The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden

Post autor: RALF »

Płyta jest podzielona jakby na dwie części: tradycyjną i progresywną! ;-)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ale już nie przesadzajmy z tą progresją. Jest może w niej troszeczkę, ociupinkę, tyci tyci :) kombinowania, ale prog metalu to tam nie widzę. :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Progresja własnego stylu a "Prog Metal" jako gatunek, - to dwie różne sprawy!
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Kolejna wspaniała płyta zespołu ,który ratuję dla mnie i dla bardzo wielu ludzi pewien ład moralny swoją wspaniałą muzyką, siła jest nieprawdopodobna, majestat godny wielkich i dzielnych Królów ,siła znana jedynie wielkich armiom ,a także klasa typowa dla starych mędrców .
To te Iron Maiden, które każdy rozumie po swojemu, ja rozumiem ten zespół jako największą moc, i ten album pokazuję ,że ta moc to jest właśnie priorytet tego zespołu, można opisywac utwory, ale po co, to będą klasyki, bo gra Steve,Dave,Adrian,Bruce,Janick i Nicko, 6 bohaterów, którzy niczym herosi znani z Mitologii Greckiej tworzą legendę, legendę którą zrozumie niewielu, którą potem będą przekazywać nieliczni

When the Wild Wind Blows to utwór który dopiero teraz zrozumiałem, jest nieprawdopodobnie królewski ,to taki Królewski heavy-metal, jak Rime,Alexander czy Sign of the Cross

nigdy już nie zwątpie w wielkość mistrzów
Awatar użytkownika
Dark_noldor
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Dark_noldor »

IM_Power pisze:To te Iron Maiden, które każdy rozumie po swojemu, ja rozumiem ten zespół jako największą moc, i ten album pokazuję ,że ta moc to jest właśnie priorytet tego zespołu, można opisywac utwory, ale po co, to będą klasyki, bo gra Steve,Dave,Adrian,Bruce,Janick i Nicko, 6 bohaterów, którzy niczym herosi znani z Mitologii Greckiej tworzą legendę, legendę którą zrozumie niewielu, którą potem będą przekazywać nieliczni
Nono, patetycznie się zrobiło ;) Ja z dala jestem od wyznawania ich jako bogów olimpu i popełnili dużo rzeczy które podobają mi się mniej, ale OGROMNA większość ich twórczości to wspaniały kunszt, który nadaje im niepowtarzalność i wyjątkowość :)
Dla mnie to zawsze będzie zespół No1, nie jestem w stanie wskazać drugiego takiego, który całościowo by mnie tak wciągnął bez reszty :]
Noldor, blood is on yours hands
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

IM_Power pisze:Kolejna wspaniała płyta zespołu ,który ratuję dla mnie i dla bardzo wielu ludzi pewien ład moralny swoją wspaniałą muzyką, siła jest nieprawdopodobna, majestat godny wielkich i dzielnych Królów ,siła znana jedynie wielkich armiom ,a także klasa typowa dla starych mędrców .
To te Iron Maiden, które każdy rozumie po swojemu, ja rozumiem ten zespół jako największą moc, i ten album pokazuję ,że ta moc to jest właśnie priorytet tego zespołu, można opisywac utwory, ale po co, to będą klasyki, bo gra Steve,Dave,Adrian,Bruce,Janick i Nicko, 6 bohaterów, którzy niczym herosi znani z Mitologii Greckiej tworzą legendę, legendę którą zrozumie niewielu, którą potem będą przekazywać nieliczni

When the Wild Wind Blows to utwór który dopiero teraz zrozumiałem, jest nieprawdopodobnie królewski ,to taki Królewski heavy-metal, jak Rime,Alexander czy Sign of the Cross

MEGA ROTFL :facepalm: ... jak widać często zaślepienie maniaków zespołu nie zna granic :mryellow:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Dla mnie też ten album jest królewski, można powiedzieć że wspaniale by wieńczył karierę , ale to że chcą jeszcze nagrywać to jeszcze lepsza wiadomość
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

IM_Power pisze:Kolejna wspaniała płyta zespołu ,który ratuję dla mnie i dla bardzo wielu ludzi pewien ład moralny swoją wspaniałą muzyką, siła jest nieprawdopodobna, majestat godny wielkich i dzielnych Królów ,siła znana jedynie wielkich armiom ,a także klasa typowa dla starych mędrców .

:facepalm: Twoich postów i okresowych zmian decyzji już się zwyczajnie nie da czytać... Nie możesz troszkę ograniczyć pisania postów? Bo potem głupie sytuacje wychodzą, najpierw piszesz, że coś Ci się nie podoba, albo czegoś nie zrobisz, a za maksymalnie kilka dni sam sobie zaprzeczasz. Głupie trochę to i męczące.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zmienność opinii jest cechą ludzką! ;-)
Awatar użytkownika
Dark_noldor
-#Prodigal son
-#Prodigal son

RALF pisze:Zmienność opinii jest cechą ludzką! ;-)
Dokładnie, tym bardziej jeśli zmienność dotyczy wrażeń płynących z odbioru tej nie tak prostej w odbiorze płyty ;) Ja też mam chwile zachwytu nad nią i chwile zmęczenia...np. ostatnio nie mogę już słuchać "When The Wild..", a słucham głównie "Starblind" i "Talisman" do których w miarę przekonałem się nie dawno :)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ale Krzychu trochę przesadza w tej niestałości. Gdyby był kobietą, to można by cykl menstruacyjny obciążyć winą, a tak...
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

mimski pisze:można by cykl menstruacyjny obciążyć winą
:lol: :lol: :lol:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe - serce mu krwawi, może... :dance:
Awatar użytkownika
Dark_noldor
-#Prodigal son
-#Prodigal son

...albo pijany był ;)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Do wielkich rzeczy, trzeba dojrzeć, ot co...znam setki utworów które mnie masakrowały po pierwszych przesłuchaniu i dziś w ogóle do nich nie wracam, do The Final Frontier na pewno będe wracać ....płyta bardzo zyskuję gdy ma się tekst przed oczyma i słucha się jej w całości...zresztą to jest Iron Maiden a Iron Maiden złej płyty nie nagrało !
PanAntoni
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: PanAntoni »

a nie mówiłem?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

IM_Power pisze:...zresztą to jest Iron Maiden a Iron Maiden złej płyty nie nagrało !
PRAWDA :twisted:
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

IM_Power pisze:Do wielkich rzeczy, trzeba dojrzeć, ot co...
To ja muszę wyjątkowo dojrzały być, bo pierwszego dnia uwierzyłem :jee:
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Heh, właśnie się dowiedziałem, że jestem dzieckiem, bo nie lubię When the Wild Wind Blows... teraz sprawdza się powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie...
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Wszyscy są w jakiś sposób dziećmi.

btw. pojawił się nowy epizod IMTV, czy mógłby jakiś FC-owicz wrzucić na YT albo zlinkować jesli się gdzieś pojawiło?
ODPOWIEDZ