Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Czy to nie oni kilka lat temu jako pierwsi udostępnili zdjęcie ze Stevem i Nicko w studio przy nagrywaniu TBOS? 
edit; a nie, to był zespół Trust.
edit; a nie, to był zespół Trust.
- Metalophil
- -#Moonchild

Sądzicie że się wyrobią i wydadzą album jeszcze w tym roku, przed Świętami Bożego Narodzenia? Wtedy trasa promująca byłaby połączona z 40-leciem debiutu 
- Metalophil
- -#Moonchild

Oczywiście masz rację, analizowałem po prostu wyłącznie trzy ostatnie, wydane już albumy.sajki pisze: ↑sob mar 16, 2019 12:43 pmTo samo studio co na TBOS. Ale fakt, studio ma tu najmniejsze znaczenie.Metalophil pisze: ↑pt mar 15, 2019 10:31 pmKażdy z trzech ostatnich albumów nagrywany był w innym studiu.
no jak teraz rzeczywiście siedzą w studio to płyta byłaby w tym roku zapewne...Metalophil pisze: ↑pn mar 18, 2019 4:32 pm Sądzicie że się wyrobią i wydadzą album jeszcze w tym roku, przed Świętami Bożego Narodzenia? Wtedy trasa promująca byłaby połączona z 40-leciem debiutu![]()
www.MetalSide.pl
Mocno by mnie zaskoczyli, jakby była w tym roku. IMO tylko zapowiedź listopad/grudzień.
Pytanie czy zapowiedzią albumu chcą wesprzeć sprzedaną w około 80% trasę po USA czy też wydadzą DVD historyczne z lat 90tych, jako podkładkę. Obstawiam to drugie.
Nawet wierzę, że produkcja albumu się przeciągnie do początku 2020, a jego zapowiedź będzie zimą wraz z pierwszymi datami dookoła świata:)
Pytanie czy zapowiedzią albumu chcą wesprzeć sprzedaną w około 80% trasę po USA czy też wydadzą DVD historyczne z lat 90tych, jako podkładkę. Obstawiam to drugie.
Nawet wierzę, że produkcja albumu się przeciągnie do początku 2020, a jego zapowiedź będzie zimą wraz z pierwszymi datami dookoła świata:)
-
longestday
- -#Wrathchild

Jak dobrze, że wybudzili się z tego snu zimowego. Ja stawiam, że do maja materiał będzie gotowy łącznie z miksem; początek czerwca to czas na próby przed trasą. Ewentualnie później mastering. Myślę, że do setu mogą dodać jakiś nowy utwór, aby podgrzać atmosferę i apetyt na nową płytę (vide: Give Me Ed til I'm Dead Tour oraz "Wildest Dreams"). Set Legacy of The Beast jak dla mnie zajebisty, ale powiedzmy sobie szczerze: wspaniały "For the Greater Good of God" i "The Evil That Man Do" mogą pójść do wymiany (oby nie na Wrathchild).
FTGGOG raczej nie odstawią biorąc pod uwagę fakt, że teraz zagrają go dla ludzi, którzy jeszcze nie słyszeli go na tej trasie, a po niej pewnie już nikt go nie usłyszy
Najszybciej wylecieć może The Wicker Man i The Evil That Men Do.
Najszybciej wylecieć może The Wicker Man i The Evil That Men Do.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wicker miał własną szmatę chyba, więc raczej nie. Evil możliwe.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ejże, more respect! Jak nie pasuje "tło", jest jeszcze "backdrop", też ładnie.
Myślę, że latem tego roku wypuszczą "pilota", niedługo potem album (powinien być podwójny, by nie spuszczać z tonu po poprzednim).
Nie lubię tych angielskich kalek. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Kurde i zamiast jarać się że nagrywają nowy album, to znowu spekulacje co wyleci z setlisty 
Może wyleci coś na rzecz nowego utworu? Mogą zrobić premierę singla w czasie grania tego właśnie utworu na pierwszym koncercie.
W 2003 roku podobnie promowali DoD grając Wildest Dreams, no i potem w 2010 El Dorado - tylko wtedy cała trasa była już pod szyldem The Final Frontier WT.
W 2003 roku podobnie promowali DoD grając Wildest Dreams, no i potem w 2010 El Dorado - tylko wtedy cała trasa była już pod szyldem The Final Frontier WT.
Zawsze płytę mogą nazwać "The Legacy" i już będzie się zgadzać z nazwą trasy 
- Metalophil
- -#Moonchild

The Legacy - tak miało nazywać się AMOLAD.
I Janek wspomniał, że wtedy ludzie mogliby pomyśleć, że to ich ostatni album, "a byłby to najgorszy wniosek z możliwych"
Pamiętam jak to czytałem w TR w 2006r. to takie uff poczułem, że jeszcze się nimi trochę nacieszę. Perspektywa (wtedy), że będą ciągnąć "beyond 2020" była absurdalna!
A powiedz mi, czym mam się jarać? Maiden wypuszcza płyty dość regularnie i wiem czego mogę się po nich spodziewać. News jak każdy inny, tym bardziej, że na nowy materiał nie czekam z utęsknieniem i ta płyta jest mi obojętna. To nie milczące od 20 lat Mercyful Fate. Jeśli będzie fajna, to dobrze, jeśli słaba, to i tak się nie powieszę. Jarać mogę się singlem, gdyż to będzie coś "namacalnego", na razie pozwól mi jeszcze nie zmieniać majtek
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
longestday
- -#Wrathchild

Dobra. To miejmy (złudną) nadzieję, że Harris porzucił swoją progresywną obsesję i nagrają album bez utworów porozciąganych jak guma w gaciach, że prawie każdy kawałek będzie zaczynał się od mocnego pierdolnięcia, że Dickinson na dobre nie zaraził się prog-obsesją (patrz: "Empire Of The Clouds"), że to będzie max. 50 minut esencji, mięcha. Kurde, ale się rozpędziłem. Zapomniałem, że za konsolą siedzi Caveman-pierdoła, a nie np. Andy Sneap.