Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
W 2011 usłyszałem jak na ten czas swoj koncertowy TOP3 pierwszy raz na zywo
The Wickerman, Dance Of Death i WTWWB
Teraz jeszcze usłyszeć Rainmakera i moge umierać 
przepraszam ja nie slyszalem jeszcze rtth na zywo i chetnie posluchamBudziol pisze:te kawałki zryte są aż do bólu, RTTH to już słuchać nie mogę, grają zawsze!VeeKing pisze:Numerkiem, Górkami i Wasted Years
Cały urok tej trasy to 7th son, Prisoner...
oczywiście wszystko kwestia gustu
IRON MAIDEN
+1przepraszam ja nie slyszalem jeszcze rtth na zywo i chetnie poslucham
VeeKing pisze:Powiem szczerze, że czekam bardziej na nastepną.
"Jak Ci nie pasuje to dowidzenia " Steve Harris
IRON MAIDEN
z zawsze granych klasyków to lubie tylko troopera i 23:58 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
To juz nawet nie chodzi o lubienie, po prostu pewne kawalki sie przejadly bo sa grane ZAWSZE
a maja tyle utworow w dorobku, ze zdecydowanie bardziej nimi powini zonglowac.
juz nawet jesli setlista jest statyczna na dana trase, to zdecydowanie wiecej zmian powinno byc pomiedzy jedna, a nastepnym tour. Jest w czym wybierac i powinni z tego korzystac, a nie isc na latwizne
a maja tyle utworow w dorobku, ze zdecydowanie bardziej nimi powini zonglowac.
juz nawet jesli setlista jest statyczna na dana trase, to zdecydowanie wiecej zmian powinno byc pomiedzy jedna, a nastepnym tour. Jest w czym wybierac i powinni z tego korzystac, a nie isc na latwizne
Dokładnie. Między trasami większość zmian jest taka, że zamiast 2MTM zagrają Wrathcild albo na odwrót natomiast kawałków dawno nie granych prawie nie ma. Jak wcisną jeden to wszyscy się cieszą a normą powinno być to, że takich kawałków co trasę jest, ja wiem... 5-7? Wtedy byłoby widać rzeczywistą różnicę pomiędzy trasami, a tak mamy w kółko to samo, tylko scenografia się zmienia.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Też czasami powątpiewam w ich realną wartość i wysiłek artystyczny (nie fizyczny), gdy co trasę widzę oklepane kawałki, a każdy "rodzynek" jest zapowiadany jako wielkie halo.
Jak 2 czy 3 lata temu zaskoczyli wszystkich niespotykaną dla siebie innowacyjnością i zagrali w USA na zmianę DoD i Paschendale, to po kilkunastu koncertach jednak z tego zrezygnowali, bo Paschendale okazało się ich przerastać, wymagało za dużo skupienia, by wypadło idealnie
M.
Jak 2 czy 3 lata temu zaskoczyli wszystkich niespotykaną dla siebie innowacyjnością i zagrali w USA na zmianę DoD i Paschendale, to po kilkunastu koncertach jednak z tego zrezygnowali, bo Paschendale okazało się ich przerastać, wymagało za dużo skupienia, by wypadło idealnie
M.
do jutra możemy żyć jeszcze złudzeniami 
na głównej już ogłoszenie, że od 27.05 startujemy
niecierpliwie czekamy na pierwsze wieści z frontu, odnośnie setlisty!
na głównej już ogłoszenie, że od 27.05 startujemy
niecierpliwie czekamy na pierwsze wieści z frontu, odnośnie setlisty!
Cholera... ale zleciało, zajebiście- ciekawi mnie, czy dodadzą jakieś efekty na scenie np. tła... Cholera no i "ID" MA BYĆ!!!!
nareszcie po ponad roku przerwy zobacze na zywo Maidena jestem w piekło wzięty 
IRON MAIDEN
Ktoś z forum będzie robił relacje? 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Na pewno ktos cos skrobnie:-)
Miejmy nadzieję... 
Też mam jazdę na ten kawałek od lat. Nadzieja umiera ostatnia. I to najlepiej za jakiegoś kotleta, bo ATSS byłoby szkodaRALF pisze:Cholera no i "ID" MA BYĆ!!!!
M.
Jeśli już miałoby wejść to tylko za tobeaviso pisze:Też mam jazdę na ten kawałek od lat. Nadzieja umiera ostatnia. I to najlepiej za jakiegoś kotleta, bo ATSS byłoby szkoda
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zgadza sie, bo choc lubie nie pasuje na ta trase
Oby zagrali wrathchilda!
Emocje sięgają zenitu