Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Chyba pierwszy weekend bez Fade. W Madrycie było zarówno Sanitarium jak i Day.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Teraz "nasze" gigi są następne do wrzucenia na yt. Ciekawe na co padnie? Typuję w ciemno Fade, Sad, Clover i Roam. Tak w ciemno, bez presji.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Z piątku stawiam na pewniaka - Fire, i może dodatkowo NEM?
Niedziela - Sanitarium/Clover, ale nie patrzyłem na kanał na YT, kiedy te numery ostatnio wpadły jako pro-szoty
Może jeszcze Moth?
Pewnie dziś/jutro coś wleci już.
Niedziela - Sanitarium/Clover, ale nie patrzyłem na kanał na YT, kiedy te numery ostatnio wpadły jako pro-szoty
Pewnie dziś/jutro coś wleci już.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Parę dni temu dodali Francję, obstawiam więc koniec tygodnia dopiero. Z Warszawy 2019 było FWTBT, NEM, St. Anger i Chessłof Nyeymen, obstawiam więc Creeping, Harvester, Moth i Maanam.
Creep dopiero co wpadł z Francji, nie ma opcji, tych jamów Kirka i Roba nie wrzucają na tej trasie, więc tez nie.
Bankowo będzie Fire i Sanitarium/Clover, One też chyba dawno nie było na yt.
Bankowo będzie Fire i Sanitarium/Clover, One też chyba dawno nie było na yt.
- johnny_o
A tego to nie sprawdzałem, typowałem w ciemno więc dobrze wiedzieć. Cokolwiek zatem będzie to spoko, bez ciśnienia u mnie.
To jest fenomen - https://blabbermouth.net/news/metallica ... -200-chart
- johnny_o
No co, sprzedali się... Nie to co Maiden 
Smallwood brzydziłby się takim sukcesem komercyjnym i pozwalby Billboard.... 
- johnny_o
Wiadomo, do roboty by się wziął leń jeden 
On ma dwie lewe ręce do zarządzania 
- johnny_o
I jeszcze synusia na własną modłę ukształtował!
Właśnie, właśnie...
Lazarus też jest blokowany, powinien już być na BoS, może wtedy bym przesłuchał płytę
Lazarus też jest blokowany, powinien już być na BoS, może wtedy bym przesłuchał płytę
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Jak nie przychlacie Maiden to macie stracony dzień, nie - nie poszli nigdy w kierunku masowej popularności, zawsze grali swoje, dla fanów i koniec. Te porównania są z dupy kompletnie, to jakby porównywać Slayer i Rammstein, kompletnie inna bajka i postawa. Tyle w temacie.nugz pisze: ↑wt lip 16, 2024 7:37 am To jest fenomen - https://blabbermouth.net/news/metallica ... -200-chart
Przecież oni nie cisną z Maiden, tylko z twoich teorii na temat Maiden xD
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

To nich się zajmą sobą, szczerze mówiąc mam to gdzieś, śledzę Maiden od listopada 1983, większości tych ludzi nie było na świecie, tyle w temacie. Metallica odcięła się od bezkompromisowego metalu, podryfowała w stronę rockowego mainstreamu i to dzięki temu odnieśli tak gigantyczny sukces. Nawalanie thrashu wzorem pierwszych albumów przez kolejne dziesięciolecia, nie przyniosło by im takiego sukcesu i rozpoznawalności wśród masowej publiki. To oczywiste, bardzo tego chcięli, cisnęli na radio i wszelkie możliwe media, w przeciwieństwie do takiego Slayer, który miał zupełnie inne priorytety. To nie ten temat, niemniej jak ktoś przegina z pewnymi porównaniami, to trudno nie zareagować.
- johnny_o
Dokładnie tak... To Ty non stop porównujesz te zespoły - ja uwielbiam oba, widzę co robią dobrze a co źle. Natomiast niezmiennie cisnę bękę z ludzi którzy uważają że Meta się sprzedała, równocześnie kreując Maiden na obrońców niezależności od mainstreamu. Nie znudzi mi się to nigdy, będę to robił do końca świata i o jeden dzień dłużej.
Ralf, zapytaj takiego Scotta Iana, komu tak naprawdę zawdzięcza stan konta, albo Kinga, albo Mustaine'a, albo dzieki komu Araya mógł iść na wcześniejszą emerytrę 
Kto otworzył tym bandom Bramy Mejnstrimu
Powtarzasz populizmy, nic więcej. Gdybyś miał faktycznie 20+ lat, to jeszcze bym to rozumiał
I co to znaczy grać dla fanów???
A jeśli fani chcą zmian?
Mnie jest dużo łatwiej wymienić, czego Majdeni nie robią dla fanów
Powtarzasz populizmy, nic więcej. Gdybyś miał faktycznie 20+ lat, to jeszcze bym to rozumiał
A jeśli fani chcą zmian?
Mnie jest dużo łatwiej wymienić, czego Majdeni nie robią dla fanów
- johnny_o
Chociażby... To właśnie Maiden ma fanów w dupie a Meta ich rozpieszcza. Tak, nie było mnie na świecie w '83 i co z tego? Jestem w zdecydowanej mniejszości która uwielbia Load/Reload, m.in. właśnie dlatego że są inne od klasycznych płyt z lat '80.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ta, fani Maiden na pewno chcą zmian ich stylu, tak samo jak np. fani Motorhead czy Ac/Dc. Mówiąc o fanach mam na myśli odbiorców konkretnej grupy, uprawiającej raz obrany kierunek i prezentujący określone brzmienie. Nie mam na myśli mainstreamowej, masowej publiczności kojarzącej wykonawcę z dwóch kawałków emitowanych bezustannie w radio I TV. To chyba oczywiste, co do stanu konta - idąc tym tropem to wszyscy swoje dochody zawdzięczają The Beatles, bo to od nich zaczął się hype na zespoły rockowe, w metalu od Black Sabbath. W latach 80tych to Maiden najbardziej otworzyli drzwi do mainsreamu dla bezkompromisowego heavy, co nawet Lars Urlich podkreślał dziesiątki razy. Szanuję Metallikę, cenię ich niektóre albumy, utwory, niemniej jest kilka grup metalowych, których twórczość całościowo bardziej mi odpowiada. I jeszcze jedno - gdybym miał napisać, co mi się w Maidenach nie podoba, to prawdopodobnie serwer by tego nie wytrzymał. Jestem z natury osobą bardzo krytycznie nastawioną do otoczenia (i siebie) zatem lubię ponarzekać. A Maidenów i Metalliki od dłuższego czasu nie porównuję, bo to kompletnie różne zjawiska, mimo że nazywane ogólnie "metalem". Mogę porównywać IM z Sabbath, Priest, Dio, Helloween tylko po co? Każda grupa jest inna, każdą lubię z innego powodu i szczerze im kibicuję.nugz pisze: ↑wt lip 16, 2024 12:34 pm Ralf, zapytaj takiego Scotta Iana, komu tak naprawdę zawdzięcza stan konta, albo Kinga, albo Mustaine'a, albo dzieki komu Araya mógł iść na wcześniejszą emerytrę
A jeśli fani chcą zmian?
Mnie jest dużo łatwiej wymienić, czego Majdeni nie robią dla fanów![]()