Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: MaidenFan »

MaidenFan pisze:
Sardi pisze:Nie wiem czy z tym SITSL to prawda, po prostu tak słyszałem.
Prawda to była, ale 16 lat temu.
Z tego co kojarzę, to wtedy grali Strangera ostatni raz :)
Dużo więcej niż raz, bo kilkanaście razy. Choć to w sumie żadna liczba jak na tyle koncertów granych w 1999.[/quote]

Napisałem "ostatni raz", a nie "jeden raz" :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dla mnie set bardzo słaby, wszystkie wałki słyszałem na żywca wielokrotnie, a nowy materiał ? nie słyszałem jeszcze nowej płyty :lol: więc mogą grać co im się podoba, niby jest ten Children i to jeszcze w miarę ratuje ten ''set'' zamiast WY to już mogliby HCW lepiej pocisnąć i byłoby lepiej w 2008 ostatni raz chyba go wykonywali, oczywiście To Tame A Land byłby najlepszym wyborem, ale to może by zagrali tylko za wielką kasę na prywatnej imprezce u rosyjskiego miliardera.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Zamiast BB mogli by coś innego ruszyć ,skoro wcisnęli TOAC. Ogólnie taki set był do przewidzenia , szkoda że znów olewka na materiał z A Matter...
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Korstern »

Mnie oburza fakt, że nie ma praktycznie żadnej piosenki z "Powerslave". Liczyłem chociaż na kawałek tytułowy lub na Aces High.
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Jak ktoś nie słyszał Children of the Damned i Brave New World to jeszcze ten set jest w porządku. Całościowo jest chyba lepszy niż ten z trasy Final Frontier. Gorzej, że ja te utwory słyszałem i dla mnie ten set jest bez żadnych niespodzianek. No nic, jeśli ten set się sprawdzi to jedyne co zostaje to kawałki z Book of Souls. Trzeba będzie się do nich przekonać, na tą chwilę tylko tytułowy mi wchodzi bez większych zastrzeżeń. Może coś zyska na koncercie. Tylko przykro, że od Ironów już wymaga się tak mało, a oni nawet tego nie są w stanie spełnić.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Na Waszym miejscu cieszyłbym się, gdyby to nie był fake. Jeżeli to rzeczywiście fake to na właściwym secie znajdziecie Can I Play With Madness, 2 Minutes To Midnight i Wrathchild ;)
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Akurat Wrathchild bardzo bym chciał na secie bo nie ma żadnej piosenki z "Killers", a ''Wrathchild" jest mój ulubiony z tej płyty :D
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Już wolę Wrathchild od Troopera czy 666 :)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Korstern
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Z tych wszystkich oklepanych kawałków(oprócz 666 które jest moją ulubioną piosenką IM) to chyba najbardziej bym chciał, żeby zagrali RttH którego tu nie ma :(

Co do Wrathchild to z całej tej playlisty wcieliłbym go zamiast Fear of the Dark.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

No już w ostateczności wolałbym to Rantudehils zamiast Troopera, którym szczerze rzygam :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Ja nie wiem, ale praktycznie każdy zespół sięga po starsze, dawno nie grane utwory, tylko takim Harrisom i Dickinsonom się nie chce. Ostatnimi czasy było stać na to Dio, Judas Priest, Saxon, Accept, czy nawet Ozzy'ego. O mniej znanych starych heavy metalowych zespołach w stylu Iron Maiden już nie wspomnę.... Co z tego, że w niektórych przypadkach, w niektórych z tych wymienionych przeze mnie zespołach sięgano po dosłownie dwa utwory, ale tak na prawdę JAKĄ reakcje wywołałyby dwa nigdy wcześniej nie grane, bądź nie grane od trzydziestu lat utwory przez Iron Maiden. Aż ciężko by to było sobie wyobrazić tymbardziej kiedy widać podniecanie się "dawno" nie granymi numerami pokroju "Wasted Years" albo "Wrathchild".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Jeden czlowieku JEDEN i dla mnie to bylby cud!
Jakies chore sie to w maiden zrobilo
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Gdyby Ironi musieli się starać o każde 500 osób na koncercie to inaczej by to wyglądało. Tak samo jak z Ironami jest z AC/DC, które nic nie musi robić by ludzie poszli na ich koncert. Zresztą 90% idzie by zobaczyć wygłupy Angusa. Takie zespoły już nie muszą się ani trochę starać, tak z płytami jak i koncertami. Każda nowa płyta studyjna czy inne oficjalne wydawnictwo może liczyć na dobre przyjęcie w mediach, a każda trasa na sukces finansowy. O ile AC/DC już od 35 lat jest megagwiazdą muzyki i częścią popkultury to taka sytuacja u Ironów jest dość świeża i trwa to gdzieś z 7-8 lat. Oni sami przecież dobrze pamiętają czasy posuchy z Blazem. To nie było aż tak dawno temu.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Posucha z Blazem? Hm, możliwe, ale sety były dobre, posłuchaj sobie bootlegów.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Właśnie mi o to chodzi. Popularność im spadła to się starali i jeszcze o coś walczyli.

Może faktycznie Ironi mają taki plan zagrania tych utworów co na tej liście ale w ostatniej chwili jeden czy dwa ulegną zmianie.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Pamiętajmy, że jest to lista dla Chin.
W innych krajach może się coś zmieni i za Blood Brothers będzie coś chociażby z AMOLAD..
Deleted User 1499

Powerslave_Dś pisze:Właśnie mi o to chodzi. Popularność im spadła to się starali i jeszcze o coś walczyli.

Może faktycznie Ironi mają taki plan zagrania tych utworów co na tej liście ale w ostatniej chwili jeden czy dwa ulegną zmianie.
Nie starali , tylko wersje Dickinsona w wykonaniu Blaze brzmiały blado. A poza tym troszkę przeginacie z tą nagonką na set liste.

Panowie parę razy błysnęli pomysłem a to Best of na trasie w 99 , a to historyczne , a to cały A Matter...
Nie chcę ich bronić bo sam uważam że troszkę olewatorsko podchodzą do tematu , ale z drugiej strony kilka fajnych setów jednak było.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Do fajnych setów można dodać ten z 2005 roku
Deleted User 1499

Ten z 2005 był jednym z lepszych.
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Tylko, że to już było 11 lat temu. Zresztą też poszli na łatwiznę z tym Sanctuary i Running Free w bisach. Dwa utwory służące do tego samego.

Powinni układając set zawsze iść według zasady, że np. jak Number jest trasie X to na trasie Y go już nie ma, a pojawia się Run to the Hills, które z kolei na trasie Z ustępuje miejsca Trooperowi i Number znów pojawia się dopiero na trasie Ż ;). Chodzi mi o to, że te klasyki powinny być grane raz na 3-4 trasy.
Przykładowo

trasa A z klasyków Number of the Beast, Trooper, Wasted Years, Two Minutes to Midnight
trasa B z klasyków Hallowed Be thy Name, Run to the Hills, Evil that Man Do, Fear of the Dark
trasa C z klasyków Trooper, Wrathchild, Number of the Beast, Wicker Man
trasa D z klasyków Hallowed Be thy Name, Wicker Man, Fear of the Dark, Two Minutes to Midnight
trasa E z klasyków Evil that Man Do, Wasted Years, Run to the Hills, Wrathchild
itd.
ODPOWIEDZ