The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: Budziol »

a no chyba, że tak :)

bo większość na Pl/Cz czeka :)
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Ciekawe ile bedzie koncertów w UK ale zastanawiam sie tez czy nie byłoby równie dobrze dac jednego ( albo dwóch ) stadionowego na Wembley bo to wielki prestiz taki koncert na Wembley . Jednak przeczucie mi mowi ze beda to koncerty halowe co byłoby rowniez bardzo dobrą informacją. Z niecierpliwością czekam na daty w UK no i oby w PL ;-)
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

matik pisze:Ciekawe ile bedzie koncertów w UK ale zastanawiam sie tez czy nie byłoby równie dobrze dac jednego ( albo dwóch ) stadionowego na Wembley bo to wielki prestiz taki koncert na Wembley . ;-)
Gdzie ?!?! :razz:

Na trasie SBiT z bidą zapełnili duuuuużo mniejszy Twickenham, anonsując go jako jedyny koncert w UK na dwa kolejne lata a Ty ich chcesz na Wembley ???? :D
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Kuba pisze:Na trasie SBiT z bidą zapełnili duuuuużo mniejszy Twickenham, anonsując go jako jedyny koncert w UK na dwa kolejne lata a Ty ich chcesz na Wembley ????
Mając płyte z Number One na liscie sprzedazy mozna by sie pokusic o taki gig a majac do wyboru np 5 koncertów w UK w halach na 15-20 tys i Wembley mozna pomyslec o takim wariancie . Ale to tylko moje przemyslenia . Nie uwazam zeby w UK Maiden nie mogl zapakowac ludzmi Wembley na 1 gig . Jak mowią klasycy pozyjemy zobaczymy co to beda za daty i miejsca :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Bez przesady: Twickenham na mecze rugby mieści 83,000 na koncerty 60,000, wcale nie muszą grać na Wembley - Milton Keynes National Bowl - duży prestiż, Aston Villa, też. Z resztą, gdyby na Wembley ustawić scenę centralnie, tak jak na Śląskim, wówczas wejdzie ok. 60,000, - bo płytę Wembley ma typowo futbolową, nie lekko - atletyczną.

Maideni w karierze zagrali dobrych kilka setek koncertów w UK, więc trudno się spodziewać, że po tym wszystkim będą zapełniać tam stadiony...

Brytyjscy fani też oczekują na serię koncertów w salach, niemniej - znając lenistwo Iron Maiden, - 2 koncerty stadionowe, są możliwe ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

POLSKA, POLSKA - a nie tam jakiś WEMBLEY ;-) ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

myślę, że nie robili by takiego szału jak miałby być tylko jeden-dwa koncerty w UK, pewnie będzie kilka halowych
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

RALF pisze:myślę, że nie robili by takiego szału jak miałby być tylko jeden-dwa koncerty w UK, pewnie będzie kilka halowych
Też tak mysle
RALF pisze:POLSKA, POLSKA - a nie tam jakiś WEMBLEY
Wiadomo, czekamy na Polske!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Jak tak się na tym wszystkim zastanowię to szczerze mówiąc wolał bym żeby koncerty były organizowane na mniejszych obiektach takich po 30 - 25 tys ludzi a nie takie molochy po 60 tyś xD No ale wiadomo takie posunięcie wychodzi drożej finansowo i dłużej czasowo. Co do trasy UK to wydaje mi się że hale / stadion się zapełnią bo IM to w sumie takie dobro narodowe hehe xD Podejrzewam że Anglicy maja takie samo podejście do IM jak Amerykanie do Metallicy więc o frekwentacje w UK raczej nie musimy się martwić :) Ja jestem ciekaw ilu fanów przyjedzie na koncert który odbył by się u nas w kraju :) SBIN z historyczną niemal set listą zgromadził jakieś 30 tys ludzi TFF nieźle namieszał w dyskografii IM więc jestem niesamowicie ciekaw czy przyjedzie więcej ludzi niż w 2008 :) Oczywiście jeśli koncert się u nas odbędzie :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zilian pisze:Oczywiście jeśli koncert się u nas odbędzie
Jesli bedzie osobny koncert to wynik bedzie podobny, około 35 tysiecy, jezeli bedzie koncert w ramach soni, to dodaj do tego jakieś 15 tysiecy. Chyba, że byłby skład IM+Judas+Motorhead+jeszcze 2 ZNANE kapele, to mysle, że mogłoby być ponad 50 tysiecy. Dodatkowo zainteresowanie koncertem IM mogłoby podnieś miejsce koncertu. Gdyby był to nowy stadion na Euro 2012... Mamy wiec wiele czynników ;-) Ale ilość koncertowiczów nie jest najistotniejsza :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Emilio pisze:
Zilian pisze:Oczywiście jeśli koncert się u nas odbędzie
Jesli bedzie osobny koncert to wynik bedzie podobny, około 35 tysiecy, jezeli bedzie koncert w ramach soni, to dodaj do tego jakieś 15 tysiecy. Chyba, że byłby skład IM+Judas+Motorhead+jeszcze 2 ZNANE kapele, to mysle, że mogłoby być ponad 50 tysiecy. Dodatkowo zainteresowanie koncertem IM mogłoby podnieś miejsce koncertu. Gdyby był to nowy stadion na Euro 2012... Mamy wiec wiele czynników ;-) Ale ilość koncertowiczów nie jest najistotniejsza :P
Nie jest po prostu tak się tylko zastanawiam :) Jednak gdyby był taki skład jak podałeś to by było dopiero coś i to 50 tyś na pewno by pękło :) Stadion - tak stadion był by na pewno lepszym rozwiązaniem niż klepisko na lotnisku ;)
Ostatnio zmieniony ndz lis 07, 2010 9:41 pm przez Zilian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ciezko znalezc dobre supporty dla Maiden w dzisiejszych czasach . Fajnie wyszlo w zeszlym roku z Wielka Czwórką na Soni ale dla Maiden nie widze specjalnie ciekawych wspołtowarzyszy trasy mogących jeszcze bardziej podgrzac atmosfere . Sklad Maiden + Judas + Motorhead nie wydaje mi sie bardzo realny ( dlaczego JP mieliby sie zgodzic grac przed Maiden ? ) . Szkoda ze nie doszlo do koncertów Heaven&Hell z Maiden. To byłby sklad bardzo ciekawy :mryellow:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

jaki termin obstawiacie na UK?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

maj :)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

stawiałbym sierpień (a przynajmniej tak bym chciał, bo w maju - praca mgr, a w czerwcu to bym musiał obronę na wrzesień przekładać :razz: )
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

gdybając dalej ;-) obstawiam koncerty halowe niczym na DoD Tour czyli
Birmingham
Dublin
Glasgow
Londyn
Nottingham albo Manchester z tendencją do Nottm.

W każdej części UK po jednym koncercie, coby ludzie daleko nie jeżdzili.
Ewentualnie dodatkowy występ na stadionie: Twickenham albo właśnie Wembley.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

W 2008 Maiden sprzedali 45.000 biletów na koncert w Twickenham (pojemność wynosiła 50.000), a więc naprawdę nie widzę szans, żeby zapełnili Wembley, które na koncertach może mieścić aż 90.000 ( :!: ) osób... Poza tym Rod, podobnie jak wielu widzów, nie jest zadowolony z akustyki na Wembley i uważa, że to zbyt drogi obiekt. Prędzej byłoby możliwe zorganizowanie koncertu na ukochanym Upton Park Steve'a. ;)

Maiden nie są zespołem stadionowym w UK... Może mogliby wypełnić dwa średniej wielkości stadiony, np. Twickenham i jakiś obiekt w Birmingham czy Manchesterze, ale nic więcej nie wchodzi raczej w grę.

Fani w UK liczą na trasę po arenach... Może w Londynie tym razem zagraliby 2 gigi w nowej O2 Arena, a nie w Earls Court gdzie jest fatalne nagłośnienie. Poza tym obowiązkowo Manchester MEN Arena, Birmingham LG Arena (dawny NEC), Sheffield Arena, Newcastle Metro Radio Arena, Glasgow SECC oraz np. nowa hala Echo Arena w Liverpoolu, Cardiff CIA oraz Belfast Odyssey (w Belfaście nie grali bodajże od 1995 roku!).
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Cóż, wydaje mi się, że zrobią trasę w maju, zaraz przed koncertami "Kontynentalnymi" - bo Anglicy właśnie tak nazywają "Europę". Jednak - chyba sale i to sporo. Razem z Irlandią może być nawet 10 koncertów - o frekwencję się nie martwię, jakieś 85% wyprzedaży - bankowo!

"Sonisphere" w Polsce jest baaaaaardzo prawdopodobne. Ja jednak sądzę, że skład w rodzaju: Iron Maiden +Judasz+Motory i Saxon - nie, nie mam nic przeciwko ale... to trochę taki "Old Rock Meeting" :mryellow: Nie odbierajcie mnie źle - ale poza Maiden, to nie są jakieś "lepy" na widownię, te kapele nie sprowadzą rzesz widzów...

Gdyby tak zrobić Maiden + Linkin Park + Avenged Sevenfold + Motorhead (nowy albumik!!!) + Coma + Acid Drinkers + Saxon. Większe zróżnicowanie, większy przekrój stylistyczny i większa sprzedaż biletów. Nie czarujmy się tu o forsę chodzi (organizatorowi). Ktoś powie, że LP nie pasuje przed Maiden, a przed Pearl Jam pasował !?? No nie (!)... a zagrali w Chorzowie!

W tej konfiguracji stylistycznej - 60,000 przy "normalnych cenach" by przyszło. No i pamiętajmy - widowisko ma być przednie, jeszcze lepsze niż w 2010.

Z resztą, jestem z natury sceptykiem, Sonisphere to anglo-amerykański pomysł, oni wykładają kasę, oni promują "swoich artystów". Nie zdziwię się jeśli główną atrakcja tegorocznych koncertów europejskiego Soni będzie LP a nie Maiden. Są jeszcze inne festiwale, o wiele ciekawszej ofercie i historii (RAR/RIP, Graspop, Pinkpop).

Czytałem, iż rozważa się możliwość występu IM jako gwiazdy "HellFest" we Francji. Nic nie słychać o "Sonisphere" w Bombaju... Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na ten temat, byłbym wdzięczny... :mryellow:
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

WICKER MAN pisze:Upton Park
Na "Upton Park" nie zagrają, chyba że w piłkę. Wątpliwe, przecież w pełni sezonu Premiership nikt nie zaryzykuje zrujnowania murawy. :lol:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

matik pisze:Ciezko znalezc dobre supporty dla Maiden w dzisiejszych czasach . Fajnie wyszlo w zeszlym roku z Wielka Czwórką na Soni ale dla Maiden nie widze specjalnie ciekawych wspołtowarzyszy trasy mogących jeszcze bardziej podgrzac atmosfere . Sklad Maiden + Judas + Motorhead nie wydaje mi sie bardzo realny ( dlaczego JP mieliby sie zgodzic grac przed Maiden ? ) . Szkoda ze nie doszlo do koncertów Heaven&Hell z Maiden. To byłby sklad bardzo ciekawy :mryellow:
H&H + IM...lepszego składu nie mogłoby być...
RALF pisze:oni wykładają kasę, oni promują "swoich artystów". Nie zdziwię się jeśli główną atrakcja tegorocznych koncertów europejskiego Soni będzie LP a nie Maiden.
Broń Boże! Byłoby strasznie, ale wątpię w ten zestaw, Maiden by się chyba na coś takiego nie zgodzili.[/quote]
ODPOWIEDZ