Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Wywiady i newsy

Post autor: MaidenFan »

Nie no, nowy album nagrywają na 100%. Po co by wszyscy mieli być w Paryżu?
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Już najwyższy czas. Niech tworzą, dopracowują, oby nowy materiał był lepszy od ostatniego! Czas leci, dopóki mają siły i chęci niech robią dobrą muzę :-) Zawsze przed nowym albumem, po wydaniu BNW, czuję niepokój, że może coś nie wyjdzie, że będzie nijako, ale na szczęście każdorazowo się okazywało, że jest w porządku i że będzie się wielokrotnie wracać do tych nagrań. Nawet jeśli cały album nie był dość równy, to chociaż kilka utworów się wybijało.
"Still my heart calculate and pray"
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Wiem, że zawsze przy takiej okazji każdy ma jakieś oczekiwania, dlatego powiem tylko tyle. Mam cichą nadzieję, że nowy album nie będzie miał struktury znanej nam od czasu AMOLAD. Długodystansowce są w przypadku ostatnich albumów ciekawe, ale chciałbym więcej krótkich i szybszych utworów, a nie 10-cio minutowych epików. 5-8 minut max, za to mniej progresji i więcej heavy metalowej galopady, o której Panowie często już zapominają. Chociaż i tak wiemy jak to się skończy :P
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Jak dla mnie nie muszą nic nagrywać, ostatni album uważam za najsłabszy w dorobku grupy, lepiej niech jakieś fajne utwory zagrają na nadchodzącej trasie, to przynajmniej będę co mieć oglądać/słuchać..
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Invader pisze: ndz kwie 21, 2019 10:08 amostatni album uważam za najsłabszy w dorobku grupy
:shock:
Deleted User 2259

^ tak się jakoś złożyło, myślę, że kilku userów z tego forum by się jeszcze znalazło.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Zakkahletz pisze: ndz kwie 21, 2019 12:29 pm
Invader pisze: ndz kwie 21, 2019 10:08 amostatni album uważam za najsłabszy w dorobku grupy
:shock:
+1

Ostatnie albumy i ich struktura mi odpowiadała, ale zgadzam się, że fajnie gdyby trochę więcej zwartych numerów było na płycie. Jeden-dwa epiki? Okej. A reszta szybkie strzały. :wink: Może w końcu bardziej do głosu dopuszczą Adriana. Wiem, że to pobożne może życzenie, ale...
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Niech nagrywają co chcą i bron Boże niech nie sugerują sie tym czego fani oczekują. Najlepiej na tym wyjdą ;)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

W sumie niech sobie nagrywają dwudziestominutowe kolosy, na albumie mogę pominąć, a i tak ich na szczęście nie zagrają na koncercie, zatem nie ma problemu.
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

A ja sobie życzę, żeby dominowały kolosy. Najlepiej 5 x 15 minut. Czas krótkich petard już nie wróci.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Jeśli już mamy koncert życzeń, to ja bym sobie życzył, że jeśli muszą już nagrywać kolosy, to niech jak za starych dobrych czasów dadzą na płytę 8 najlepszych utworów i będzie ok. Praktycznie z każdej płyty nagranej po Siódmym Synie gdyby wyrzucić 2-3 najsłabsze utwory to podniosłoby to słuchalność całości danego krążka :wink: (no może poza Virtual XI, gdzie tu nawet ograniczenie do 8 pozycji nie pomogło za wiele :B, ale z drugiej strony parę lepszych pomysłów zostało później na BNW).
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Invader pisze: ndz kwie 21, 2019 2:13 pm ^ tak się jakoś złożyło, myślę, że kilku userów z tego forum by się jeszcze znalazło.
no co ty wolisz taki badziew jak no prayer?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 4783

Ja lubię
Deleted User 2259

No Prayer plasuje się w moim rankingu gdzieś na 10-12 pozycji, więc wolę.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

No prayer jest zwarty i zadziorny przynajmniej. Są słabsze utwory, ale ogólnie słucha mi się go dużo lepiej niż nówki. Nie czuć tej ociężałości.
Za najsłabsze uznaję generalnie trzy ostatnie, a tą najsłabszą z najsłabszych jest TFF. AMOLAD i TBOS mniej więcej na tym samym poziomie.
A nowa zapewne zmian nie przyniesie.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

No Prayer po takich dziełach jak Powerslave, Somewhere in TIme i Seventh Son of a Seventh Son sięga z powrotem do surowości brzmieniowej, jest płytą przejściową w czasie nagrywania której zespół poszukiwał nowego kierunku, zgrywał się z nowym gitarzystą. Ja uważam, że płyta ta jest płytą dobrą, a nawet bardzo dobrą. Jedynym utworem który bym z niej wywalił jest Mother Russia, który jest zapowiedzią tych nudnych muzycznych przysiadów i kierpcowania, w których zespół pogrążył się w następnych latach z naciskiem na czas z Blaze, który niezmiennie uważam za najnudniejszy muzycznie w historii Iron Maiden. No ale to moje zdanie. Każdy ma prawo do innego zdania niż ja, tak samo jak Robert Biedroń ma prawo nie mieć żony i dzieci, a piękne kobiety mają prawo do nie golenia nóg. ;)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

sajki pisze: pn kwie 22, 2019 8:20 am No prayer jest zwarty i zadziorny przynajmniej. Są słabsze utwory, ale ogólnie słucha mi się go dużo lepiej niż nówki. Nie czuć tej ociężałości.
Trafione w punkt. Osobiście też lubie No Prayer i chętnie do tej płyty wracam.

Jeżeli zaś chodzi o nową płytę to spodziewam się kontynuacji tego co znamy z ostatnich trzech LP. Oby tylko muzycznie trzymało to jakąś jakość i oby zespół nie zasypał nas ponownie kilogramami autoplagiatów jak to miało miejsce na TBoS.
Awatar użytkownika
Tadeo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tadeo »

Mi osobiście ostatni album zespołu bardzo odpowiada - nie jest może idealny, ale moim zdaniem kilka kompozycji na pewno się wyróżnia, np. "If Eternity Should Fail", "The Book of Souls" czy "Empire of the Clouds". Krótkie utwory też jakby lepsze niż na AMOLAD i TFF - mam tu na myśli "The Great Unknown" i "Tears of a Clown". Wyrzuciłbym jedynie "Speed of Light" oraz "Shadows of the Valley". Ogólnie z trzech ostatnich płyt TBOS prezentuje się najlepiej. A co do spodziewanego albumu, to wiem, że nie ma co liczyć na krótkie utwory w stylu z lat 80-tych, ale równiż nie tego oczekuję od zespołu na tym etapie kariery - niech nagrywają co chcą. Reasumując - cokolwiek by nie nagrali na pewno kupię ich płytę :)
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ja życzę sobie i Wam podejścia takiego jak mieli JP na "Firepower". Odniesienia się do swoich najlepszych dokonań, jednocześnie bez uczucia znużenia i powielenia. Może bez zaskakujących wolt stylistycznych i eksperymentów, ale nadal ekscytująco. Nie wiem czy IM mają chęć na taką zabawę, tym bardziej, że wszystko wskazuje, że producent będzie ten sam (ciekawe, Shirley stworzył ten zespół na nowo, ale teraz ten układ wydaje się już zastały).
Deleted User 4783

najbardziej boję się o brzmienie, bo na BOS jest kilka niedociągnięć niestety. Shirley ze Stevem nie umieją ostatnio znaleźć idealnego brzmienia dla Maiden. Steve powinien dać sobie spokój z grzebaniem przy masteringu, bo sam Caveman zna się na robocie jak mało kto, co najlepiej słychać na płytach Bonamassy. Ciekawi mnie jakim konceptem pojadą, co im siedzi w głowie. Starożytny Egipt był, Inkowie byli, śmierć, podróże w czasie... trzeba czekać!
ODPOWIEDZ