Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Jeszcze trzeba dodać Evil That Men Do, Wicker Man i Death or Glory i jak dla mnie - super!
W Marynarza absolutnie nie wierzę, w Sun And Steel również. To, że Bruce pamiętam tytułu numerów, które nagrał x lat temu, to nie jest coś niesamowitego. Be Quick - może być. Skoro grali dość niedawno Afraid, to BQOBD też mogą.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Druga trasa z rzędu bez Run To The Hills? Ciężki mi w to uwierzyć. Do tego obowiązkowy 14. Iron Maiden i zostaje tylko jeden numer do uzupełnienia.WICKER MAN pisze: ↑pt sty 05, 2018 12:56 pm Rime, bazujac na grafice z plakatu i ostatnich wypowiedziach Bruce´a, na 99% zajmie miejsce glownego epika na tegorocznej trasie.
Jeszcze raz macie liste kawalkow, ktore potwierdza grafika z plakatu, a Bruce sam mowil, ze zawiera ona wskazowki odnosnie setlisty.
1. 2 Minutes To Midnight
2. Heaven Can Wait
3. The Trooper
4. The Flight of Icarus
5. The Clansman
6. For The Greater Good of God
7. Fear of The Dark
8. Moonchild
9. Rime of The Ancient Mariner
10. Be Quick Or Be Dead
11. Sun & Steel lub Flash of The Blade - raczej ten pierwszy, Bruce wspomina o nim w autobiografii oraz w ostatnich wywiadach ja promujacych.
12. The Number of The Beast
13. Flight of Icarus
To jest po prostu myślenie życzeniowe. Ironi uznać coś za zbyt ograneZ takich rarytasów ja uważam, że są szanse na inne utwory. 22 Acacia Avenue i Killers . 22 Acacia Avenue dlatego, że bardzo dawno nie był grany. Killers dlatego, że powinno coś być z tej płyty i Wrathchild mogą uznać za już zbyt ograny.
Dlatego mam bilety na pierwsze trzy koncerty, usłyszę i Ikara i Wrathchildabarsiarz pisze:Jak zagrają raz Ikara to już będzie coś, ale jak dwa razy???Będzie szybka i sprawna podmianka na Wrathchild
![]()
Z drugiej strony, marzenia piękna rzecz, tylko czy Bruce da radę? 
Skąd pewność 15 utworów?
15 było na TBOS tour bo piosenki długie.
Na Maiden england było 17 kawałków
Może się skuszą znowu na te 17-18 utworów.
15 było na TBOS tour bo piosenki długie.
Na Maiden england było 17 kawałków
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W Poznaniu 16, w tym tylko jeden bardzo długi. Jeśli mieliby grać Clansmana, Rime'a (w którego nie wierzę) i tego typu numery, to powyżej 15 się nie spodziewam.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Pamiętam, że przed TBOS Wicker przewidział gorszy set niż pojawił się naprawdę. . Teraz obawiam się, że będzie odwrotnie. Obstawiam się, że będzie 3/4 z zestawu:
Iron Maiden
Running Free
Wrathchild
Run to the Hills
The Number of the Beast
Hallowed be thy Name
The Trooper
Aces High
Two Minutes to Midnight
Wasted Years
Heaven Can Wait
Can I Play with Madness
The Clairvoyant
The Evil that Man Do
Fear of the Dark
The Wicker Man
Brave New World
Blood Brothers
For the Greater Good of God
Plus dosłownie dwa, może trzy mniej oczywiste utwory. Oby to były Flight of Icarus i Clansman na które czekam od wielu, wielu lat.
Iron Maiden
Running Free
Wrathchild
Run to the Hills
The Number of the Beast
Hallowed be thy Name
The Trooper
Aces High
Two Minutes to Midnight
Wasted Years
Heaven Can Wait
Can I Play with Madness
The Clairvoyant
The Evil that Man Do
Fear of the Dark
The Wicker Man
Brave New World
Blood Brothers
For the Greater Good of God
Plus dosłownie dwa, może trzy mniej oczywiste utwory. Oby to były Flight of Icarus i Clansman na które czekam od wielu, wielu lat.
Jak to zabawnie brzmi
Be Quick..., Sun...? To chyba mrzonki...
www.MetalSide.pl
Icarus, clansman, sun, be quick, ftggog, flies
Oprocz tego moga zagrac 10x rtth
Oprocz tego moga zagrac 10x rtth
Wrathchild'em już rzygam.
3 minutowy zapychacz.
3 minutowy zapychacz.
Ja slucham maiden od 83 roku i jeszcze sie nie zrzygalem moze warto mniej polewac przed koncertem .
Nie no wratchild zarzneli definitywnie
Graja to ciagle i ciągle, albo wypada fajny kawalek i w to miejsce... Kultowy stary kawalem wratchild
Graja to ciagle i ciągle, albo wypada fajny kawalek i w to miejsce... Kultowy stary kawalem wratchild
Z setlisty podanej przez Wickera: Flight, Clansman, Rime i już jestem w niebie
Gdyby do tego był jakiś rarytas typu BQOBD lub Sun and Steel to już w ogóle
Ale realistycznie patrząc, myślę że Clansman i Rime są realne, z Flight mogą zrezygnować gdyby się okazało, że jednak 'ni dy rydy', a reszta to pewnie będzie musiała pozostać w naszych marzeniach 
EDIT: Co ciekawe (aż sprawdzałem na setlist.fm) to mimo, iż Kraków będzie moim 10. koncertem, widziałem Ironów na 4 (5 jeśli liczyć 2013 i 14 osobno) trasach, to ani razu nie miałem okazji słyszeć na żywo Wrathchild
więc w sumie nie narzekałbym aż tak, gdyby się w secie znalazł 
EDIT: Co ciekawe (aż sprawdzałem na setlist.fm) to mimo, iż Kraków będzie moim 10. koncertem, widziałem Ironów na 4 (5 jeśli liczyć 2013 i 14 osobno) trasach, to ani razu nie miałem okazji słyszeć na żywo Wrathchild
Mało kto wierzy w Marynarza, a jak jednak go zagrają, to dopiero będzie zdziwko połowy forum
A jeśli sugerujemy się plakatem - witrażem, to zapomnieliście o jednym, oczywistym utworze. Revelations.
A jeśli sugerujemy się plakatem - witrażem, to zapomnieliście o jednym, oczywistym utworze. Revelations.
No nie gadajcie, ze bedzie taki set jaki Wicker podal
Niech oglaszaja drugi koncert i szukam chetnego na nerke bo nie odpuszcze tego setu
Niech oglaszaja drugi koncert i szukam chetnego na nerke bo nie odpuszcze tego setu
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Wymienić zdartego Wrathchilda na równie starego, krótkiego i szybkiego - ale zapomnianego już - Prowlera. I będzie dobra zmiana! 
M.
M.
BQOBD? Nie ma szans, grali to tylko na trasie promującej FOTD i w ogóle ten kawałek nie pasuje do stylu jaki teraz obrali.
Sun and Steel? Nie ma szans, mieli możliwość zagrania tego na Maiden England i zrezygnowali, więc teraz tym bardziej nie będzie.
Flight of Icarus? Gdyby nie dość oczywista podpowiedź na witrażu, powiedziałbym, że nie ma najmniejszych szans na ten numer, choć i tak mam duże wątpliwości...
Clansman? j/w plus to, że w ogóle nie grają kawałków Blaze'a od lat
Rime? W ten numer akurat jestem w stanie uwierzyć
Lord of the Flies? Nie wierzę
FTGGOD? Pewnie będzie
Sun and Steel? Nie ma szans, mieli możliwość zagrania tego na Maiden England i zrezygnowali, więc teraz tym bardziej nie będzie.
Flight of Icarus? Gdyby nie dość oczywista podpowiedź na witrażu, powiedziałbym, że nie ma najmniejszych szans na ten numer, choć i tak mam duże wątpliwości...
Clansman? j/w plus to, że w ogóle nie grają kawałków Blaze'a od lat
Rime? W ten numer akurat jestem w stanie uwierzyć
Lord of the Flies? Nie wierzę
FTGGOD? Pewnie będzie
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Jeśli byłoby jak pisze Wicker to uważam, że trasa Legacy of the Beast powinna trwać latami. Pod względem komercyjnym i artystycznym byłby to bardzo duży sukces. Wreszcie prawdziwe niespodzianki, a nie utwory wymuszone specyfiką trasy. Gdyby ta trasa potrwała z 5 lat mielibyśmy szanse usłyszeć Killers, Alexander the Great, Sign of the Cross czy Infinite Dreams!. Można by było nawet podzielić tą trasę na części. Jeśli nie to w 2020 r. znów wrócimy do szarej rzeczywistości czyli 5-6 utworów z nowego albumu plus to samo co zawsze.