The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: qracoss »

Maiden i Heaven&Hell gralo w 2007 roku na festiwalu Fields of Rock w niderlandach i nawet tego samego dnia ;) Wiem,bo bylem.
Co do tej trasy to dla mnie mogli by sie pokazac jako gwiazda Sonis,fajnie gdyby zagralo Trivium,juz ich supportowali na trasie poromujacej AMOLAD i calkiem fajnie to wygladalo.Trzeba sie jak narazie uzbroic w cierpliwosc i poczekac na kolejne daty.Mysle ze koncert w polsce jest niemal pewny,pytanie tylko gdzie?????
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

RALF pisze:Nie zdziwię się jeśli główną atrakcja tegorocznych koncertów europejskiego Soni będzie LP a nie Maiden.
Też bym się nie zdziwił. Może tak być, ale za to, daje to szanse na normalny występ Maiden ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Z pewnością dobra sprzedaż albumu w Polsce jest dla koncertu u nas, wspaniałą kartą przetargową, - właściwie mogą grać wszędzie - bo album nawet w Libanie był Nr 1. ;-)

Poczekajmy na datki - koniec listopada/grudzień - będziemy już troszkę wiedzieć. :razz:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

RALF pisze:Poczekajmy na datki - koniec listopada/grudzień - będziemy już troszkę wiedzieć. :razz:
No ale jak będziemy siedzieć i czekać to będzie nudno a tak przynajmniej pogdybamy sobie xD
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

RALF pisze:Nic nie słychać o "Sonisphere" w Bombaju...
szczerze mówiąc mnie, jak i pewnie większości forumowiczów SANKTUARIUM to obojetne ;)

ale Ralf ma swój świat i swoje zabawki ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie, nie o to chodzi. Zadziwiło mnie, że tam robią Sonisphere, ciekawe co z tego wyniknie!?? :mryellow:
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Mnie osobiscie najbardziej odpowiada gdy Maiden gra własne koncerty , nie będąc częścią jakiejs potęznej machiny a własciwie tygla w którym fani sa czesto przypadkowi tacy z ciekawosci zaglądajacy na ich koncert. Ma to tez z drugiej strony swoje plusy dodatnie :mryellow: bo poszerza to potencjalnie rzesze fanów ale niestety nie ma tej chemii pomiedzy zespołem a fanami jak w przypadku samodzielnych występów. Wyjatkiem były tu chyba tylko trasy Monsters Of Rock z legendarnymi gigami Maiden w Donington 1988 i 1992 ;-) Z tego powodu nie jestem specjalnie podjarany tym czy bedzie u nas Soni A.D. 2011 czy nie byleby był Maiden z koncertem wyj... w kosmos :mryellow:
Who motivates the motivator
PanAntoni
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: PanAntoni »

jakie szanse obstawiacie na koncert Maiden w Polsce na przestezeni +/- 10 miesięcy od teraz> Pytam bo w temacie tras zbyt nie siedzę a szkuje się kilka ciekawych koncertów, np. Black Label Society i nie chciałbym sytuacji pt. "brak funduszy na koncert dziewicy" O nie nie nie, to by była zła sytuacja ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

na 90% czerwiec-lipiec na SONISPHERE w Pl

na konkrety jednak trzeba jeszcze troszkę poczekać :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:Nie, nie o to chodzi. Zadziwiło mnie, że tam robią Sonisphere, ciekawe co z tego wyniknie!?? :mryellow:
Naprawdę jesteś tym zainteresowany? Dla mnie to zupełnie zbyteczna informacja.

Koncert w Polsce, albo w Czechach wydaje się oczywistością.
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, no wiesz - możecie mnie mieć za dziwaka, ale - przyznaj: Sonisphere w Bombaju ;-) ...
z samej ludzkiej ciekawości a może tak... w Tybecie, NIE - w Watykanie. Choć, żeby pozyskać "młody narybek" Benek XVI i na to by poszedł, mniejsza z tym! Na Wikipedii pod hasłem "The Final Frontier Tour" widnieje rozpiska z Ekwadorem zaraz przed Puerto - Rico, wishful thinking!?

To niby duperelki, ale: ciekawe, może coś jest na rzeczy, Maideni lubią dołożyć daty! :dance:
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Jak podaje dziennik rosyjski Konsomolskaja Prawda w wydaniu on-line Maiden wystapi w Petersburgu 10 lipca 2011 r. na stadionie CKK . No niezle ;-)
Who motivates the motivator
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiemy, wiemy... ;-)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

RALF pisze:Tak, no wiesz - możecie mnie mieć za dziwaka, ale - przyznaj: Sonisphere w Bombaju ;-) ...
z samej ludzkiej ciekawości a może tak... w Tybecie, NIE - w Watykanie. Choć, żeby pozyskać "młody narybek" Benek XVI i na to by poszedł, mniejsza z tym! Na Wikipedii pod hasłem "The Final Frontier Tour" widnieje rozpiska z Ekwadorem zaraz przed Puerto - Rico, wishful thinking!?

To niby duperelki, ale: ciekawe, może coś jest na rzeczy, Maideni lubią dołożyć daty! :dance:
Ja się tym za bardzo nie interesuję, ale w ramach ciekawostki może być :razz:
na 90% czerwiec-lipiec na SONISPHERE w Pl
Zdecydowanie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:ale - przyznaj: Sonisphere w Bombaju ;-) ...
Taka informacja nie wywołuje u mnie najmniejszej ciekawości. Równie dobrze mogliby zagrać na Antarktydzie, lub jakiejś bezludnej wyspie... co mnie to obchodzi? ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Sonisphere w Indiach raczej będzie. Jak na razie design wszystkich stron Sonisphere został zmieniony - w najbliższych tygodniach powinniśmy spodziewać się pierwszych ogłoszonych koncertów.

Z wątku o festiwalach w dziale Koncerty:
RALF pisze:Nie - ale po raz trzeci na Rock In Rio by się przydało. Ponoć w tym czasie mają być w USA.
Ciekawe skąd masz takie informacje. Koncerty Maiden na Florydzie będą jedynymi występami w USA w 2011 roku.

Udział Maiden w Rock in Rio IV był praktycznie wykluczony od momentu, w którym poznaliśmy plotki o większej liczbie koncertów w Brazylii. Na ogół headlinerzy festiwalu nie grają w danym roku więcej koncertów w Brazylii.

A co do tournee po Wyspach to podobno odbędzie się w maju. Wygląda na to, że Anglicy doczekają się halowych koncertów.
Ostatnio zmieniony wt lis 09, 2010 11:42 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

WICKER MAN pisze:to podobno na pewno
podbno na pewno, świetnie te słowa ze sobą współgrają ;)
co do UK to już pojutrze będzie wszystko jasne :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

WICKER MAN pisze:
Udział Maiden w Rock in Rio IV był praktycznie wykluczony od momentu, w którym poznaliśmy plotki o większej liczbie koncertów w Brazylii. Na ogół headlinerzy festiwalu nie grają w danym roku więcej koncertów w Brazylii.
To raz. A dwa na Rock In Rio wystąpi Metallica, żadne Maiden im już tam do szczęścia potrzebne teraz nie jest :)
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

a są jakieś plotki co do UK ? bo się doczekać nie mogę :P kto wogóle się na wyspy wybiera?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Michcio pisze:a są jakieś plotki co do UK ? bo się doczekać nie mogę :P kto wogóle się na wyspy wybiera?
Ja może zrobię Londyn jeśli będą 2 gigi halowe w weekend. Mam tylko nadzieję, że wreszcie zagrają w O2 Arena, a nie w tym hangarze zwanym Earls Court... :roll: Zobaczę jak tam z lotami. :) Plotki mówią o drugiej połowie maja, ale nie wiadomo czy chodzi o halówki - chociaż raczej tak. :)
ODPOWIEDZ