Different World - oceny, wrażenia, recenzje!

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!

Post autor: Szajba »

freeforce pisze:Przeciez ten utwór wcale nie jest taki zły !!
powiem więcej. jest dobry :rocx
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

freeforce pisze:Przeciez ten utwór wcale nie jest taki zły !!
Jest.
Madril pisze:Co do progresywności tego albumu, pisało to już kilka osób: tu nie chodzi o progresję w sensie gatunku, a o progresję w sensie postępu w stosunku do poprzednich płyt Maiden. DoD było progresywne w stosunku do BNW, BNW do poprzednich, TXF też był progresywny... W jęz. angielskim słowo progressive jest normalne - oznaczające postępowy, a u nas zwykle traktuje się je jako tyczące się tylko gatunku muzyki. Potem się ludzie pienią, że miało być progresywnie, a nie jest... Smile
Aaaa, nie widziałem tego wcześniej. Progresja, czyli raczej coś co idzie na przód, jest postępowe. DoD wcale nie był progresywnym albumem w stosunku do DoD, bo DoD był albumem zdecydowanie słabszym ( Pomijając już kwestie techniczne ). Progresja to progresja i nie powinno się dorabiać do tego pojęcia swoich własnych ideologi.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Fear pisze:DoD wcale nie był progresywnym albumem w stosunku do DoD
Hę ? Coś pokwasiłeś :wink:
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: freeforce »

Widzę Fear że się nie dogadamy ;] Ten utwór jest wyśmienity ale jeśli Ci korona z głowy ma spaść za to ze tak mówię to sory bardzo ale ja się dzielę swoim zdaniem na ten temat :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 6:20 pm przez freeforce, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

moim zdaniem bejamin jest lepszy od different world
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: freeforce »

Andzia pisze:moim zdaniem bejamin jest lepszy od different world
Jak juz pisałem wcześniej nie ma co porównywać tych dwóch kawałków bo to INNE ŚWIATY :rocx i oba na swój sposób są świetne :twisted:
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Utwór lepszy niż pierwszy singiel, który generalnie tez nie był zły:)
utrzyamyn w klimacie widest dreams czy wicker mana a to dobrze, bo to moje ulubione kompozycje Maiden...zaczynam wierzyć w ten nowy album:)
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Copycat pisze:A kto się pieni? Bo jakoś nie zauważyłam. Po drugie muzyka progresywna jest postępowa i stąd wzięła się nazwa gatunku...
Co do tego jeszcze, to: jak masz stwierzenie, że utwór jest "very heavy" a drugi "very progressive" to jak to rozumiesz? Ze pierwszy jest heavy a drugi progresywny czy, że pierwszy jest heavy a drugi postępowy w stosunku do pierwszego?
Nie da się tego stwierdzić. Wszystko zależy od utworów, w przypadku Maiden jeśli utwór byłby progresywny jako gatunek, byłbym bardzo mile zaskoczony... :) Chodziło mi tylko o to, że część osób tutaj oczekiwała niewiadomo czego... :)
Fear pisze:Progresja to progresja i nie powinno się dorabiać do tego pojęcia swoich własnych ideologi.
To nie są własne ideologie, to pojęcie jest bardzo płynne i tyle... Progresywność DoD też jest zależna od punktu widzenia, a jeśli się tę progresywność ocenia tylko po tym, czy album jest lepszy, czy gorszy, to też jest ciekawe podejście do progresywności... :)
Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 6:31 pm przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Hallowed pisze:Hę ? Coś pokwasiłeś Wink
Fak. Miało być tak : "DoD wcale nie był progresywnym albumem w stosunku do BNW" .

Btw: Dzieki za czujność :wink:

freeforce pisze:Widzę Fear że się nie dogadamy ;] Ten utwór jest wyśmienity ale jeśli Ci korona z głowy ma spaść za to ze tak mówię to sory bardzo ale ja się dzielę swoim zdaniem na ten temat Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Ja też się dzielę swoim zdaniem, bo ten utwór jest naprawdę średni. Poza tym, gdzie tu zapowiadana progresja :?: Wam korona z glowy nie spadnie jak od czasu do czasu uznacie, że nie wszystko co robi IM jest kul, ect. :wink:
Ximinez
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ximinez »

Po Bendżim to dla mnie jak kopniak w twarz. Szybki, wpadający w ucho ... i śmierdzący BNW. Coś czuje, że będę miał drugą Ironową młodość :D
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Madril pisze:To nie są własne ideologie, to pojęcie jest bardzo płynne i tyle... Progresywność DoD też jest zależna od punktu widzenia, a jeśli się tę progresywność ocenia tylko po tym, czy album jest lepszy, czy gorszy, to też jest ciekawe podejście do progresywności... Smile
Ale napisalem, że "pomijając stronę techniczną", bo BNW to od tej strony było progresywne. DoD mniej niż BNW.
Poza tym jak nie ideologie, jak sobie dopowiadasz : Każdy następny album IM był progresywny i
tu nie chodzi o progresję w sensie gatunku, a o progresję w sensie postępu w stosunku do poprzednich płyt Maiden.
Z całym szacunkiem, ale dla mnei to jest regresja, przez ogromne "R". Każde tłumaczenie jest dpobre, ale progres to progres. Niech świadczy o tym muzyka, a nie gadanie, które jak widac w muzyce jakoś mało znalazło odzwierciedlenia.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Fear pisze:Ale napisalem, że "pomijając stronę techniczną", bo BNW to od tej strony było progresywne. DoD mniej niż BNW.
Poza tym jak nie ideologie, jak sobie dopowiadasz : Każdy następny album IM był progresywny i
Ja nie pisałem czy DoD było bardziej progresywne od BNW, bo nie było, przynajmniej wg. mnie... :)
W pewnym sensie każdy jest progresywny, ale to dla mnie nie jest istotne. Mi cały czas chodzi o to, że część ludzi tutaj chyba oczekiwała, że nagle z Maiden wyjdzie np. Dream Theater i będzie giga progress, a było oczywiste, że tak nie będzie...
Z całym szacunkiem, ale dla mnei to jest regresja, przez ogromne "R". Każde tłumaczenie jest dpobre, ale progres to progres. Niech świadczy o tym muzyka, a nie gadanie, które jak widac w muzyce jakoś mało znalazło odzwierciedlenia.
To już są sprawy gustu, mi się te 2 utwory podobają, nie są mistrzowskie, ale się podobają. DoD na poczatku był wg. mnie taki sobie, dopiero po długim czasie się do niektórych utworów przekonałem... Mimo wszystko, po tych 2 utworach, dla mnie pewna progresja w tym jest, nie wiem jaki będzie cały album, się okaże za 2,5 tygodnia.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

freeforce pisze:Nie mogę się doczekać konceru w Polsce I juz wyobrażam sobie wspólne odspiewanie Ironów z fanami Different World

Pomarzyc dobra rzecz ;)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Madril pisze:Ja nie pisałem czy DoD było bardziej progresywne od BNW, bo nie było, przynajmniej wg. mnie... Smile
W pewnym sensie każdy jest progresywny, ale to dla mnie nie jest istotne.
Ale pisałeś o tym, że każdy album jest bardziej progresywny od poprzednika, czyli natabene DoD powinien być bardziej progres niż BNW. Ale to nie istotne aż tak bardzo.
Mi cały czas chodzi o to, że część ludzi tutaj chyba oczekiwała, że nagle z Maiden wyjdzie np. Dream Theater i będzie giga progress, a było oczywiste, że tak nie będzie...
Nie, ja nie posunąłem się aż tak daleko w mych "myślach" o nowej plycie IM :P Myślałem, że będzie to coś na miarę BNW, ale niestety się przejechałem. Niech oni lepiej zostawią swoją czczą gadanę o "progresji" w spokoju, i przejdą do urzeczywistnienia tego w ich muzce.
Madril pisze:To już są sprawy gustu, mi się te 2 utwory podobają, nie są mistrzowskie, ale się podobają. DoD na poczatku był wg. mnie taki sobie, dopiero po długim czasie się do niektórych utworów przekonałem... Mimo wszystko, po tych 2 utworach, dla mnie pewna progresja w tym jest, nie wiem jaki będzie cały album, się okaże za 2,5 tygodnia.
Gust nie gust, strona techniczna albumów się nie zmienia.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Piosenkę będzie można także sluchać podczas grania. Więcej pod tym adresem: http://muzyka.onet.pl/10175,1369544,newsy.html
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Tak jak pisaliscie - dzis o 23 kolejny, ostatni juz na razie, utwor z A Matter Of Life And Death! Klubowicze znow beda mieli okazje posluchac go kilkanascie minut wczesniej niz reszta dzieki foru FC Exclusive. :rocx
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

Było już kilka razy. ;]
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Madril pisze: Nie da się tego stwierdzić. Wszystko zależy od utworów, w przypadku Maiden jeśli utwór byłby progresywny jako gatunek, byłbym bardzo mile zaskoczony... :) Chodziło mi tylko o to, że część osób tutaj oczekiwała niewiadomo czego... :)
Ale ja pytałam jak Ty to rozumiesz i co wydaje Ci się bardziej logiczne.

Madril pisze: Mi cały czas chodzi o to, że część ludzi tutaj chyba oczekiwała, że nagle z Maiden wyjdzie np. Dream Theater i będzie giga progress, a było oczywiste, że tak nie będzie...
.
Skoro to było oczywiste dla wszystkich (dla mnie wbrew pozorom też) to po co to ciągłe gadanie Harrisa?? Tego tylko nie rozumiem. Gada o czymś co kompletnie nie pokrywa się z rzeczywistością. Jaki to ma sens? I gdzie on tą szeroko rozumianą progresywność widzi? Tylko i wyłącznie o to mi chodzi bo za cholerę nie mogę zrozumieć jego zaślepienia.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

WICKER MAN pisze:Tak jak pisaliscie - dzis o 23 kolejny, ostatni juz na razie, utwor z A Matter Of Life And Death!
Amen, ulżyło mi :D
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

WICKER MAN pisze:Tak jak pisaliscie - dzis o 23 kolejny, ostatni juz na razie, utwor z A Matter Of Life And Death! Klubowicze znow beda mieli okazje posluchac go kilkanascie minut wczesniej niz reszta dzieki foru FC Exclusive.
ktory to bedzie utwor?
ODPOWIEDZ