Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
... ot taka ciekawostka ... ale jezeli "Different World" będzie kolejnym singlem mozna spodziewac sie teledysku opartego własnie o motywy z tej gry 
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 5:41 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wakterstein
- -#Trooper

O fuj. Maiden, skejty i te sprawy. Świat spada na psy
. W grze ok, ale broń Boże przed takim teledyskiem
.
... nie widzę w tym nic złego - to w końcy miałby być tylko teledysk [oczywiście tak tylko wymyślam]. Ponadto IRON MAIDEN raczej nie mają zamiaru zakładać spodni z krokiem do kolan i jeździć na deskorolkach

- Wakterstein
- -#Trooper

Hehe, fajnie by to wyglądało 
Najbardziej bym chciał zobaczyc Janka wywijajacego na desce 
- Elevatorman
- -#Clansman

straciłbym szacunek ... nicko w spodniach z krokiem

- Wakterstein
- -#Trooper

Może jeszcze nagrają singla z 50centem
.
- Elevatorman
- -#Clansman

i z Eminemem...
albo przerobią np Troopera na wersje metalowo rapową 
Nie wiem czy to już ktoś mówił (ostatnim razem jak zaglądałem było 16 stron), więc wspomnę, że na emule jest już Different World w jakości 320 kbps.
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 5:23 pm przez Sashh, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie przerobiony z 128 kbps. Podziękuję.Sashh pisze:Nie wiem czy to już ktoś mówił (ostatnim razem jak zaglądałem było tu 16 stron), więc wspomnę, że na emule jest już Different World w jakości 320 kbps.
- Elevatorman
- -#Clansman

Hallowed pisze:Sashh napisał:
Nie wiem czy to już ktoś mówił (ostatnim razem jak zaglądałem było tu 16 stron), więc wspomnę, że na emule jest już Different World w jakości 320 kbps.
Pewnie przerobiony z 128 kbps. Podziękuję.
dokładnie.. i tak juz staram sie tego nie sluchać ... przesluchalem z 20 razy az mi sie zajebiscie spodobał... i koniec czekam na płytę
Heh, przecież skate na zachodzie to nie to samo, co skate u nas... 
Grałem w Tony Hawk 2 i 3 i w obu jakimś cudem przeważała dość ostra muzyka. Poza tym, takie gadanie, że hh (bo większość ludzi myśli, że to muza skate'ów) jest be, a metal cacy jest śmieszne. Gusta są różne, tylko nie wszyscy potrafią to pojąć. W hh też można znaleźć trochę perełek...
Co do progresywności tego albumu, pisało to już kilka osób: tu nie chodzi o progresję w sensie gatunku, a o progresję w sensie postępu w stosunku do poprzednich płyt Maiden. DoD było progresywne w stosunku do BNW, BNW do poprzednich, TXF też był progresywny... W jęz. angielskim słowo progressive jest normalne - oznaczające postępowy, a u nas zwykle traktuje się je jako tyczące się tylko gatunku muzyki. Potem się ludzie pienią, że miało być progresywnie, a nie jest...
Grałem w Tony Hawk 2 i 3 i w obu jakimś cudem przeważała dość ostra muzyka. Poza tym, takie gadanie, że hh (bo większość ludzi myśli, że to muza skate'ów) jest be, a metal cacy jest śmieszne. Gusta są różne, tylko nie wszyscy potrafią to pojąć. W hh też można znaleźć trochę perełek...
Co do progresywności tego albumu, pisało to już kilka osób: tu nie chodzi o progresję w sensie gatunku, a o progresję w sensie postępu w stosunku do poprzednich płyt Maiden. DoD było progresywne w stosunku do BNW, BNW do poprzednich, TXF też był progresywny... W jęz. angielskim słowo progressive jest normalne - oznaczające postępowy, a u nas zwykle traktuje się je jako tyczące się tylko gatunku muzyki. Potem się ludzie pienią, że miało być progresywnie, a nie jest...
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 5:47 pm przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
... mam wersję dance utworu "The Trooper" - fajnie brzmi :rocxElevatorman pisze:i z Eminemem...albo przerobią np Troopera na wersje metalowo rapową
... oczywiście zgadzam się z Tobą w 100% - znam kilku gości z Lublina którzy uprawiaja jazdę na deskorolce wyczynowo-ekstremalnie i słuchają ostrej muzy - jednak należy te wcześniejsze wypowiedzi [przynajmniej moje] traktować z przymrużeniem oka - bo czym innym jest moda skate'ów a jeszcze czym innym muzyka ... poprostu te "spodnie z krokiem w kolanach" w tym przypadku mogą niektórym kojarzyć się np: z hip-hopem który wcale nie musi mieć wiele wspólnego z ekstremalną jazdą na deskorolkachMadril pisze: Heh, przecież skate na zachodzie to nie to samo, co skate u nas... Razz
Grałem w Tony Hawk 2 i 3 i w obu jakimś cudem przeważała dość ostra muzyka. Poza tym, takie gadanie, że hh (bo większość ludzi myśli, że to muza skate'ów) jest be, a metal cacy jest śmieszne. Gusta są różne, tylko nie wszyscy potrafią to pojąć. W hh też można znaleźć trochę perełek
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 5:51 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Elevatorman
- -#Clansman

słyszałem.. całą płyta chyba była...to raczej byłoby cos ala numb/encore... mam wersję dance utworu "The Trooper" - fajnie brzmi YEAH! Wink
wyslalbys mi na jakiegos rapidshare.de albo na maila ??jesper pisze:... mam wersję dance utworu "The Trooper" - fajnie brzmi :rocx
już nie mam tu najwięcej postów

Heavy Dance Compilation
Europe : 517507 2 : Compact Disc
1. Livin' On A Prayer
2. Jump
3. The Trooper
4. Up Around The Bend
5. Aces High
6. You Give Love A Bad Name
7. We Rock
8. Thunderstruck
9. Lick It Up
10. You Shook Me All Night Long
11. Out In The Fields
12. Bark At The Moon
13. Ace Of Spades
14. We're Not Gonna Take It
15. The Final Countdown
- tutaj zamieściłem ten utwór:
http://www.megaupload.com/?d=37K0TTH6
lub
http://rapidshare.de/files/29027585/03- ... l.mp3.html
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 6:22 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Może gra okaże się lepsza niż DW. Trudno chyba nie będzie tego osiągnąć.
- Elevatorman
- -#Clansman

no wlasnie pamietałem ze byl aces high i trooper
A kto się pieni? Bo jakoś nie zauważyłam. Po drugie muzyka progresywna jest postępowa i stąd wzięła się nazwa gatunku...Madril pisze:
Co do tego jeszcze, to: jak masz stwierzenie, że utwór jest "very heavy" a drugi "very progressive" to jak to rozumiesz? Ze pierwszy jest heavy a drugi progresywny czy, że pierwszy jest heavy a drugi postępowy w stosunku do pierwszego?
Przeciez ten utwór wcale nie jest taki zły !!Fear pisze:Może gra okaże się lepsza niż DW. Trudno chyba nie będzie tego osiągnąć.