Co do tej trasy to dla mnie mogli by sie pokazac jako gwiazda Sonis,fajnie gdyby zagralo Trivium,juz ich supportowali na trasie poromujacej AMOLAD i calkiem fajnie to wygladalo.Trzeba sie jak narazie uzbroic w cierpliwosc i poczekac na kolejne daty.Mysle ze koncert w polsce jest niemal pewny,pytanie tylko gdzie?????
The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
Maiden i Heaven&Hell gralo w 2007 roku na festiwalu Fields of Rock w niderlandach i nawet tego samego dnia
Wiem,bo bylem.
Co do tej trasy to dla mnie mogli by sie pokazac jako gwiazda Sonis,fajnie gdyby zagralo Trivium,juz ich supportowali na trasie poromujacej AMOLAD i calkiem fajnie to wygladalo.Trzeba sie jak narazie uzbroic w cierpliwosc i poczekac na kolejne daty.Mysle ze koncert w polsce jest niemal pewny,pytanie tylko gdzie?????
Też bym się nie zdziwił. Może tak być, ale za to, daje to szanse na normalny występ MaidenRALF pisze:Nie zdziwię się jeśli główną atrakcja tegorocznych koncertów europejskiego Soni będzie LP a nie Maiden.
Z pewnością dobra sprzedaż albumu w Polsce jest dla koncertu u nas, wspaniałą kartą przetargową, - właściwie mogą grać wszędzie - bo album nawet w Libanie był Nr 1.
Poczekajmy na datki - koniec listopada/grudzień - będziemy już troszkę wiedzieć.
Poczekajmy na datki - koniec listopada/grudzień - będziemy już troszkę wiedzieć.
No ale jak będziemy siedzieć i czekać to będzie nudno a tak przynajmniej pogdybamy sobie xDRALF pisze:Poczekajmy na datki - koniec listopada/grudzień - będziemy już troszkę wiedzieć.
szczerze mówiąc mnie, jak i pewnie większości forumowiczów SANKTUARIUM to obojetneRALF pisze:Nic nie słychać o "Sonisphere" w Bombaju...
ale Ralf ma swój świat i swoje zabawki
Nie, nie o to chodzi. Zadziwiło mnie, że tam robią Sonisphere, ciekawe co z tego wyniknie!?? 
Mnie osobiscie najbardziej odpowiada gdy Maiden gra własne koncerty , nie będąc częścią jakiejs potęznej machiny a własciwie tygla w którym fani sa czesto przypadkowi tacy z ciekawosci zaglądajacy na ich koncert. Ma to tez z drugiej strony swoje plusy dodatnie
bo poszerza to potencjalnie rzesze fanów ale niestety nie ma tej chemii pomiedzy zespołem a fanami jak w przypadku samodzielnych występów. Wyjatkiem były tu chyba tylko trasy Monsters Of Rock z legendarnymi gigami Maiden w Donington 1988 i 1992
Z tego powodu nie jestem specjalnie podjarany tym czy bedzie u nas Soni A.D. 2011 czy nie byleby był Maiden z koncertem wyj... w kosmos 
Who motivates the motivator
jakie szanse obstawiacie na koncert Maiden w Polsce na przestezeni +/- 10 miesięcy od teraz> Pytam bo w temacie tras zbyt nie siedzę a szkuje się kilka ciekawych koncertów, np. Black Label Society i nie chciałbym sytuacji pt. "brak funduszy na koncert dziewicy" O nie nie nie, to by była zła sytuacja 
na 90% czerwiec-lipiec na SONISPHERE w Pl
na konkrety jednak trzeba jeszcze troszkę poczekać
na konkrety jednak trzeba jeszcze troszkę poczekać
Naprawdę jesteś tym zainteresowany? Dla mnie to zupełnie zbyteczna informacja.RALF pisze:Nie, nie o to chodzi. Zadziwiło mnie, że tam robią Sonisphere, ciekawe co z tego wyniknie!??
Koncert w Polsce, albo w Czechach wydaje się oczywistością.
www.MetalSide.pl
Tak, no wiesz - możecie mnie mieć za dziwaka, ale - przyznaj: Sonisphere w Bombaju
...
z samej ludzkiej ciekawości a może tak... w Tybecie, NIE - w Watykanie. Choć, żeby pozyskać "młody narybek" Benek XVI i na to by poszedł, mniejsza z tym! Na Wikipedii pod hasłem "The Final Frontier Tour" widnieje rozpiska z Ekwadorem zaraz przed Puerto - Rico, wishful thinking!?
To niby duperelki, ale: ciekawe, może coś jest na rzeczy, Maideni lubią dołożyć daty!
z samej ludzkiej ciekawości a może tak... w Tybecie, NIE - w Watykanie. Choć, żeby pozyskać "młody narybek" Benek XVI i na to by poszedł, mniejsza z tym! Na Wikipedii pod hasłem "The Final Frontier Tour" widnieje rozpiska z Ekwadorem zaraz przed Puerto - Rico, wishful thinking!?
To niby duperelki, ale: ciekawe, może coś jest na rzeczy, Maideni lubią dołożyć daty!
Jak podaje dziennik rosyjski Konsomolskaja Prawda w wydaniu on-line Maiden wystapi w Petersburgu 10 lipca 2011 r. na stadionie CKK . No niezle 
Who motivates the motivator
Wiemy, wiemy... 
Ja się tym za bardzo nie interesuję, ale w ramach ciekawostki może byćRALF pisze:Tak, no wiesz - możecie mnie mieć za dziwaka, ale - przyznaj: Sonisphere w Bombaju...
Zdecydowanie.na 90% czerwiec-lipiec na SONISPHERE w Pl
Taka informacja nie wywołuje u mnie najmniejszej ciekawości. Równie dobrze mogliby zagrać na Antarktydzie, lub jakiejś bezludnej wyspie... co mnie to obchodzi?RALF pisze:ale - przyznaj: Sonisphere w Bombaju...
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Sonisphere w Indiach raczej będzie. Jak na razie design wszystkich stron Sonisphere został zmieniony - w najbliższych tygodniach powinniśmy spodziewać się pierwszych ogłoszonych koncertów.
Z wątku o festiwalach w dziale Koncerty:
Udział Maiden w Rock in Rio IV był praktycznie wykluczony od momentu, w którym poznaliśmy plotki o większej liczbie koncertów w Brazylii. Na ogół headlinerzy festiwalu nie grają w danym roku więcej koncertów w Brazylii.
A co do tournee po Wyspach to podobno odbędzie się w maju. Wygląda na to, że Anglicy doczekają się halowych koncertów.
Z wątku o festiwalach w dziale Koncerty:
Ciekawe skąd masz takie informacje. Koncerty Maiden na Florydzie będą jedynymi występami w USA w 2011 roku.RALF pisze:Nie - ale po raz trzeci na Rock In Rio by się przydało. Ponoć w tym czasie mają być w USA.
Udział Maiden w Rock in Rio IV był praktycznie wykluczony od momentu, w którym poznaliśmy plotki o większej liczbie koncertów w Brazylii. Na ogół headlinerzy festiwalu nie grają w danym roku więcej koncertów w Brazylii.
A co do tournee po Wyspach to podobno odbędzie się w maju. Wygląda na to, że Anglicy doczekają się halowych koncertów.
Ostatnio zmieniony wt lis 09, 2010 11:42 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
podbno na pewno, świetnie te słowa ze sobą współgrająWICKER MAN pisze:to podobno na pewno
co do UK to już pojutrze będzie wszystko jasne
To raz. A dwa na Rock In Rio wystąpi Metallica, żadne Maiden im już tam do szczęścia potrzebne teraz nie jestWICKER MAN pisze:
a są jakieś plotki co do UK ? bo się doczekać nie mogę
kto wogóle się na wyspy wybiera?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ja może zrobię Londyn jeśli będą 2 gigi halowe w weekend. Mam tylko nadzieję, że wreszcie zagrają w O2 Arena, a nie w tym hangarze zwanym Earls Court...Michcio pisze:a są jakieś plotki co do UK ? bo się doczekać nie mogękto wogóle się na wyspy wybiera?