Cradle Of Filth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Cradle Of Filth
Nie znajdą w kilka godzin typa, który opierdoli seta od starzała, chyba że jakiegoś jutubera-psychofana, z gitarą, ale pewnie by się i tak zesrał od presji czasu i grania live 
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Jeju, cześć fanbazy znów ciśnie żeby zatrudnić Andy'ego Limę
Kiedyś nawet petycja była. Na oficjalnej grupie Andy Lima pisze: jestem gotowy
Lima jest trochę jak ten facet z kanału Licks of The Beast w uniwersum Iron Maiden. Smaczku sprawie dodaje, że nie miałby daleko, jest z Brazylii... No i to też zabawne w kontekście "teraz już nikt z nimi nie będzie chciał grać"
Na YT są już nagrania z Urugwaju, dali radę z jedną gitarą. Donny - rewelacja.
Co do tej umowy, którą wrzuciła Zoe, to już jest sporo niezrozumienia w Internecie. To jest umowa, której ona NIE podpisała, a nie obecna umowa, w ramach której tam grała (i w styczniu wszystko było niby zajebiście - jej słowa), także aż tak wiele to nie mówi o przeszłości.
Jeszcze coś - Zoe pisała wcześniej o nierównym traktowaniu - czy Donny, Martin, Daniel no i Ashok też dostali takie właśnie nowe umowy? Może tu jest haczyk? A czy podpisali?
Niefajne to wszystko oczywiście i szkoda, że takie coś dziewczyna dostała do podpisania.
Lima jest trochę jak ten facet z kanału Licks of The Beast w uniwersum Iron Maiden. Smaczku sprawie dodaje, że nie miałby daleko, jest z Brazylii... No i to też zabawne w kontekście "teraz już nikt z nimi nie będzie chciał grać"
Na YT są już nagrania z Urugwaju, dali radę z jedną gitarą. Donny - rewelacja.
Co do tej umowy, którą wrzuciła Zoe, to już jest sporo niezrozumienia w Internecie. To jest umowa, której ona NIE podpisała, a nie obecna umowa, w ramach której tam grała (i w styczniu wszystko było niby zajebiście - jej słowa), także aż tak wiele to nie mówi o przeszłości.
Jeszcze coś - Zoe pisała wcześniej o nierównym traktowaniu - czy Donny, Martin, Daniel no i Ashok też dostali takie właśnie nowe umowy? Może tu jest haczyk? A czy podpisali?
Niefajne to wszystko oczywiście i szkoda, że takie coś dziewczyna dostała do podpisania.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
- -#Assassin

Żeby pokazać, jakie to jest pojebane - ktoś pyta Sarę Jezebel czy taka umowa to powód, dla którego odszedł Paul Allender. Wyjaśniam szybko, że Paul był w Cradle od początku (z małą przerwą) aż do 2013/2014.
Sarah: No, Paul is the reason why others left. He was just as horrid towards the end.
I to się zgadza z tym, co wiem, Dani to był spoko koleś, a to Paul robił akcje. Po latach ludzie z zewnątrz zwalają rotacje w składzie na Daniego zapominając, że przez dłuuugi czas Allender miał tam - jako współzałożyciel - bardzo dużo do gadania.
Sarah: No, Paul is the reason why others left. He was just as horrid towards the end.
I to się zgadza z tym, co wiem, Dani to był spoko koleś, a to Paul robił akcje. Po latach ludzie z zewnątrz zwalają rotacje w składzie na Daniego zapominając, że przez dłuuugi czas Allender miał tam - jako współzałożyciel - bardzo dużo do gadania.
Mam nadzieję, że dobrze płacili xDjohnny_o pisze: ↑śr sie 27, 2025 8:53 amHehe, Księżniczka Zoe i Smok Ashok... Nie, mój sen był zdecydowanie bardziej mroczny. Założyli nowy zespół i pracowałem u nich na merchu.gumbyy pisze: ↑śr sie 27, 2025 7:39 am "Kolorowe kredki w pudełeczku noszę..." - czy to był TEN sen: https://m.youtube.com/watch?v=fWELNWWycOU
ps.
uwaga, bo klip to potężne Fasolki xD ale tak trochę pasuje do całej tej sytuacji![]()
![]()
www.MetalSide.pl
Ale nie wiadomo jaką miała umowę w styczniu. Może znacznie lepszą dla niej?Recit The Thornographer pisze: ↑śr sie 27, 2025 9:31 am Co do tej umowy, którą wrzuciła Zoe, to już jest sporo niezrozumienia w Internecie. To jest umowa, której ona NIE podpisała, a nie obecna umowa, w ramach której tam grała (i w styczniu wszystko było niby zajebiście - jej słowa), także aż tak wiele to nie mówi o przeszłości.
www.MetalSide.pl
Pisała, że obecnej umowy nie było bo... nie mogli się o nią doprosić przez lata
. No to jeszcze bardziej januszexowo. Naprawdę zadziwia mnie, że są ludzie, którzy są gotowi czegoś takiego bronić. W głowie się nie mieści, jakim trzeba być człowiekiem, aby znajdować na to usprawiedliwienie.
Haha a swoją drogą Kelsey widzę w Urugwaju już pełny make-up, strój gotycki, machanie głową.
Dziewczyna czekała na te szansę całe życie. Liczę że 200 dolarów dziennie ją zadowoli !
Dziewczyna czekała na te szansę całe życie. Liczę że 200 dolarów dziennie ją zadowoli !
www.last.fm/user/darkfuneral18
Kilka razy w necie się przewinęło, że zespoły tego typu (klubowe, czasami festy), mają dniówkę koło 250 dolarów. Zauważcie, że sama Zoe wspomniała, że to nie zawiera dochodów z płyt i streamingu.
Allender pod koniec to był już straszny buc. Pamiętam że był strasznie niemiły dla fanów i toksyczny w okresie trasy promującej Manticore. Swoją drogą do tamtego momentu przynajmniej ja wręcz uważałem go za współlidera Kredek.Recit The Thornographer pisze: ↑śr sie 27, 2025 10:07 am Żeby pokazać, jakie to jest pojebane - ktoś pyta Sarę Jezebel czy taka umowa to powód, dla którego odszedł Paul Allender. Wyjaśniam szybko, że Paul był w Cradle od początku (z małą przerwą) aż do 2013/2014.
![]()
No i bardzo dobrze. White H. wyszło świetnie nawet z jednym gitarzystą. https://youtu.be/-vVbIuULS4E?si=TDYGHSkw1ZlMYT_J
I tak będę tu bronił Daniego. Takich smrodów nie wyciąga się w środku wyprzedanej trasy na drugim końcu świata. Poronienie - rozumiem emocje. Ale mąż powinien jej powiedzieć - "znaliśmy zasady gry więc zagrajmy do końca, a potem to rozwiążemy w ciszy bądź nie". Mimo mojej całej sympatii do Zoe (odmieniła na zawsze jakościowo Cradle), zachowała się niepoważnie.
Nie no, aż tak to nie.
200 to dla Senior Muzykant. Dla Junior Muzykant to Pan Kredka ma 150. I pracę w młodym, dynamicznym zespole, przyjazną atmosferę oraz owocowe czwartki (jak nie ma koncertu.
www.MetalSide.pl
Faktycznie zapomniałem że te 200 dolarów to dla Senior Session Musician a dla sympatycznej młodej adeptki na stanowisku Junior Keyboardist menadżment ma 150 dolarów : D
Kilka razy się przewinęło w necie, wiec 90% kapel tak ma? Festiwale za dniówkę? Nie no... litości.
Ale tu jest mowa o koncertach a nie płytach (do których może mieć 0,5% praw).
www.MetalSide.pl
A nie zapominajmy o okresie próbnym na 80% wynagrodzenia, który przypadkowo kończy się w dniu ostatniego koncertu na trasie. Co za przypadek, no nie?Kevin18 pisze: ↑śr sie 27, 2025 11:04 amFaktycznie zapomniałem że te 200 dolarów to dla Senior Session Musician a dla sympatycznej młodej adeptki na stanowisku Junior Keyboardist menadżment ma 150 dolarów : D
www.MetalSide.pl
- -#Assassin

W 2008 spędziłem w ramach promo tour trochę czasu z Allederem i (mniej) z Danim. Z Paulem mogliśmy dłużej pogadać po wywiadzie. Tłumaczył mi, że Cradle to on i Dani, a Dave i Martin to sesyjni (wtedy CoF liczyło 4 osoby). Miało to nawet jakiś sens. Ciekawe czy Martin do teraz jest tak traktowany? Biznes może nie znać sentymentów.
Igor, a ktoś tego gówna broni? Jakoś nie zauważyłem. Ja ogólnie nie lubię libkowego pieprzenia o tym, że pracodawca jak zatrudnia to może wszystko i takie same podejście mam tutaj. Chciałbym tylko wiedzieć na ile to problem tylko Cradle, a na ile branży. Czy np. masz rodak w Dimmu Borgir też jest na takich warunkach? A pałkerzy Paradise Lost?
Nagash (lider Covenant/The Kovenant, kiedyś w Dimmu Borgir) na FB: As I said... bad management destroys bands.
Chcę poznać wersję Daniego zanim ugruntuję swoje patrzenie na sprawę. Póki co są mocne teksty, ale tylko z jednej strony.
Igor, a ktoś tego gówna broni? Jakoś nie zauważyłem. Ja ogólnie nie lubię libkowego pieprzenia o tym, że pracodawca jak zatrudnia to może wszystko i takie same podejście mam tutaj. Chciałbym tylko wiedzieć na ile to problem tylko Cradle, a na ile branży. Czy np. masz rodak w Dimmu Borgir też jest na takich warunkach? A pałkerzy Paradise Lost?
Nagash (lider Covenant/The Kovenant, kiedyś w Dimmu Borgir) na FB: As I said... bad management destroys bands.
Chcę poznać wersję Daniego zanim ugruntuję swoje patrzenie na sprawę. Póki co są mocne teksty, ale tylko z jednej strony.
Ja bym się przejął (jako fan), gdyby wszyscy się zwolnili i odwołano całą trasę. Jak dwóm się nie podoba, to już jedno zastępstwo się na pełnej wczuło, a drugie pewnie leci ucząc się na pamięć tych zawiłych riffów xD.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Po co?
Brawo. Taka jest brutalna prawda. O Zoe i Ashoku za chwilę wszyscy zapomną, a Kredki będą grały z Kelsey i kimś nowym bo show must go on.
Gadałem kiedyś z gościem z zespołu Obscura który ma fatalną reputację typa który jest trudny w obyciu, a powiedział mi że jak tylko ma wakat w zespole to otrzymuje około 50 CV od muzyków którzy chcą jechać z nim w trasę.
Także jak nie Zoe to Kelsey, jak nie Kelsey to ktoś inny. Na gitarę też już pewnie wybrali jakiegoś sesyjnego który jest w drodze do Urugwaju.
Życie.
Gadałem kiedyś ze Steffenem pod Progresją, kiedy Obscura grała przed DTA, i właśnie się zdziwiłem opiniami o nim, bo był mega przyjemny i skory do gadki, ale pewnie kiedy wchodzi w grę biznes, zmienia trochę nastawienie i wychodzi z niego Niemiecki Schuldiner 
Pewnie jakiś sesyjny już wbija w palce materiał, podziwiam tych gości - maszyny.
Pewnie jakiś sesyjny już wbija w palce materiał, podziwiam tych gości - maszyny.
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2025 12:17 pm przez nugz, łącznie zmieniany 2 razy.