drodze epizody w Dream Theater, Deep Purple i AC/DC. W planach również ewentualne zastępstwo za Kerrego w reaktywowanym Slayerze. A jak czasu starczy to i wokal w Black Sabbath obskoczy. Ponoć są plany reaktywacji Motorhead!! Tylko Rychu musi ogarnąć bas...

;)
Faulkner odkryje lek na raka.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Max323 pisze: wt lut 27, 2024 11:31 am

;)
Faulkner odkryje lek na raka.
I skolonizuje Marsa :lol:

Dobra, bo odjazd już jest spory...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

;)
No już za mocno odleciałeś ;) Ale już samo ogarnięcie JP+IM to, obiektywnie, byłoby coś. A w ogóle to mam nadzieję, że wyłapaliście że z moje strony to była beka, bo już w końcu nie mam pewności czy zostałem właściwie zrozumiany :D Natomiast najprawdopodobniej trzy wymienione przez mnie zespoły będą się kończyć w takich interwałach i kolejności że dałoby radę to ogarnąć :D
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

4,5/5 w nowy "Teraz Rocku"
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

U mnie CD zamówione i spokojnie czekam na odsluch :)
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Dużo tutaj mówiono, jaki to słaby management ma ten zespół. No cóż, po przygotowaniach do wydania "Invincible Shield" tego bym nie powiedział. Ogromna kampania, okładki magazynów, wywiady, teraz zapowiedziano listening party w 30 miastach oraz prezentację albumu na potężnym zlocie motocyklistów w USA (500.000) ludzi. Do tego klipy, cztery single promocyjne. To jest słabe?! Jak sobie przypomnę "kampanię" Senjutsu, to mi się śmiać chce, nawet promocja nowego Dickinsona jest lepsza a przecież management ten sam. Jeśli kiedyś kierownictwo JP było słabe to teraz zdecydowanie odrobił lekcje. Ta płyta odniesie wielki sukces rynkowy, nie ma wyjścia.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jeszcze powiedz, że ktoś nie kupił Senjutsu, bo nie wie, że istnieje do tej pory przez słabą kampanię XD
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

MaidenFan pisze: czw lut 29, 2024 7:51 pm Jeszcze powiedz, że ktoś nie kupił Senjutsu, bo nie wie, że istnieje do tej pory przez słabą kampanię XD
Kupił jak najbardziej, tylko w obliczy tego jak obecnie działa management Priest, trudno go uznać za słaby.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Piotr Lange pisze: czw lut 29, 2024 7:46 pm Dużo tutaj mówiono, jaki to słaby management ma ten zespół. No cóż, po przygotowaniach do wydania "Invincible Shield" tego bym nie powiedział. Ogromna kampania, okładki magazynów, wywiady, teraz zapowiedziano listening party w 30 miastach oraz prezentację albumu na potężnym zlocie motocyklistów w USA (500.000) ludzi. Do tego klipy, cztery single promocyjne. To jest słabe?! Jak sobie przypomnę "kampanię" Senjutsu, to mi się śmiać chce, nawet promocja nowego Dickinsona jest lepsza a przecież management ten sam. Jeśli kiedyś kierownictwo JP było słabe to teraz zdecydowanie odrobił lekcje. Ta płyta odniesie wielki sukces rynkowy, nie ma wyjścia.
3/4 tych klipów nadaje się do usunięcia.

1. Panic Attack - słabo zmontowane video z Power Trip
2. Trial By Fire - no teoretycznie ok, ale Halford bujający się w jakimś lesie to dość dziwny widok
3. Crown of Horns - w sumie typowy teledysk starego metalowego zespołu, ok
4. The Serpent and the King - klip w 100% wygenerowany przez AI, tragedia xDD

Natomiast ten wątek z motocyklistami i listening party mnie zaskoczyły, ale to dobre posunięcie. Za czasów Firepower nie było aż tak rozbuchanej promocji.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: czw lut 29, 2024 7:58 pm
Piotr Lange pisze: czw lut 29, 2024 7:46 pm Dużo tutaj mówiono, jaki to słaby management ma ten zespół. No cóż, po przygotowaniach do wydania "Invincible Shield" tego bym nie powiedział. Ogromna kampania, okładki magazynów, wywiady, teraz zapowiedziano listening party w 30 miastach oraz prezentację albumu na potężnym zlocie motocyklistów w USA (500.000) ludzi. Do tego klipy, cztery single promocyjne. To jest słabe?! Jak sobie przypomnę "kampanię" Senjutsu, to mi się śmiać chce, nawet promocja nowego Dickinsona jest lepsza a przecież management ten sam. Jeśli kiedyś kierownictwo JP było słabe to teraz zdecydowanie odrobił lekcje. Ta płyta odniesie wielki sukces rynkowy, nie ma wyjścia.
3/4 tych klipów nadaje się do usunięcia.

1. Panic Attack - słabo zmontowane video z Power Trip
2. Trial By Fire - no teoretycznie ok, ale Halford bujający się w jakimś lesie to dość dziwny widok
3. Crown of Horns - w sumie typowy teledysk starego metalowego zespołu, ok
4. The Serpent and the King - klip w 100% wygenerowany przez AI, tragedia xDD

Natomiast ten wątek z motocyklistami i listening party mnie zaskoczyły, ale to dobre posunięcie. Za czasów Firepower nie było aż tak rozbuchanej promocji.
Dokładnie, murowane zainteresowanie, promocja jest wielka - pewnie liczą na spory sukces w wielu krajach. Management odrobił lekcje - uczą się :)
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

To raczej nie jest zasługa managementu tylko po prostu Sony Music przejęło promocję
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardziej dociekliwi znajdą już setlistę z prób. Nie powiedziałbym, że jest ona wiążąca, ale na kartce widnieje około 21 tytułów.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Halford w wywiadzie wspominał o 3 "deep cuts". Ciekawe cóż to będzie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pytanie też, co uważa za deep cuty. Ale sądzę, że wpadnie trochę numerów z Defendersów, jako że mamy 40-lecie płyty.

Adk88
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Adk88 »

Schizoid pisze: pt mar 01, 2024 10:11 pm Bardziej dociekliwi znajdą już setlistę z prób. Nie powiedziałbym, że jest ona wiążąca, ale na kartce widnieje około 21 tytułów.
Wyślij jak możesz, bo szukam i nie mogę znaleźć 😂
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Adk88 pisze: sob mar 02, 2024 4:10 pm
Schizoid pisze: pt mar 01, 2024 10:11 pm Bardziej dociekliwi znajdą już setlistę z prób. Nie powiedziałbym, że jest ona wiążąca, ale na kartce widnieje około 21 tytułów.
Wyślij jak możesz, bo szukam i nie mogę znaleźć 😂
Wysłałem na priva. Nie chcę tu spoilerować ani sobie, ani innym :)

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Schizoid pisze: sob mar 02, 2024 4:54 pm Wysłałem na priva. Nie chcę tu spoilerować ani sobie, ani innym :)
Też podeślij, jeśli to nie problem.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

IgorW pisze: sob mar 02, 2024 6:01 pm
Schizoid pisze: sob mar 02, 2024 4:54 pm Wysłałem na priva. Nie chcę tu spoilerować ani sobie, ani innym :)
Też podeślij, jeśli to nie problem.
Poszło

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

I ja poproszę :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ