Tool

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony album TOOL??

Lateralus
30
56%
Aenima
14
26%
Undertow
6
11%
Opiate
4
7%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Tool

Post autor: Saimon1995 »

syzygy pisze: wt wrz 17, 2019 8:15 pm Nie przyłączam się do lamentów, płyta jest dobra. Nie jest najlepsza w ich dysko, ale żadnego wstydu nie ma jak niektórzy mniej lub bardziej subtelnie sugerują ;)
+1
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

szczerze, to na razie sluchamy glownie Pneumy.
mam mase czasu na przemielenie calej plyty, bo kolejnej pewnie juz nie bedzie ;)
sam kawalek jest naprawde magiczny- tekst jeszcze to poteguje.
magia.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Coś do pośmiania się w wietrzny dzień

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... zysta.html
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

TOOL wypuścił Fear Inoculum bez ekranu za 199,- jakby ktoś był zainteresowany tańsza wersja :p chociaż sądząc po komentarzach może być różnie :D
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ta polityka wydawnicza jest absolutnie niedorzeczna. Jak plucie fanom w ryj. Czekaliście i tęskniliście? Dobrze, teraz was powodzimy trochę za nos i wystawimy wam dupę... Nic dziwnego, przez te 13 lat musiało im wywalić ego ;)
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

labutanol pisze: sob lis 16, 2019 5:23 pm TOOL wypuścił Fear Inoculum bez ekranu za 199,- jakby ktoś był zainteresowany tańsza wersja :p chociaż sądząc po komentarzach może być różnie :D
To nadal jest ta bieda wersja z 7 utworami, czy o wielki i szanowny Tool postanowił jednak z łaski swojej dać pozostałe 3?
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Jest szansa, że w połowie przyszłego roku na półkach sklepowych pojawi się wydanie zwykłe za jakieś 75-80 zł. ;)

Dla mnie to jest niezrozumiałe. Dojenie fanów z kasy...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

A dla mnie to jest zrozumiałe dojenie fanów z kasy ;) vide IM .
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Serio? vide IM? Porównujesz reedycje albumów do pierwszego wydania w cenie 500zł i braku zwykłej CD w przystępnej cenie dla wszystkich? XD
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Ja wiem jedno - ostatnia płyta IM wyszła 4 lata temu - do tej pory wydałem kilka tysięcy złotych na wznowienia(część z figurkami) ,koncertówki ,single,limited edition i inne rzeczy na CD, DVD, Blu ray ,winylach - jeśli to nie jest dojenie z fanów kasy to ja nie wiem jak to nazwać - inna sprawa ,że mógłbym to wszystko olać i nie kupować ale akurat mam takie hobby i zbieram.
A Tool też ma swoich maniaków ,którzy każde wydanie kupią.
Jest popyt to jest i podaż.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

mic7 pisze: ndz lis 17, 2019 11:37 am Ja wiem jedno - ostatnia płyta IM wyszła 4 lata temu - do tej pory wydałem kilka tysięcy złotych na wznowienia(część z figurkami) ,koncertówki ,single,limited edition i inne rzeczy na CD, DVD, Blu ray ,winylach - jeśli to nie jest dojenie z fanów kasy to ja nie wiem jak to nazwać - inna sprawa ,że mógłbym to wszystko olać i nie kupować ale akurat mam takie hobby i zbieram.
Proste :)

Wystarczy spojrzeć w dyskografię np. IM - płyta, składanka, koncertówka i taki cykl trwa od "BNW" przecież. A jak wiadomo są jeszcze rzeczy o których powyżej.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

mic7 pisze: ndz lis 17, 2019 11:37 am Ja wiem jedno - ostatnia płyta IM wyszła 4 lata temu - do tej pory wydałem kilka tysięcy złotych na wznowienia(część z figurkami) ,koncertówki ,single,limited edition i inne rzeczy na CD, DVD, Blu ray ,winylach - jeśli to nie jest dojenie z fanów kasy to ja nie wiem jak to nazwać - inna sprawa ,że mógłbym to wszystko olać i nie kupować ale akurat mam takie hobby i zbieram.
Przecież kupowanie jakichś pierdół, n-tych wersji jednej płyty i tego typu fanowskie fanaberie nie mogą być porównywane do polityki wydawniczej Toola. Mówimy o płycie studyjnej, nie o limitowanych singlach i DVD.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Nie no przecież to jest absurdalne co mówisz @mic7... Przecież mogłeś kupić płytę Maiden w podstawowym wydaniu za symboliczne 4 dyszki przy premierze. Fani sr00la nie mogli kupić nawet za symboliczne 7 dyszek, bo zespół zrobił jedno jedyne wydanie z dupy. Tego nie można porównać w ten sposób. To że kupujesz wszystkie wznowienia i figurki to jedno, miałeś wybór jaką edycję chcesz kupić, każdy kto chciał mieć płyty Maiden to je miał. Przeciętny fan sr00la MUSI wydać 300 zł (niedługo 200), aby w ogóle mieć CZĘŚĆ płyty, którą nagrał jego ulubiony zespół. To jest ogromna różnica. Co innego doić fanów, a co innego dawać się doić ;)
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Maiden wydaje dużo rzeczy za dużo kasy
Tool wydaje jedna za dużo kasy

Różnice
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: ndz lis 17, 2019 12:57 pm

Wystarczy spojrzeć w dyskografię np. IM - płyta, składanka, koncertówka i taki cykl trwa od "BNW" przecież. A jak wiadomo są jeszcze rzeczy o których powyżej.
+1

Równie dobrze można sobie słuchać Toola i Maiden na Spotify bo to też oficjalne źródło ale nie wchodzę w szczegóły (czy to podstawowa płyta za 300 zł czy 10 płyt po 50zł do wyboru) bo doją i jedni i drudzy i ja to kupuję więc akceptuję to "dojenie" (Maiden kupuję, na Toolu zależy mi mniej dlatego słucham na wspomnianym serwisie)
Tak jak pisałem jest popyt jest podaż :) ,takie moje zdanie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ale chyba wszyscy zgodzimy się, że posiadanie fizycznej kopii płyty zespołu x to dla jego fana naturalna chęć. Nie ważne, czy zbieramy CDki, podejrzewam że jest to zrozumiałe przez ogół. Więc byłoby miło, gdyby zespół nie utrudniał tego procederu (mającego za sobą przecież kilkadziesiąt lat tradycji). T00l natomiast po prostu pluje fanom w twarz. Nie dość, że nie potrafili nagrać płyty przez tak długi czas, to odwalają takie cyrki. No z czym do ludzi?
To nie może równać się przykładami z jakimiś pierdołami produkowanymi stricte dla die-hardów. Chcesz picture disc The Angel And The Gambler? No to bierz, ale będziesz 1 na 50 osób. 49 przez myśl to nie przejdzie. Reszta zwyczajnie nie ma takich potrzeb, ale w przypadku płyt studyjnych wygląda to dużo inaczej. Sam się doisz, bo masz dany krążek w jakimś wydaniu. W przypadku nowego t00la nie ma alternatywnych opcji na zakup płyty.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: ndz lis 17, 2019 3:09 pm Ale chyba wszyscy zgodzimy się, że posiadanie fizycznej kopii płyty zespołu x to dla jego fana naturalna chęć. Nie ważne, czy zbieramy CDki, podejrzewam że jest to zrozumiałe przez ogół. Więc byłoby miło, gdyby zespół nie utrudniał tego procederu (mającego za sobą przecież kilkadziesiąt lat tradycji). T00l natomiast po prostu pluje fanom w twarz. Nie dość, że nie potrafili nagrać płyty przez tak długi czas, to odwalają takie cyrki. No z czym do ludzi?
To nie może równać się przykładami z jakimiś pierdołami produkowanymi stricte dla die-hardów. Chcesz picture disc The Angel And The Gambler? No to bierz, ale będziesz 1 na 50 osób. 49 przez myśl to nie przejdzie. Reszta zwyczajnie nie ma takich potrzeb, ale w przypadku płyt studyjnych wygląda to dużo inaczej. Sam się doisz, bo masz dany krążek w jakimś wydaniu. W przypadku nowego t00la nie ma alternatywnych opcji na zakup płyty.
Wiadomo, ten punkt widzenia jest równie słuszny. A sprowadza się do tego, że każdy orze jak może :) IM ma taki fan base, że mogą sobie co pół roku wydawać jakąś pierdółkę i 1/100 to kupi. Hajs się zgadza. Tool takiego "rozmachu" nie ma, więc wymyślili sobie drogą płytę :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

mic7 pisze: ndz lis 17, 2019 2:51 pm bo doją i jedni i drudzy i ja to kupuję więc akceptuję to "dojenie"
Chyba odwracasz kota ogonem xD

Nie słucham Toola. Kupuję natomiast dużo płyt używanych i jestem na kilku grupach kolekcjonarów płyt na facebooku.

W momencie premiery album kosztował ponad 300 zł i nie było opcji kupić innej wersji, za mniejsze pieniądze. Fani kupowali i przeklinali zespół (dosłownie, widziałem na tych grupach). Natomiast dużo ludzi na grtupach się z nich i polityki zespołu śmiała. Więc goście próbowali się bronić i racjonalnie uargumentować wydatek ponad 300 zł na album swojego ulubionego zespółu. Teraz po czasie, moze zespół się ogarnął, że sprzedaż nie taka, czy coś i wystawia tańszą wersję. To jest właśnie plucie w twarz tym ludziom, którzy kupili jedyną (na czas premiery), droższą wersję.

Twoje porównanie jest totalnie bez sensu. To tak jakby Maiden wydał The Book Of Souls jedynie w boxie, z figurką i zdjęciami nowej kochanki Brucea. I to wszystko kosztowało by ponad 300 zł. Wtedy twoje porównanie do Maiden miałoby sens. Tymczasem ja CD kupiłem w zwykłej wersji, w dniu premiery. Wybrałem jeden z kilku wariantów. Tańszy. Bo Maiden dało mi wybór, a nie chciało mnie wydoić. Widzisz różnicę?
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

geri92 pisze: ndz lis 17, 2019 3:24 pm
mic7 pisze: ndz lis 17, 2019 2:51 pm bo doją i jedni i drudzy i ja to kupuję więc akceptuję to "dojenie"
Chyba odwracasz kota ogonem xD

Nie słucham Toola. Kupuję natomiast dużo płyt używanych i jestem na kilku grupach kolekcjonarów płyt na facebooku.

W momencie premiery album kosztował ponad 300 zł i nie było opcji kupić innej wersji, za mniejsze pieniądze. Fani kupowali i przeklinali zespół (dosłownie, widziałem na tych grupach). Natomiast dużo ludzi na grtupach się z nich i polityki zespołu śmiała. Więc goście próbowali się bronić i racjonalnie uargumentować wydatek ponad 300 zł na album swojego ulubionego zespółu. Teraz po czasie, moze zespół się ogarnął, że sprzedaż nie taka, czy coś i wystawia tańszą wersję. To jest właśnie plucie w twarz tym ludziom, którzy kupili jedyną (na czas premiery), droższą wersję.

Twoje porównanie jest totalnie bez sensu. To tak jakby Maiden wydał The Book Of Souls jedynie w boxie, z figurką i zdjęciami nowej kochanki Brucea. I to wszystko kosztowało by ponad 300 zł. Wtedy twoje porównanie do Maiden miałoby sens. Tymczasem ja CD kupiłem w zwykłej wersji, w dniu premiery. Wybrałem jeden z kilku wariantów. Tańszy. Bo Maiden dało mi wybór, a nie chciało mnie wydoić. Widzisz różnicę?
Nie myślałem, że trzeba aż tak lopatologicznie, ale właśnie o to chodzi. +1
#blackcocker2023

Nic nas nie zatrzyma.

Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

TOOL IS DULL
ODPOWIEDZ