Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Newsy muzyczne

Post autor: nugz »

Oczywiście, że duża większość jest zachwycona, nic w tym dziwnego. Pewnie jakaś część tych łudzi nawet nie wie o relacjach Braci z Philem. Oby nigdy żaden czubek nie trafił się przed Anselmo, który bardziej dosadnie będzie chciał pokazać, jak nie podoba się jemu dzisiejsza.... pantera.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze: ndz gru 29, 2024 12:35 pm
gumbyy pisze: sob gru 28, 2024 11:50 pm
Shedao Shai pisze: sob gru 28, 2024 9:26 pm Właśnie. Co to jest klasa? Uznanie paruset osób na forach czy fejsbuku? To nic. Szczególnie zestawiając z tysiącami szczęśliwych fanów na koncertach... I kasą.

Projekt, jak każdy, zweryfikuje rynek. Albo się przebije albo nie.
Stare metale popłaczą sobie w swoich ciasnych piwniczkach, a na koncertach tysiące zachwyconych ludzi. Życie.
A prawda jest taka że jak na Wacken 2026 usłyszysz ' Booorn We are the same … ' to pewnie samemu ci się micha ucieszy i ponucisz. Tak to już jest :)
Ależ oczywiście, że tak. Wielbię Nevermore od plyty "Politics...", widziałem ich na żywo 3 razy, Warella solo raz (a Sanctuary 2 razy). Z WD rozmawiałem ze 3-4 razy, raz robiliśmy wywiad face to face nawet... i nie mam problemu z ewentualnym koncertem w nowym składzie.
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Ja niestety nie miałem okazji zobaczyć Nevermore ani WD solo. Dla mnie taki koncert (o ile faktycznie wracają) na jakimś Wacken byłby świetną sprawą. Warrel był tak charakterystycznym wokalistą i osobowością, że zastąpić go będzie ciężko, więc mam nadzieję, że nie będą nawet próbować, tylko znajdą kogoś, kto zrobi to inaczej. Z samym powrotem też nie mam problemów, bo niby dlaczego jeden z twórców zespołu i główny kompozytor muzyki (Loomis) oraz perkusista, który był w w nim niemal od początku, nie mieliby kontynuować jego działalności? Widzę, że dyskutowaliście też wątek finansowy. Pytam więc retorycznie, na czym powinien zarabiać muzyk, jeśli nie na graniu muzyki? Lepiej grać trzeciorzędny metal będąc drugorzędnym, nie dopuszczanym do komponowania członkiem Arch Enemy, czy zrobić coś pod de facto własnym szydlem? Dodam, że to nie wyklucza przecież (ale również nie gwarantuje) powodzenia artystycznego tego projektu. Zaczekajmy zatem.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

https://www.youtube.com/watch?v=fYinQ9y ... awcaMuzyki

Kolejny dobry materiał od Radka, który tym razem odwiedził Czarną Pasterkę w Toruniu.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Jak zwykle świetna robota, ciekawe czy ktoś od nas był w Toruniu albo Warszawie na tych wiekopomnych eventach?
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

Tymczasem założyciel Nevermore nic nie wie o jakimś powrocie zespołu :D Panie Sheppard, jesteś pan tylko ciekawostką, nie psuj zabawy.

https://lambgoat.com/news/45380/nevermo ... on-rumors/
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Recit The Thornographer pisze: wt gru 31, 2024 3:06 pm Tymczasem założyciel Nevermore nic nie wie o jakimś powrocie zespołu :D Panie Sheppard, jesteś pan tylko ciekawostką, nie psuj zabawy.

Jaką ciekawostką? Chłop grał w Nevermore od A do Z przecież.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o

Oj gumbyy... Widzę że poza słownikiem zepsuł Ci się też detektor siarkazmu.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

gumbyy pisze: wt gru 31, 2024 4:38 pm
Recit The Thornographer pisze: wt gru 31, 2024 3:06 pm Tymczasem założyciel Nevermore nic nie wie o jakimś powrocie zespołu :D Panie Sheppard, jesteś pan tylko ciekawostką, nie psuj zabawy.

No i co z tego? Stare metale popłaczą sobie w swoich ciasnych piwniczkach, a na koncertach tysiące zachwyconych ludzi. Życie.
nugz
SMERF MARUDA

Ironii ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Recit The Thornographer pisze: wt gru 31, 2024 6:47 pm

No i co z tego? Stare metale popłaczą sobie w swoich ciasnych piwniczkach, a na koncertach tysiące zachwyconych ludzi. Życie.
No tak będzie, ale nie pisz że typ jest ciekawostką, skoro zagrał w kapeli więcej niż Williams.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

johnny_o pisze: wt gru 31, 2024 5:38 pm Oj gumbyy... Widzę że poza słownikiem zepsuł Ci się też detektor siarkazmu.
No nie... zobacz kolejny post :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o

Już się pogubiłem kto ma jaki pogląd w kwestii reaktywacji legendarnych zespołów w niedojebanych składach... Ale wydaje mi się że Recit optował za honorem i teraz sobie bekę kręci, co sugerowało pierwsze zdanie.
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Tak jakoś wyszło, że cytuję Gumby'ego odpisując Gumby'emu :D

Widzieliście odpowiedź Loomisa i Vana na socialach? Nie napisali tego, ale widać to między wierszami - mają pecha, że Sheppard, w odróżnieniu od braci Abbott, jeszcze nie umarł :roll: Nie mają z nim kontaktu, z Dane'm zresztą też były kwasy, a oni stwierdzili, że chcą sobie pograć...i nie chodzi o pieniądze, absolutnie nie!

Tylko czemu akurat pod taką nazwą?
Awatar użytkownika
johnny_o

Czyli szachy 4D i jednak miałem rację... Kolejny projekt gdzie rozbija się tylko o nazwę, no ale w niej tkwi cały magnes więc jeszcze sporo tego typu reaktywacji przed nami.
nugz
SMERF MARUDA

Właśnie sobie przypomniałem, że kilka lat na dzwonku połączenia telefonicznego miałem She Comes in Colors, fragment z flażoletami i przejście do riffu :) Kurwa, ale to jest złotem.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Nie mam pojęcia (w dodatku mnie to nie interesuje) jak wygląda to z formalnego punktu widzenia, to jest, kto ma prawo do używania nazwy w sensie prawnym, ale nadal nie widzę nic zdrożnego w tym, że dwaj kluczowi dla zespołu muzycy chcą przywrócić ów zespół do życia. Elegancko i uczciwiej byłoby, jakby zrobili to wspólnie z trzecim kluczowym muzykiem, ale braku elegancji i uczciwości w różnych relacjach obserwuję już tyle na codzień, że brak tych walorów w sprawach dla mnie nieistotnych (a gruncie rzeczy taką jest to, co czy jakiś zespół będzie grał czy nie) nie robi wielkiej różnicy :)
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Gdyby komuś było mało archiwalnych wydań z prehistorii zespołu MayheM, to 28 lutego ma się ukazać dwupływowe wydawnictwo "Command for Blood, Command for War". Będą na nim dwie wczesne próby zespołu, z 1986 roku, które w swoim archiwum znalazł Necrobutcher. W tym czasie zespół szlifował swoje słynne demo "Pure Fucking Armageddon". Ciekawe co da się usłyszeć na tym materiale... czy w ogóle coś :D

Disc 1 - Pure Fucking Armageddon - Rehearsal Session A
1.Ghoul
2.Ghoul
3.Ghoul
4.Intro
5.Carnage
6.Black Metal (Venom cover)
7.Pure Fucking Armageddon
8.Oi
9.Witching Hour (Venom cover)
10.Carnage
11.Carnage
12.Carnage
13.Intro
14.Outro

Disc 2 - Pure Fucking Armageddon - Rehearsal Session B
1.Ghoul 03:45
2.Ghoul 02:01
3.Ghoul 03:53
4.Pure Fucking Armageddon
5.Pure Fucking Armageddon
6.Black Metal (Venom cover)
7.Carnage
8.Carnage
9.Carnage
10.Ghoul
11.Black Metal (Venom cover)
12.Pure Fucking Armageddon
13.Black Metal (Venom cover)
14.Black Metal (Venom cover)

Obrazek
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Mayhem to absolutni specjaliści w zakresie dojenia marki.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Trochę tak. Z drugiej strony, oni wydają rzeczy archiwalne, z czasów życia Euronymousa, które były często dostępne tylko na bootlegach (a to zapowiedziane chyba nawet na bootlegu nie było). Oficjalnych koncertówek z późniejszych lat regularnej działalności nie ma znów tak wiele.
ODPOWIEDZ