Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Z tego, co wiem, to sprawa jest trochę bardziej skomplikowanaNo, to jakiekolwiek iskierki nadziei na reunion klasycznego składu można sobie już na zawsze wsadzić w cztery litery![]()
W sumie to fajnie widzieć, że Mantas z Abaddonem kumplują się znowu. Wychodzi na to, że to z Dolanem był jakiś problem w Venom Inc.
Umówmy się, szkody wielkiej nie ma. Na własną trasę byli za ciency w uszach, fanów nie przybywało, muzyka dosyć generyczna. Widocznie nie chcieli już dokładać do interesu.No i Crystal Viper przestał istnieć.
Zgadza się, ale zawsze szkoda jak kapela z taki stażem (20+) się rozpada. Widziałem kilka razy, ostatni raz rok temu na WOA.Umówmy się, szkody wielkiej nie ma. Na własną trasę byli za ciency w uszach, fanów nie przybywało, muzyka dosyć generyczna. Widocznie nie chcieli już dokładać do interesu.No i Crystal Viper przestał istnieć.
Jasne że szkoda ale wydaje mi się że oni nie robili tego z pasji tylko z marzeniem by się wybić i wejść na półkę powiedzmy Burning Witches. A że się nie udało to stwierdzili że to pierdolą i idą do uczciwej pracyZgadza się, ale zawsze szkoda jak kapela z taki stażem (20+) się rozpada. Widziałem kilka razy, ostatni raz rok temu na WOA.Umówmy się, szkody wielkiej nie ma. Na własną trasę byli za ciency w uszach, fanów nie przybywało, muzyka dosyć generyczna. Widocznie nie chcieli już dokładać do interesu.No i Crystal Viper przestał istnieć.
It is the 10th anniversary of the release of "Exercises in futility" CD today – an album that has turned out to be of profound importance for Mgła. Its creation involved almost complete isolation, with literally every part of the process being handled by ourselves.
What has not been revealed before is that the album was originally intended to consist of seven songs. During the album session, we recorded drums and guitars for all seven. Meanwhile, we decided that the album would work better as a compact, single-vinyl release, which required removing one of the tracks. Its further recording was therefore discarded, and the source material archived.
We revisited it a decade later for the album’s anniversary, arranging and recording bass and vocals in August 2025.
"World-without-us" can be listened via streaming links (Bandcamp & Youtube) in the comments section below.
Physical release is not a priority. Might come later, next year maybe, once actual new things are taken care of.
Streaming services (Spotify etc.) in 2 weeks from now.
In other news, "Armed" embroidered hoodie is finally back in stock at No Solace along with other merchandise & distributed titles.
Zmarł Rick Davies z Supertramp![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości