No dla mnie rok 2008 był o wiele ciekawszy podkreślam DLA MNIE xDpanzerschreck pisze:Ależ ukrywajmy, trasa z 2005 była zdecydowanie ciekawsza.Zilian pisze:nie ukrywajmy w 2008 trasa była o wiele ciekawsza niż w roku 2005 przynajmniej takie jest moje zdanie.
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ja też nie piszę w imieniu Antoniego Macierewicza, ale swoim, więc to też moja opinia, bo czyja inne miałaby być? Po prostu się z Tobą nie zgadzam 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Spoko tylko chciałem zaznaczyć, bo na forum często jak ktos ma odmienne poglądy zaraz się bitwy zaczynają xD
Też uważam, że jednak trasa 2008 powinna być ciekawsza dla ogółu ludzi, w końcu pokrywała okres "Złotych Lat" dla Maiden i ich szczytowej formy. A 2005 rok to 4 pierwsze albumy, które niekoniecznie przeciętny słuchacz musi znać, tzn. przeciętny będzie znał NOTB, a z trasy 2008 na przykład już Powerslave i 7 syna oraz to że maiden nagrało LAD. Rezultat: trasa 2008 ciekawsza. Aczkolwiek oczywiście jest to sprawa dyskusyjna co dla kogo jest ciekawsze, trzeba przy tym rzec, że (z tego co słyszałem) ponoć Mystic festiwal z 2005 roku, na którym maiden grało, był słabo rozreklamowany (nie wiem czy to prawda), a koncert 2008 - już trochę z nim lepiej, w internecie i tv widywałem reklamy...
Nawiązując do dyskusji o koncercie w Polsce, to ja nie mam wątpliwości, że Maiden w 2011 będą w Polsce właśnie jako headliner sonisphere festival. Nie mam też wątpliwości co do miejsca - prawdopodobnie Bemowo. Na stadion nie liczyłbym przede wszystkim dlatego, że z tego co "słyszałem" to po ogromnym sukcesie tegorocznej edycji, w 2011 ma być dwudniowa z polem namiotowym ( oby się potwierdziło )
Całe to gadanie Im_Power'a o fanach, miejscach koncertu itp = jedno wielkie
Całe to gadanie Im_Power'a o fanach, miejscach koncertu itp = jedno wielkie
... ja również słyszałem (z wielu źródeł) o dwudniowym Sonisphere w Polsce 2011 z Maiden i Rammstein jako headlinerami 
Powinienem się cieszyć z tych plotek ale jakoś oglądanie koncertu na tym klepisku nie za bardzo mi się widziyankes pisze:Nawiązując do dyskusji o koncercie w Polsce, to ja nie mam wątpliwości, że Maiden w 2011 będą w Polsce właśnie jako headliner sonisphere festival. Nie mam też wątpliwości co do miejsca - prawdopodobnie Bemowo. Na stadion nie liczyłbym przede wszystkim dlatego, że z tego co "słyszałem" to po ogromnym sukcesie tegorocznej edycji, w 2011 ma być dwudniowa z polem namiotowym ( oby się potwierdziło )
-
AnarchyMen
- -#Invader

zbierać kasę i będą najlepsze bilety 
kasa będzie tylko mogą się pojawić inne wydatkiAnarchyMen pisze:zbierać kasę i będą najlepsze bilety
Zajebiście by było! A możesz zdradzić jakies źródła? :-)RALF pisze:... ja również słyszałem (z wielu źródeł) o dwudniowym Sonisphere w Polsce 2011 z Maiden i Rammstein jako headlinerami
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
... jedna z polskich agencji koncertowych, więcej nie mogę podać! 
Z tymi cenami jest zawsze różnie... prawda jest taka, że jakby komuś zależało, żeby dorzucić do kolekcji kolejną płytę, to w większości przypadków kupili by ją bez względu na cenę. Wiadomo, że nie każdy musi mieć akurat pieniądz na CD, ale jak już napisałem, jesli komuś zależy to by odłożył raz na jakiś czas, żeby mieć na płytę. Inna sprawa to wszelkie promocje w sklepach - jeśli chodzi o ostatnie płyty to w MM można było dostać np. DOD za 34zł~ W tej samej cenie zresztą był też 7th son i inne perełki.RALF pisze:Większość fanów w Polsce kocha ich klasyczne rzeczy i tyle, pozostałe płyty idą "na przyczepkę". Nie wspomnę już o fakcie, iż wszystkie "nowe CD Maiden 2000 - 2010", nie są sprzedawane w formacie "polska cena" , są drogie, bo 55 PLN za CD to dla wielu - dużo.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Set w Europie oczywiście bez zmian. 13.000 fanów w Dublinie.
Sporo, pełna arena 
WICKER MAN pisze:Set w Europie oczywiście bez zmian. 13.000 fanów w Dublinie.
Co było łatwe do przewidzenia po kilku koncertach z tej trasygumbyy pisze:W cuda wierzysz?IM_Power pisze:cały czas będą zmieniać?Pewnie więcej zmian nie będzie. 1-2 kawałki zmienili na inne na początku trasy i do końca już to samo. Kilka razy tak było w historii i pewnie teraz tak samo
www.MetalSide.pl
czyli został wratchild i DoD na stałeSteve pisze:jest zawsze różnie
trudno
Szkoda bo jednak Paschendale dużo lepsze wrażenie robi no ale trudno to Ich decyzja 
Ostatnio zmieniony ndz sie 01, 2010 1:38 pm przez Zilian, łącznie zmieniany 1 raz.
na pewno lepSZe 
No dokładnie lepsze xD heheBudziol pisze:na pewno lepSZe
Bruce w Run To The Hills cz.3, mówil, że to jego ulubione utwory z DOD, i oba równo uwielbia wykonywać na żywo na koncertach..