Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Legacy of the Beast World Tour 2018 - trasa

Post autor: Schizoid »

To nie jest Eddie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Teraz mają tendencję do tworzenia Edków jako jakieś przerośnięte bestie typu TFF czy właśnie ten :/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Mi się kojarzy z okładkami Dark Funeral albo niektórymi grafikami Slayer, jednak ten nosek i oczodoły ma "Eddiowate" :) Podczas "TNOTB" mógłby robić za Rogatego, jak nic :)
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

i rzecz jasna dalej będą bredzić ze nie mają nic wspólnego z szatanizmem ech..... słabe to.... coraz słabsze z każdym rokiem....
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mnie się kojarzy z predatorem, może być.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Extra, to jest prawdziwa bestia.
Ten witraz to żal, ale ten Edek swietny.
Jakby u nas byly takie plakaty promujące Krakow, bankowo koncerty odwolane, a krucjaty rozancowe juz dzis dreptalyby stad na koniec swiata i z powrotem :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

W UK krucjaty różańcowej raczej nie będzie, ale grafika może nieprzypasować tamtejszym kozofilom, którzy już chyba kiedyś doprowadzili do usunięcia plakatów IM z przestrzeni publicznej.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

MaidenFan pisze: sob maja 19, 2018 1:45 pm Dla mnie wygląda dużo lepiej niż na witrażach :D
Sądzę tak samo. Ten mi się nawet podoba 😀
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

paulek pisze: sob maja 19, 2018 3:00 pm i rzecz jasna dalej będą bredzić ze nie mają nic wspólnego z szatanizmem ech..... słabe to.... coraz słabsze z każdym rokiem....
Jakby mieli - nie słuchałbym. Trzeba odróżnić takie odniesienia bezpośrednie Behemotha od otoczki, PR, heavymetalowej „tożsamości” Maiden, Dio etc :wink:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

remi pisze: sob maja 19, 2018 9:51 pm
paulek pisze: sob maja 19, 2018 3:00 pm i rzecz jasna dalej będą bredzić ze nie mają nic wspólnego z szatanizmem ech..... słabe to.... coraz słabsze z każdym rokiem....
Jakby mieli - nie słuchałbym. Trzeba odróżnić takie odniesienia bezpośrednie Behemotha od otoczki, PR, heavymetalowej „tożsamości” Maiden, Dio etc :wink:
Niestety,niektórzy mają z tym problem. :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Bestia jak ta lala większy w niej diabeu niz w wiekszosci kapel BM ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Po tak fajnym motywie w Book of Souls tak żenująco słaby ... Jak to możliwe?

Naprawdę, byłbym zachwycony, jakby następna trasa odbyła się bez Eddiego, diabłów, płacht. Tylko zespół, dobre światła, telebim z tyłu. I przecież wiemy, że ta muzyka w 100% by się obroniła
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Czy ja wiem czy to tylko otoczka? Bruce ma niezłego fizia na punkcie okultyzmu i postaci Crowleya, do którego odnosi się wielu tekstach, najbardziej bezpośrednio w Revelations, Powerslave, Starblind, Moonchild, a także sporym kawałku solowej kariery. W sumie cały koncept albumu Chemical Wedding kręci się wokół seksualnej magii, którą parał się Aleister, tylko niewiele osób rozumie o co chodzi tak naprawdę w tekstach Bruce'a, bo używa w nich dość zawiłej symboliki, trochę jak walnięty Pieczyński :lol:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Dokladnie, tylko Nicko chyba jest z nich wiarkiem ;)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Co ten gówniany "monster" ma wspólnego z Eddiem, historią zespołu, z muzyką? Co ma symbolizować? Nie mam pojęcia. Nie dla mnie takie "atrakcje".

M.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Edek super, tak jak Budziol pisze "to jest prawdziwa bestia", zalatuje Cenobitami od Barkera trochę, tylko nie wiem po ch... ten pentagram mu zrobili. Maideni od TNOTB nie byli pod ostrzałem religijnych świrów, po co teraz wygrzebywać treści satanistyczne?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Racja, prawdziwa bestia. Rodem z Wiedźmina, nie z estetyki Iron Maiden.
Eddie zawsze był kiczowaty, ale w zjadliwym stylu. To tutaj...Nie będę się nad tym rozwodził.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

The_Alchemist pisze: ndz maja 20, 2018 5:08 pm Edek super, tak jak Budziol pisze "to jest prawdziwa bestia", zalatuje Cenobitami od Barkera trochę, tylko nie wiem po ch... ten pentagram mu zrobili. Maideni od TNOTB nie byli pod ostrzałem religijnych świrów, po co teraz wygrzebywać treści satanistyczne?
Kto wie, może nawet zespół nie wie, że takie coś wyszło z Maiden Towers. Sam Nicko ostatnio wspomniał, że nie za bardzo wiedzą o co chodzi z grą. Pewnie w biurze mają grupkę młodszych fanów, co im obsługuje Fejsa, Twittera, Instagrama, wypuszcza nowych Eddie do gry no i...takie plakaty.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Być może jest tak, jak mówisz, ale dziwiłbym się, gdyby nie dawali im do zatwierdzenia rzeczy pokroju plakatów. Z witrażem wiedzą, o co biega.

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Jeśli "toto" miałoby być elementem sceny (np. dmuchaniec), to na pewno band - a konkretnie Stefan - musiałby to zaakceptować. Zawsze przed trasą ogląda próbę produkcji, wcześniej akceptuje koncepcje, potem sugeruje poprawki - jest pokazane na filmie z trasy FF. Nie wydaje mi się, żeby np. Dave i Adrian w ogóle zabierali głos w tych sprawach. To Stefan zna się na wszystkim, hehe. Czytałem pewnego razu tekst Rossa Halfina, że przy pewnej okazji Stefan, który amatorsko zainteresował się fotografią, zasugerował Halfinowi jak powinien nastawić aparat. To było w czasach, gdy Halfin nie był już nadwornym fotografem, ale przecięli się przy jakiejś okazji w Japonii. Skomentował to wówczas w ten sposób, że on Harrisowi nie udziela wskazówek jak ten ma grać ;) Tak więc jeśli "toto" ma być oficjalnym wizerunkiem trasy, to "gratulujemy" Stefanowi smaku. Ale jeszcze jest nadzieja, że to jakiś wybryk!

M.
ODPOWIEDZ