Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
mi sie wydaje że copycat nie lubi w ogóle ironów
Z tym masz rację. To jest prawdziwa progresja. A to co wyprawia Romeo swoimi nieco grubymi palcami to przyprawia mnie o szybsze bicie sercaCopycat pisze:Symphony X
Bardzo fajny kawałek, też bym go stawiała po Wicker Man'ie ale przed Wildest Dreams. Nicko chyba się bardziej postarał niż na poprzedniej płycie, czy mi się zdaje? A Bruce jak zwykle w formie 
Własnie o to chodzi, że Nicko się wogóle nie postarał
To już się robi nudne i irytujące bo on cały czas jedzie z tymi samymi schematami...
ale te schematy sa naprawde fajne 
już nie mam tu najwięcej postów

No dobra ale to co ? Kilka razy tylko potrafił wymyslić coś fajnego ? I teraz klepie to w kółko. Dobra EOT.
I mi również sie podoba jego perkusja, chociaż to nie jest to co było na BNW...genialna płyta pod każdym względem.
A co do nestepnego utworu dzisiaj, to może zapodają cover ??? 
nie 
juz pisali że będzie the Pilgrim

oczywizm, ale taki plyty nagrywa sie tylko RAZIron_maidenka pisze:I mi również sie podoba jego perkusja, chociaż to nie jest to co było na BNW...genialna płyta pod każdym względem.
nie no to w takim razie dostaniemy caly album jeszcze przed premierafreeforce pisze:nie
juz pisali że będzie the Pilgrim![]()
![]()
bez przesady
:D może goście maja chos trochę honoru:D:D
Tak, ja to pisałem. Ale to nic pewnego, więc może jednak coverfreeforce pisze:nie
Ojj nie... Lubi, tylko zaczyna mnie to już trochę denerwować. Słyszę na około jaki to świetny album, czytam (dla mnie) brednie Harrisa o progresie, o genialności tego albumu, czytam wasze rozentuzjazmowane (nie wszystkich oczywiście) opinie na temat tych dwóch utworów, siedzicie na orum z wypiekami na policzkach i przeżywacie. No i ok. Tylko, że jak włączyłam Beniamina pierwszy raz to myślałam, że usnę z nuów. Za użo otoczki, za mało muzyki. Tylko gadanie i gadanie a muzyka powinna się sama bronić, bez gadania. Nie czuję tego wszystkiego. Czekałam na coś dobrego a w moim przekonaniu tego nie dostałam jak na razie. Zresztą to nie tylko moje zdanie. Lubię ich (jeszcze..) ale bezkrytyczna nie będę. Po prostu nie podoba mi się to co robią od jakiegoś czasu a na coś lepszego straciłam nadzieję. Szkoda.Żukis pisze:mi sie wydaje że copycat nie lubi w ogóle ironów
Przykład sam się nasuwający a jednocześnie z górnej półki :]Hallowed pisze:]Z tym masz rację. To jest prawdziwa progresja. A to co wyprawia Romeo swoimi nieco grubymi palcami to przyprawia mnie o szybsze bicie serca Wink
E to luzikHallowed pisze:ak, ja to pisałem. Ale to nic pewnego, więc może jednak cover
... Nicko krzyczy HAIL HITLER tylko trzeba odpalić nagranie od tyłuhybrydek pisze: Takie zagadnienie:
Co Nicko krzyczy wkońcu na początku "Different World" ???
"EDDIE", "HAIL
" czy "READY
"
... to Ty chyba głuchy jesteś jeżeli twierdzisz że "Benjamin" jest przesiąknięty progresją ... w mordę, konia by nauczył grac ten kawałek a ten tu mówi o "Bejmaninie" jako bardzo progresywnym ... MEGA ROTFL :rocxhybrydek pisze: A Maiden są progresywni w tym sensie, że to jest przede wszystkim Heave Metal - Benek był bardzo progresywny, trza przyznać...
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 4:31 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Elevatorman
- -#Clansman

3 raz ten link juz dzisiaj 
a my na to jak na lato
- Wakterstein
- -#Trooper

Tzn. może to i progresja, ale na tle pierwszych płyt i tylko w sferze maiden;). No np. w porównianiu do takiego utworu jak Can I Play With Madness
. Hehe, a wy tutaj z jakimiś wyszukanymi porównaniami wyskakujecie. Ludzie którzy nigdy nie słuchali niczego bardziej skomplikowanego, przyjmą te słowa jak gąbka. :rocx Ciekawe jak tam trzecie promo, może zachęci mnie do kupna
.