Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Newsy muzyczne

Post autor: gumbyy »

Niesmak trochę jest... dziwna akcja.
www.MetalSide.pl
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Ale jaki niesmak, jak dosłownie nic nie wiadomo - może chodzić o cokolwiek, reedycje, jakiś koncert z archiwum. Strasznie łatwo was zniesmaczyć ;)
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: sob gru 28, 2024 12:48 pm Ale jaki niesmak, jak dosłownie nic nie wiadomo - może chodzić o cokolwiek, reedycje, jakiś koncert z archiwum. Strasznie łatwo was zniesmaczyć ;)
Ja nie wiem, nie czytałem. Odniosłem się do wpisu, że "Nevermore wraca". Bo dla mnie to oznacza, że wraca do działalności. A jak nic nie wiadomo, to nie ma niesmaku :lol:
www.MetalSide.pl
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Na razie tylko Loomis i Williams wrzucili jakiś filmik sugerujący "coś" w 2025, no i tyle
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: sob gru 28, 2024 12:57 pm Na razie tylko Loomis i Williams wrzucili jakiś filmik sugerujący "coś" w 2025, no i tyle
eeee... to pewno rzeczywiście jakieś wydawnictwo może być. Mejbi jakiś koncercik? :)

edit:
na ale jednak piszą o "nowym rozdziale"... ciul wie, ale niesmak powraca :lol: ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Łi łud lajk tu rajt e nju czapter łiw rimasters ow ol ałer albums ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Obaj na Instagirl mają wpisane, że są w Nevermore, tak więc pewnie reunion. Tylko bez Warrela wypadałoby zmienić nazwę na Alwaysless, he he...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

johnny_o pisze: sob gru 28, 2024 1:25 pm Łi łud lajk tu rajt e nju czapter łiw rimasters ow ol ałer albums ;)
Nie no... zwykły remaster albumów by nie nazywali nowym rozdziałem. Obstawiam, że to jednak może być granie pod szyldem Nevermore, bo przecież Loomis od zeszłego roku nie zarabia w Arch Enemy.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Po tym, jak ludzie rzucili się na zespół mający prawa do nazwy Pantera reaktywowany wręcz wbrew wyrażanej za życia woli braci, to co się dziwić, że takie akcje mają miejsce? Zawsze można wyjść z klasą, nazwać projekt trochę inaczej lub wyraźnie nawiązując do "uniwersum" zespołu. Tylko tu nie chodzi o klasę, a o kasę.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Właśnie. Co to jest klasa? Uznanie paruset osób na forach czy fejsbuku? To nic. Szczególnie zestawiając z tysiącami szczęśliwych fanów na koncertach... I kasą.

Projekt, jak każdy, zweryfikuje rynek. Albo się przebije albo nie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Shedao Shai pisze: sob gru 28, 2024 9:26 pm Właśnie. Co to jest klasa? Uznanie paruset osób na forach czy fejsbuku? To nic. Szczególnie zestawiając z tysiącami szczęśliwych fanów na koncertach... I kasą.

Stare metale popłaczą sobie w swoich ciasnych piwniczkach, a na koncertach tysiące zachwyconych ludzi. Życie.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Ja tam w ciasnej piwniczce nie mieszkam, po prostu nie uważam, że hajs i sala pełna ludzi to jedyne kryterium. Zadziwiające, że w wątku obok krytykowany jest Nergal za robienie z siebie pajaca w celu nakręcania zainteresowania. Tylko czekać na reaktywację Motorhead z jakimś Neilem Starrem na wokalu. Bo przecież dlaczego nie? Też znajdą się ludzie, wypełnią salę i będą suszyć zęby z radości.
Liczy się tylko kasa! Etyka? Klasa?
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Taki Anselmo mógłby się odnieść do tych pytań :) A sporo łudzi znających zaplecze, będąc świadomymi, że np. Vinnie nie chciał z nim reaktywacji, dalej chętnie płaci za ten cyrk.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

gumbyy pisze: sob gru 28, 2024 11:50 pm
Shedao Shai pisze: sob gru 28, 2024 9:26 pm Właśnie. Co to jest klasa? Uznanie paruset osób na forach czy fejsbuku? To nic. Szczególnie zestawiając z tysiącami szczęśliwych fanów na koncertach... I kasą.

Stare metale popłaczą sobie w swoich ciasnych piwniczkach, a na koncertach tysiące zachwyconych ludzi. Życie.
A prawda jest taka że jak na Wacken 2026 usłyszysz ' Booorn We are the same … ' to pewnie samemu ci się micha ucieszy i ponucisz. Tak to już jest :)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie zdefiniujesz takich rzeczy, bo to nie są kwestie, które można zawrzeć w podręczniku czy innej encyklopedii życia. Po prostu pewne zachowania w pewnym kontekście są okej, a inne nie są.

Wejście komuś do domu w trochę zabłoconych butach karalne nie jest, nawet raczej nie będziesz miał z tego powodu wielkich problemów, ale ciężko coś takiego uznać za zachowanie z klasą.

Ofc wszystko można sprowadzić do kategorii finansowych, ale na szczęście nie o to chodzi w tej muzyce, w ogóle w sztuce o to nie chodzi.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Proste.
Nikomu nie bronię, ale proszę też nie dziwić się takim jak ja, którzy wyraźnie czują smród w powietrzu.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Schizoid pisze: ndz gru 29, 2024 12:42 pm

Nie zdefiniujesz takich rzeczy, bo to nie są kwestie, które można zawrzeć w podręczniku czy innej encyklopedii życia. Po prostu pewne zachowania w pewnym kontekście są okej, a inne nie są.

Wejście komuś do domu w trochę zabłoconych butach karalne nie jest, nawet raczej nie będziesz miał z tego powodu wielkich problemów, ale ciężko coś takiego uznać za zachowanie z klasą.

Ofc wszystko można sprowadzić do kategorii finansowych, ale na szczęście nie o to chodzi w tej muzyce, w ogóle w sztuce o to nie chodzi.
Kasa to jedno, ale zważ, że poruszyłem też drugi wątek: ile osób się to nie spodoba (będzie marudzić online) vs ilu osobom się to spodoba (pójdą na koncert). To będzie dość jasny wyznacznik, czy taki reunion ma sens. Spoiler alert: uważam, że tych drugich będzie dużo więcej.

A podejście Recita to już wyższy poziom idealizmu, w którym zawiera się piękne słowa i idee, co nijak się nie pokrywa z rzeczywistością.

Nie wiem jak będzie tutaj, bo nie znam tematu na tyle dobrze, ale w przypadku np. Pantery liczba skrzywdzonych reaktywacją wyniosla dokładnie zero. A liczby tych, którzy na niej w jakiś sposób skorzystali (niekoniecznie finansowo, sam się do tego grona zaliczam), nawet nie podejmę się szacować. I w świetle tego, nugz nugzujący czy Recit piszący o klasie są, no cóż, tylko ciekawostkami.
nugz
SMERF MARUDA

To jeszcze raz - wyraziłem własne zdanie, którego nie zmienię, i w chuju mam ogół i symulacje na ten temat.
Czy mamy jasność? :)

DLA MNIE PANTERA NIE ISTNIEJE, a ten cały projekt to czysty ca$hgrab.
Z plusów - Benante i Zakk przynajmniej dobrze nabiją kieszenie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

nugz pisze: ndz gru 29, 2024 2:27 pm To jeszcze raz - wyraziłem własne zdanie, którego nie zmienię, i w chuju mam ogół i symulacje na ten temat.
Czy mamy jasność? :)

DLA MNIE PANTERA NIE ISTNIEJE, a ten cały projekt to czysty ca$hgrab.
Z plusów - Benante i Zakk przynajmniej dobrze nabiją kieszenie.
Mam wrażenie, że nie zrozumiałeś mojego posta. Nikt nie próbuje tu zmienić twojego zdania. Raczej (przynajmniej w moim przypadku) - wręcz przeciwnie, chcę wskazać na bezsensowność jego ciągłego podkreślania. Tyle razy już tu je wypowiedziałeś, że zna je chyba nawet Brand :D, a tymczasem cóż... Pantera jeździ po świecie, gra, zarabia, sprawia frajdę tysiącom ludzi.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 2:51 pm przez Shedao Shai, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Też nie róbmy z tego takiej osobliwości, mamy przykłady, że da się wrócić bez ważnych muzyków i nie trzeba zawłaszczać starej nazwy. Ja jeszcze pamiętam inbe o Queen + Adam Lambert.

Jeszcze chciałbym dodać, że Nevermore aż tak to nie śmierdzi, bo też nic nie wiem, żeby trzeba było czekać na śmierć Warrela Dane'a, żeby przywrócić zespół. Poczekajmy zresztą jak to zostanie do końca rozegrane.

Pantera to przecież inna skala. Czekano na śmierć drugiego z Abbottów, bo wiadomo, że on by nie pozwolił tego ruszyć i cóż - miał do tego pełne prawo, bo to on z bratem założyli ten zespół. Chociaż już widziałem, że Rexa Browna stara się przedstawiać jako współzałożyciela w jakichś materiałach na YT. Ludzie i tak mają to w dupie, bo przecież bracia nie żyją. A chuj, Anselmo przecież jest założycielem Pantery! Dobrał tam sobie jakichś grajków wtedy i teraz.

Co do bycia "ciekawostką" to jest to nic szczególnego. Ludzie w większości mają wszystko w dupie i idą za prostymi emocjami, w szczególności w naszej niezwykle indywidualistycznej epoce. I... spoko. Tacy jesteśmy jako masy, a w tych masach są różne "ciekawostki", zupełnie niejednorodne. I to też jest OK ;) Nie jesteśmy jednomyślni i to jest fajne. Dla mnie jest ciekawostką, że w wątku obok, w nieco innych przestrzeniach, Tobie przeszkadzają pewne rzeczy rozbijające się głównie o etykę. Jak pisał klasyk, wrażliwość wyraża się na skali niebinarnej.
Ostatnio zmieniony ndz gru 29, 2024 2:54 pm przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ