METAL MARATON 3 [TURBO & CHAINSAW]

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

B�de na koncercie

Wroc�aw
6
9%
Zabrze
11
16%
KrakĂłw
8
12%
RzeszĂłw
3
4%
Warszawa
9
13%
Bydgoszcz
2
3%
Pozna�
1
1%
na wi�cej niş jednym
3
4%
na Ĺźadnym
25
37%

Liczba głosów: 68

adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Re: METAL MARATON 3 [TURBO & CHAINSAW]

Post autor: adam IM »

Szajba pisze:
gumbyy pisze:Ile ludzi w Zabrzu?
a byłeś kiedys w wiatraku ? jak tak to było 3/4 klubu, jakies 500 osób
eee chyba opuściłeś lekcję matmy na której to uczono do 500 liczyć :) :)

co do Turbo to set fajny. Grzeska było słychac czasami b.słabo ale to moze i lepiej bo w niektórych kawałkach fałszował ze az uszy puchły :(

Chainsaw słyszałem pierwszy raz i jak dla mnie bez rewelacji. takie to jakies bez jaja było :(

no i jeszcze jedna drobna uwaga. Maidena to z lekka skaszanili :(

wiem czepiam się ale ogólnie było fajnie posłuchać Wojtka i spółkę po paru latach znowu na żywca. poza tym akustyka w Wiatraku pozostawia wiele do życzenia. moze w nowej siedzibie będzie trochę lepsza.

p.s.
gościa za konsolą to powinni odstrzelić po pierwszym numerze :) :) :)
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

no i po koncercie ;]

gdybym nie wygrał wejścia to pewnie bym się nie wybrał a potem żałował, że nie bylem ;p ale wygrałem wejście, więc się wybrałem i nie żałuję :B
myslalem, że ciężko będzie dostac sie pod barierki a tu zaskoczka - wszedlem jakies 5-10 minut przed rozpoczęciem i bez problemów stanąłem sobie w pierwszym rzędzie, którego juz nie opuscilem do konca bo na Turbo chciałem widzieć wszystko jak najlepiej.

Witchking wypadł całkiem nieźle, zagrali m.in. Flame of Udun, Witchking i Death and Glory - tyle ze znanych mi kawałków. Jako trzeci w kolejności zagrali Painkiller Judasów, wyszło w porządku, był to chyba jedyny kawałek, podczas którego śpiewałem :) na pozostałych niewiele się ruszałem, nie chciało mi się, podobnie jak i większości publiczności, tylko kilka osób na środku, przy barierkach, machało ostro łebami i śpiewało. Wokalista probował rozruszać resztę, ale nie do końca mu się to udało. Co prawda robił co mógł - machał ręką namawiając do pogo, dawał ludziom mikrofon do śpiewania, schodził czasem ze sceny, pod barierki, zachęcał do wspólnego łoooooo - ale i tak niewielu bawiło się jak trzeba na ich występie (przynajmniej z mojego punktu widzenia, nie widzialem wszystkiego co działo się z tyłu). W pewnym momencie podszedł do mnie, kucnął i śpiewając patrzył na mnie gupio się uśmiechając (nie wiem co chciał, moze probowal mnie rozruszać :B). Grali okolo 40 minut, byl to chyba jeden z niewielu zespołów na trasie, który mogl mi sie spodobac (jeszcze tylko Killjoy by mnie zainteresował, reszte kiepska ;)).

Chainsaw...eee..średnio :B niektore kawalki fajnei wyszly, przede wszystkim te ze starszych płyt, ale zbyt wielu ich nie bylo...zdecydowanie za dużo zagrali z najnowszej, którą slyszalem ze dwa razy. ale ogólnie ok, chyba lepiej niż na MM2 w Katosach. Fajnie wyszedł wspomniany juz wczesniej cover ;)

Turbo - to na nich przyszedlem i nie zawiodłem się, tutaj szalałem najwięcej (a i tak chyba słabo bo nie otrząsnąłem się jeszcze po czwartkowym Mystic Tour :B), brakowalo mi kilku utworów, które bardzo chcialem usłyszeć...nie wiem jak mogli ich nie zagrać :/ (nie bede pisal jakich bo moze ktos przypadkiem przeczyta moją relację, natknie się na spojler i bedzie na mnie zły ;B) no ale mam teraz powód, zeby pojawic sie na kolejnym ich koncercie:). Cover IM z Maxem na wokalu wyszedl calkiem calkiem ;) Do tych, ktorzy byli- grali coś potem, po coverze? bo wyszedlem dosyc szybko z klubu a wydawalo mi sie, że coś słyszalem...

ogólnie na plus, dobrze, że jednak udalo mi sie byc...to co, następny MM na jesień? :P
aha, co to była za ekipka (pani z aparatem, pan z kamerą), ktora łazila przy barierkach na Chainsaw i Turbo (nie wiem, na Witchking tez chyba)? Będę na oficjalnej Chainsaw w dziale galeria? :B

ha! i co? nie gadajcie, że Artur pisze dobre relacje bo w porównaniu z moją jego wypociny są niczym :B
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Wrath pisze:W pewnym momencie podszedł do mnie, kucnął i śpiewając patrzył na mnie gupio się uśmiechając
chciał cie poderwać :B
Wrath pisze:Chainsaw...eee..średnio
a idź pan w piździet :roll: :B
Wrath pisze:Do tych, ktorzy byli- grali coś potem, po coverze? bo wyszedlem dosyc szybko z klubu a wydawalo mi sie, że coś słyszalem...
w zabrzu juz potem nic nie grali ;) a powiedz Raff, też sie Maxx pytał "czy kotś tu lubi Iron Maiden ? " :B
Wrath pisze:nie gadajcie, że Artur pisze dobre relacje bo w porównaniu z moją jego wypociny są niczym :B
napisałeś to o 26 minut za późno :B
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

Szajba pisze:a powiedz Raff, też sie Maxx pytał "czy kotś tu lubi Iron Maiden ? " :B
nie, ale wspomniał o Jerzym Połomskim :lol:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Byl "Zolnierz Fortuny"?
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Szajba pisze:a powiedz Raff, też sie Maxx pytał "czy kotś tu lubi Iron Maiden ? "
nie, pytał tylko kto był na MM2 i powiedizal, ze ci, ktorzy byli, na pewno znają ten kawalek, ktory zaraz zagrają :]
Żelazny pisze:Byl "Zolnierz Fortuny"?
e-e.nawet Kawalerii cz 1 nie było...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Wrath pisze: e-e.nawet Kawalerii cz 1 nie było...
No to bardzo dobrze,nie zaluje ani troche ze mnie nie bylo
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Gra coś Turbo Burbo z Wojaczka?
Awatar użytkownika
Addie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Addie »

Wrath pisze:.nawet Kawalerii cz 1 nie było...
Co ty wypisujesz? Trzeba było do końca zostać i skandować przez 10 minut "KA-WA-LERIA". Technicy juz nawet blachy zaczęli rozkręcać, ale musieli je zakręcić, bo Kupczyk w końcu dał się namówić i wyszedł na scenie. "Kawaleria" była dla mnie najlepszym kawałkiem całego wieczoru. Kupczyk, mimo zmęczenia, dał z siebie wszystko co mógł. Pozdrowienia dla wszystkich, którzy zostali do końca i zdzierali gardło razem ze mną...

SPALIć, ZGNIEść, SPALIć, ZGNIEść!

:rocx
herki
-#Clansman
-#Clansman

Addie pisze: SPALIć, ZGNIEść, SPALIć, ZGNIEść!

To jest część druga mistrzu.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

cholera <ściana> bylem pewien ze juz nie zagrają....
jakbym został do końca to bym nie zdążył na ostatni dzienny ;]
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

herki pisze:

nie :> cos ci sie pomyliło zią ;)
herki
-#Clansman
-#Clansman

metal pisze:
herki pisze:

nie :> cos ci sie pomyliło zią ;)
Przepraszam Addie chylę czoła :)
Pokićkało mi się, bo tak chyba skojarzyłem że jak Diabelski Dom II jest najpopularniejszy to i Kawaleria II ;]

Dobra idę, nagram parę filmików.
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

wlasnie wrocilem z MM3 w wawie !! bylo super !!

hekatomba zagrala fajny set..

chainsaw wyszlo na scene i pozamiatalo..
set wygladal tak:
1. Welcome to Hell i wplecione pod koniec kawalek Time For
2. Obsession
3. Robin's Cruise
4. The Begining
5. Doringen
6. Deserted Land
7. cover Tak, tak, to ja
8. Canton Eyes
9. Impatient/Niecierpliwy :P
10. Otchlan

gdy myslalem ze juz koniec koncertu to chainsaw wyszlo do nas raz jeszcze i zagralo bis w postaci:

11. Masters of Shattared Dreams
12. Jealousy

:) :) :)

potem bylo Turbo i dali na prawde dobry koncert..

ja pojechalem tam glownie na Chainsaw i sie nie zawiodlem.. chlopaki sa, zacytuje Maxxa "nie do przejebania" :)
kto nie byl niech zaluje..
herki
-#Clansman
-#Clansman

Relacji mi się pisać nie chce na razie. Powiem tylko, że Chainsaw bardzo fajnie (lepiej jak na MM2), Hekatomba całkiem ok, ale zwaliła cover Kata. A Turbo mnie po prostu rozczarowało. Aranżacje niektórych utworów totalnie z dupy, Kupczyk już nie wyciąga nawet tego co nagrał 3 lata temu i ogólnie średnio. Ale miło było ich zobczyć na żywo. No i nie zagrali Kawalerii I - skończyli kolo 23.20 i wszyscy jak tylko zeszli ze sceny rzucili się do wyjścia. A widziałem na setliście jezscze Żołnierza Fortuny i Kawalerię I. Eh... Przynajmniej po koncercie z racji że tak mało osób było, można było bez problemu dopchać się do muzyków :)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Słuchajcie, może powiecie wreszcie co to za cover grało Chainsaw ?: )
herki
-#Clansman
-#Clansman

Abstract pisze:Słuchajcie, może powiecie wreszcie co to za cover grało Chainsaw ?: )
A Chainsaw grało jakiś cover? Jedyne co grało to wplecione w jakiś kawałek "We Are The Champions" Queen, tyle że zamiast Champions śpiewali Chainsaw.

edit.

Lol no tak przecież grali ;] Republika - Tak tak to ja
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

A któryś z zespołów nie grał jakiegoś coveru IM?
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

no grali potem turbo+chainsaw(w zabrzu jeszcze wokalista killjoy) wrathchild(88 :B ) ;)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

ktos byl jeszcze gdzies i zna chainsaw na tyle zeby mi powiedziec czy tez grali na sam koniec na bis mastersa i jealousy? :)
ODPOWIEDZ