Sprzedaż AMOLAD

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Sprzedaż AMOLAD

Post autor: paniron »

ironmaiden.com pisze:A Matter Of Life And Death is a new entry at #1 on the VH1 European Album Chart!

The show premieres on VH1 European every Monday at 1900CET, and is repeated each week on Fridays at 1600CET and again on Sundays at 1300CET and 0000CET.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jeśli przyjąć, że Metallica nie jest zespołem metalowym (a od tego się ostatnio odcina) to Maideni sprzedają się najlepiej.

AMOLAD nie ma jeszcze u nas złota.
spioch
-#Invader
-#Invader

Post autor: spioch »

WICKER MAN pisze:AMOLAD nie ma jeszcze u nas złota.
kraj niecale 4mln(chociazpo tym migracjach na wyspy to mniej) niedaje rade sprzedac 10000 :evil:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Chyba niecałe 40. :lol: :wink:
Finlandia to 1/10 Polski, a tam w jeden dzień sprzedają 15.000 płyt i dostają złoto... I jak tu się dziwić temu, że wolą tam grać? Tam fani ich nie okradają tylko kupują ich płyty i chodzą masowo na koncerty.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... ale Finlandia nie jest takim dziadowskim krajem jak Polska gdzie niestety wiekszość młodych jest zmuszona ściągnąć płytę z netu bo ich starym trudno wytrwać do 1-go a co dopiero dać gówniarzowi na płytę IRON MAIDEN :evil: - dlatego wychodząc z takiego założenia i przy tak gównianej sprzedaży płyt w naszym kraju można śmiało swtierdzić że IRON MAIDEN nigdy juz dla polaczków nie zagra :twisted: - bo i po co :?: skoro dziadów nie stać na płyty to pewnie i na koncert nie będa mieli kasy 8)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie, no zagrają na trasach historycznych - na pewno możemy liczyć na koncert przy okazji Golden Years Tour, a potem to zobaczymy... Niestety sytuacja nie wygląda do końca tak jak mówisz, bo Dance of Death 3 lata temu sprzedała się w 15.000 egzemplarzy w ciągu pierwszych kilku tygodni po premierze, a teraz (choć zarobki trochę wzrosły) AMOLAD sprzedało się tylko połowę tego... Po prostu coraz więcej osób ma w domu szybki internet, który u nas tanieje i staje się ogólnodostępny więc mniej osób kupuje płyty, bo wystarczą im mp3. Smutne, ale prawdziwe. A żaden zespół nie będzie z radością jeździł do kraju, w którym go okradają.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ale ceny na zagraniczny katalog są odgórnie ustalone (zwłaszcza w okresie premiery) przez centralę EMI. Lokalny odział EMI nie może ich sobie po prostu zmienić. Niestety tak to wygląda. Nawet wszystkie promocje są z góry zarządzane przez centralę w Londynie (tak jak teraz z obniżką cen do końca roku).
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Dyskusję Gov't Muła (?) i reszty przeniosłam tutaj ;): http://maiden.superhost.pl/forum/viewto ... 946#313946
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Gov't Mule pisze:Chorzów jakieś 30000 osób i każdego stać na bilet za minimu 100
O jakim bilecie mówisz, bo pewien nie jestem a nie chcę gafy walnąć?
Gov't Mule pisze:na prawdę tłumaczenie, że to przez internet jest śmieszne bo koszulki z netu jeszcze nie można ściągnąć.
I dlatego ludzie kupują je jeszcze w sklepach :wink: Problem polega na tym, że duża część potencjalnych nabywców płyty to ludzie uczący się, będący na utrzymaniu rodziców. Wiadomo, że wyciągną od nich kasę na ciuch, bo w czymś przecież chodzić muszą. Z płytą jest już znacznie trudniej przekabacić rodzica więc ściąga się ją sieci lub przegrywa od ziomka, którty ma oryginał. Sam to jeszcze nie tak dawno przeżywałem, kiedy byłem uczniakiem.
jesper pisze:ale co to za wykładnik
Moim zdaniem bardzo dobry wykładnik. Zresztą wystarczy przyjżeć się recenzjom w prasie, które dużo lepsze zbiera AMOLAD.

Pani Administrator... można przenieść jeszcze moje wypociny :wink:
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

nie można.. wklej go tam a potem to usunę tutaj.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kratos pisze:
jesper pisze:ale co to za wykładnik
Moim zdaniem bardzo dobry wykładnik. Zresztą wystarczy przyjżeć się recenzjom w prasie, które dużo lepsze zbiera AMOLAD.
... powiedzmy sobie szczerze że tym razem w przypadku "AMOLAD" płyta miała bardzo dobrą promocję juz na wiele tygodni przed jej premierą zarówno w magazynach muzycznych jak i innych środkach masowego przekazu - ankieta z sanktuarium może byc wykładnikiem dla tej małej grupki forumowiczów [tutaj także mozna by sprawdzić ile osób faktycznie kupiło płytę a nie ściągnęło jej z interentu] jednak osobiście nie wierzę w szczerość i wymierny prawdziwy obraz takiego badania bo praktycznie każdy może kliknąć "kupiłem oryginał" a w rzeczywistośći płytę sciągnął.

... ogólnie to w Polsce żałosna jest ilość sprzedanych płyt aby było złoto - ciekawe czy "AMOLAD" dojdzie do 10 tyś. 8)
WICKER MAN pisze: BTW zapas edycji limitowanej z DVD powoli się kończy więc jeśli jeszcze go nie macie to radzę pospieszyć się z zakupem!
... póki co w lubelskim Media Markt jest jeszcze ok. 20 sztuk limitowanej edycji [tylko nie wiem czy to druga dostawa była czy wczesniej wszystkiego nie wystawili] ponadto jest singiel w wersji vinylowej za 30zł oraz "AMOLAD" także vinyl za 69zł 8)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

jesper pisze:praktycznie każdy może kliknąć "kupiłem oryginał" a w rzeczywistośći płytę sciągnął
Ciekaw tylko jestem po co miałby to robić :roll:
jesper pisze:osobiście nie wierzę w szczerość
To bardzo mi Ciebie szkoda...
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kratos pisze:
jesper pisze:praktycznie każdy może kliknąć "kupiłem oryginał" a w rzeczywistośći płytę sciągnął
Ciekaw tylko jestem po co miałby to robić :roll:
... no jak to po co :?: w końcu na forum mamy tylko "prawdziwych" fanów IRON MAIDEN - jednak jestem w 100% przekonany ze spora częśc tej grupy jest tylko mocna w gębie a jak przychodzi co do czego to "ściągają album z sieci" a w ankeicie ... patrz wyżej 8)
jesper pisze:osobiście nie wierzę w szczerość
To bardzo mi Ciebie szkoda...[/quote]

... a mi Ciebie niekoniecznie - bo naiwnie wierzysz w szczerość ludzi - jak sprawa wygląda z tą szczrością miałem okazję przekonać się m.in. podczas akcji plakatowania w Lublinie, Krakowie i kliku innych miastach ... naprawdę pozostawię ten fakt bez komentarza 8)

... wracając do istoty tematu - dzisiaj w lubleskim Radio Centrum.Fm miałem okazję usłyszeć informacje o pozycji IRON MAIDEN na liscie sprzedaży płyt OLIS i przy oakzji fakt ten został przypieczętowany kawąłkiem z nowej płyty - tutaj byłem zaskoczony bo nie był to "The Reincarnation of..." tylko utwór "The Legacy" - coprawda obcięty ale jednak miło coś takiego osobiście usłyszec w radio.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

... no jak to po co Question w końcu na forum mamy tylko "prawdziwych" fanów IRON MAIDEN - jednak jestem w 100% przekonany ze spora częśc tej grupy jest tylko mocna w gębie a jak przychodzi co do czego to "ściągają album z sieci" a w ankeicie ... patrz wyżej Cool
No to ja się przyznam zę dziś sie przymieżałem do kupna w empiku ale nie kupłem bo kurde kasy za bardzo nie mam.... znaczy LP się tak do mnie uśmichało ze fajnie by było mieć no ale 80 zł troche duzo teraz dla mnie a żeby nie było że złodziej ze mnie to do LP przymieżałem sie do kolekcji bo wersje z DVD już mam
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Sorry za offtop, ale gdzie w Wawie jest winyl??
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Empik na marszałkowskiej(ten na przeciw którego mandat dostałem :D ) Stały ze 3-4 na półkach w tym jeden troche pognieciony. AMOLAD jest wyjątkow dobrze wyeksponowny na półce z winylami. Było też dwa DoD na winyklku też po 80 zł
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... tak to "nasze" 2 miejsce na OLIS wygląda w najnowszym numerze "Przekroju"

Obrazek
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Ładnie :) . Jestem ciekaw czy już jutro będą wyniki sprzedarzy za kolejny tydzień, ale raczej tak.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

hm i jak to ładnie wygląda, prawda? :) a nie ma ktoś jakiegos skana/zdjęcia z jakiejś gazety jak AMOLAD było na pierwszym miejscu?
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Looknij kilka stron wcześniej
ODPOWIEDZ