The Rolling Stones - Europa 2017-2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Rolling Stones - Europa 2017-2018

Post autor: Bon Dzosef »

Było git, chociaz nie czułem już tej magii co na moim pierwszym gigu. Narodowy do wyburzenia za akystyke. Minus dla Jaggera za pitolenie głupot. Plus za mowienie po polsku.

Ogólnie fajny wieczór.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Genialny koncert. Brzmienie bardzo dobre. Na forum fanów IORR są same zachwyty:-)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Dzosef pisze: pn lip 09, 2018 1:31 am Było git, chociaz nie czułem już tej magii co na moim pierwszym gigu. Narodowy do wyburzenia za akystyke. Minus dla Jaggera za pitolenie głupot. Plus za mowienie po polsku.
mógł wziąć p. Gersdorf do chórków ;)

Dobrze, że nie zagrali "No Sympathy for the Devil" z wyświetlaną podobizną Kaczafiego
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Sie czepiacie. Amerykanie po 70-tce z Bostonu, z którymi miałem przyjemność kolejkować byli w cięzkim szoku, gdy się dowiedzili od Tubylców że Lechu nie jest nad Wisłą szanowany. U Wujka Sama to LW wciąż chyba po papieżu to drugi najważniejszy Polak jeśli nie bardziej. No i Jagger potwierdził, że naszych bohaterów bardziej cenni świat niż rodacy. Cały czas wątpiłem, byłem przekonany że jednak zignoruje ten list, no ale chcemy czy nie chcemy LW zagranicą zawsze będzie postrzegany jako ten który ruszył maszynę zmian i ten, który "skruszył" komunę
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mniej o Lechu wiedzą niż my, to i wyżej go cenią ;)

Ale fakt faktem: niezależnie od prawdy historycznej każda władza powinna się dogadać z Lechem i traktować go jako zasób do wzmacniania pozycji Polski na arenie zagranicznej. Aktualna władza zaś ma wyjątkową smykałkę do rozgrywania polityki zagranicznej do krótkoterminowych celów krajowych.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Deleted User 4876

JK nigdy nie wybaczył i nie wybaczy LW, że go tamten wykopał...prywatna zemsta jest wszak ważniejsza od interesu PL. :) Kończę wątek polityczny, bo wole się skupić na doznaniach muzycznych - 4 koncerty na tej trasie..3 w Picie , raz w GC...i żeby było najzabawniej to ten w GC miał najlepszą setlistę ( The Worst, Dead Flowers, WIld Horses).... no ale Pit to pit, 4 kosteczki STonsów za 2 dekady zapewnią mi emeryturę ;-)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

thorgal_30 pisze: pn lip 09, 2018 9:46 am JK nigdy nie wybaczył i nie wybaczy LW, że go tamten wykopał...prywatna zemsta jest wszak ważniejsza od interesu PL. :) Kończę wątek polityczny, bo wole się skupić na doznaniach muzycznych
Szczerze powiedziawszy też byłem mocno zaskoczony jak przeczytałem, że Jagger się odniósł do listu Lecha. Myślę, że to też pokazuje "markę" Wałęsy na świecie.
thorgal_30 pisze: pn lip 09, 2018 9:46 am - 4 koncerty na tej trasie..3 w Picie , raz w GC...i żeby było najzabawniej to ten w GC miał najlepszą setlistę ( The Worst, Dead Flowers, WIld Horses).... no ale Pit to pit, 4 kosteczki STonsów za 2 dekady zapewnią mi emeryturę ;-)
Imponująco. Gratulacje.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Deleted User 4876

Thank Ju :) a najzabawniejsze że na tym legu ani razu nie zapłaciłem za PITA, i dobrze..rok temu w Holandii ceny były jeszcze akceptowalne... a tym razem sama ekipa Stonsów uznała, że Organizatorzy przesadzili i Stonsowe ludki sami zapraszali "tru"-fanów do Pita :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nastepnym razem ide na Stonesow z Toba :p

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Wow, co to był za wieczór - czytałem Wasze opinie po wcześniejszych koncertach, że magia, że nieziemsko - myślałem - oczywiście, to Stonesi - ale nie brałem tego aż tak dosłownie. Ale naprawdę, wszyscy, którym nie wierzyłem - mieliście cholerną rację !!! Jacy oni są wspaniali. Może i nie są piękni, może wyglądają jak zombie... ale ta energia, ta radość, ta pasja... Oni chyba naprawdę podpisali pakt z diabłem - czas się dla nich zatrzymał !!! Oni zjadają na śniadanie wszystkie zespoły jakie dotąd widziałem na żywo. Jestem zachwycony :) A po ich ostatniej wizycie parę lat temu nie sądziłem, że uda mi się kiedyś ich zobaczyć na żywo... :jee:
Night Mistress Fan Club Łódź
Deleted User 4876

Lando pisze: pn lip 09, 2018 11:02 am Wow, co to był za wieczór - czytałem Wasze opinie po wcześniejszych koncertach, że magia, że nieziemsko - myślałem - oczywiście, to Stonesi - ale nie brałem tego aż tak dosłownie. Ale naprawdę, wszyscy, którym nie wierzyłem - mieliście cholerną rację !!! Jacy oni są wspaniali. Może i nie są piękni, może wyglądają jak zombie... ale ta energia, ta radość, ta pasja... Oni chyba naprawdę podpisali pakt z diabłem - czas się dla nich zatrzymał !!! Oni zjadają na śniadanie wszystkie zespoły jakie dotąd widziałem na żywo. Jestem zachwycony :) A po ich ostatniej wizycie parę lat temu nie sądziłem, że uda mi się kiedyś ich zobaczyć na żywo... :jee:
Nom, moje ego zostało połechtane ;-) czyli jednak znam się na Muzyce...i jak mówię że Stonsi zjadają wszystko to nie kłamię :D Za bardzo sobie cenię Sanktuarian aby im kity pociskać ;-) :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Wróciłem do domu, na ostatnie 11 dni, 8 to były koncerty, a 7 z nich to festiwale, więc seen live tak mi się powiększyło że będę chyba to z godzinę spisywał :) Zacznę od końca. Stonesi byli ostatnim przystankiem na mojej koncertowej trasie.

Nie jestem fanem Stonesów, tzn. lubię ten typ muzyki, ale w nich akurat się nigdy nie wsłuchałem za mocno, słabo znam ich twórczość i niestety nie udało mi się tego zmienić przed koncertem. Koncert był fajny, ale mną nie pozamiatał. Imponujące, że Jagger nauczył się tyle po Polsku - i pamiętał co kiedy powiedzieć. Naprawdę było tego dużo. Setlista spoko, to co znam to zagrali xD nagłośnienie - dość słabe, choć jak na Basen Narodowy to znośne. Myślałem, że będzie gorzej.

Widać już po członkach zespołu ich wiek. Tzn. ja sam w ich wieku to już pewnie będę robił pod siebie w jakimś domu starości, o ile dożyję :D , także uszanowanko że i tak byli w stanie robić to, co robili, ale jednak widać, że Stonesi to już nie jest wulkan energii. Ot, pograli, poszli.

Co mnie zdziwiło, to zachowanie publiki. Z trybuny miałem perspektywę na wszystkie sektory i powiem wam, że z każdym metrem dalej od sceny, coraz mniej ludzi się w jakiś sposób ruszało. Właściwie tylko w tym sektorze za milion monet tuż przy wybiegu widziałem żeby ludzie zachowywali się tak, jakby człowiek oczekiwał na koncercie Stonesów w Polsce. Na zwykłym GC to już szałem było jak ktoś pomachał czasami rękami czy zaklaskał. Na sektorach dookoła mnie podobnie. Nie, żebym jakoś specjalnie na to narzekał, ale jednak dziwne. Aż tyle randomów było?

Oceniam koncert na 4+ w skali 1-6. Bawiłem się dobrze, cieszę się że zobaczyłem te żywe legendy na własne oczy, nie żałuję że pojechałem. Ale powtarzał już nie będę.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Shedao Shai pisze: pn lip 09, 2018 4:59 pm
Co mnie zdziwiło, to zachowanie publiki. Z trybuny miałem perspektywę na wszystkie sektory i powiem wam, że z każdym metrem dalej od sceny, coraz mniej ludzi się w jakiś sposób ruszało. Właściwie tylko w tym sektorze za milion monet tuż przy wybiegu widziałem żeby ludzie zachowywali się tak, jakby człowiek oczekiwał na koncercie Stonesów w Polsce. Na zwykłym GC to już szałem było jak ktoś pomachał czasami rękami czy zaklaskał. Na sektorach dookoła mnie podobnie. Nie, żebym jakoś specjalnie na to narzekał, ale jednak dziwne. Aż tyle randomów było?

Przecież w dużej mierze tych ludzi słuchają panowie i panie niewiele młodsi, jeśli nie równolatkowie. Zresztą czego się spodziewałeś? Pogo na JJF, moshu na Midnight Rambler? ;) Nie te klimaty, nie ta publika.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Publika była w pełnym przekroju - od nastolatek po ludzi 70+. Plus obstawiałbym, że ludzie starsi jednak pójdą na trybuny. Płyta nie ma tej wymówki :D
Schizoid pisze: pn lip 09, 2018 5:25 pm Zresztą czego się spodziewałeś? Pogo na JJF, moshu na Midnight Rambler? ;) Nie te klimaty, nie ta publika.
W Polsce nie zdziwi mnie rozpierdol na żadnym koncercie. A na rockowym - wręcz mnie dziwi, jak nie ma :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mnie nie było na Stonesach, nie wiem jak to wygląda na żywo, ale osobiście nie wyobrażam sobie szaleć przy takim Gimme Shelter :P Stałbym, śpiewał refren, klaskał w pasujący rytm i chyba tyle.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No ale spodziewałbym się, że cały stadion zaśpiewa Satisfaction (refren), albo będzie klaskać, czy cos.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dzosef pisze: pn lip 09, 2018 6:33 pm No ale spodziewałbym się, że cały stadion zaśpiewa Satisfaction (refren), albo będzie klaskać, czy cos.
Dlatego najlepsze są klubówki :)

A z mojego koncertu w Hamburgu pamiętam, że stałem, "tupałem nóżką", czasem poklaskałem i pobujałem się. No i śpiewałem sobie pod nosem. Ale ogólnie koncert raczej na spokojnie chłonąłem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

krusejder pisze: pn lip 09, 2018 9:43 am Mniej o Lechu wiedzą niż my, to i wyżej go cenią ;)

Ale fakt faktem: niezależnie od prawdy historycznej każda władza powinna się dogadać z Lechem i traktować go jako zasób do wzmacniania pozycji Polski na arenie zagranicznej. Aktualna władza zaś ma wyjątkową smykałkę do rozgrywania polityki zagranicznej do krótkoterminowych celów krajowych.
No to prawda z tych Lechem. Ale fakt jest taki, że zagranicą jest ceniony, tak jak i Solidarność i tego nie mozna zaprzeczyc w zaden sposob. I przekonalem sie o tym bedąc na Pearl Jam w Mediolanie. Chodzimy sobie koło sceny z kumplem czekając na koncert, a tu jest typ w koszulce Solidarności własnie. Podchodzimy, chcemy pogadac po polsku, a on jest, ze jest Włochem. I Solidarnosc to jego młodość (bylo kolo 50), mieszkal troche w Gdansku i Warszawie i wszystko dobrze pamieta. I dlatego z checia nosi taka koszulke, bo sie utozsamia z tym co sie dzialo w Polsce. Szczerze mowiąc kurwa bylem zdziwiony i moze to prozne, ale poczulem lekką dumę będąc Polakiem za granicą (co jest trudne obecnie biorąc pod uwagę co te debile z Wiejskiej i Nowogrodzkiej robią i jak skutecznie psują markę "Polska", która nigdy mocno nie stała - dzieki wyborcy PiSu...). Także można. Nie chcielismy mu z kumplem wspominac, co teraz w Polsce robi sie Solidarnoścą i Wałesa. Zbilismy piątki i poszlismy w swoja strone życząc fajnego koncertu.

A co Stonesów... Na FB dziś napisali:
Well that’s it.... for now! Huge thank you to the crew that make all of this happen and of course each and every one of you. We’ll see you soon!
Wczoraj na koniec na telebimach bylo wyswietlone "Do zobaczenia wkrótce". I teraz pytanie jak to interpretować... Z drugiej strony moja kolezanka z roboty jechała pociagiem z Brytolami, którzy sprzedawali wczoraj merch i powiedzieli jej, ze w sumie nie wiadomo co bedzie dalej, bo Stonesi nie mają zadnego zabookowanego koncertu do konca 2019. Potem kalendarz nie wybiega, bo tak dlugo nie planują. Pytanie tylko jak interpretowac newsy od ludzi z merchu i czy rzeczywiscie są wiarygodni ;-) W sumie oni to trasę mogą sobie zorganizować od razu, chyba :P
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No co jak co, ale akurat Leszke i bez pomocy cyrkowców z PiS-u robi z siebie pośmiewisko, więc pan Włoch byłby jeszcze smutniejszy.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

(co jest trudne obecnie biorąc pod uwagę co te debile z Wiejskiej i Nowogrodzkiej robią i jak skutecznie psują markę "Polska", która nigdy mocno nie stała - dzieki wyborcy PiSu...).

Nikt nie psuje żadnej marki, poza niemieckimi mediami i politykami z ambicjami na unijne stołki.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ