Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon
Panowie przerywają trasę ze względu na niedomagające serducho Biffa, który ma mieć zabieg w przyszłym tygodniu:
https://www.youtube.com/watch?v=2WTM-wK ... hlPtf4MTnk
https://www.youtube.com/watch?v=2WTM-wK ... hlPtf4MTnk
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Unleash the Beast to faktycznie wybitny krążek. Douglas Scaratt podobnie jak Steve Morse w Purplach w swoim debiucie nagrał zdecydowanie najlepsze partie. Thin Red Line, Preacher, Bloodletter, tytułowy, Terminal Velocity, All Hell Breaking Loose i mój ulubiony Circle of Lights. Kto wie czy nie będę stawiał tego albumu wyżej od klasyków z '80 za jakiś czas.
Dla mnie Unleash to numer jeden. Zdecydowanie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

W zasadzie już tylko Strong Arm of the Law i Power and the Glory ten album u mnie wyprzedzają, ale być może to się zmieni. Bardzo też lubię Call to Arms, niedoceniany krążek,a dla mnie o wiele, wiele lepszy niż 3 ostatnie płyty Saxon. Mists of Avalon to mój ulubiony utwór Saxon ostatnich 15 lat.
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Bardziej od Killing Ground podobają mi się Call to Arms i także Inner Sanctum. Za Lionheart też nigdy nie przepadałem, za bardzo to epickie, heavy-metalowe, za mało rockerskie. Tytułowe z KG i Lionheart są jednak doskonałe, to trzeba przyznać. Szkoda, że ostatnie trzy albumy Saxon to takie przeciętne granie. Dałoby się z nich wykroić jeden niezły album. Oczywiście każdy może mieć własne zdanie.
Z lat '80 jakoś IINE mi spadło. Był moment, że ten album uwielbiałem wręcz. Na dłuższą metę jest zbyt jednowymiarowy, choć te przestrzenne brzmienie, wolne kroczące riffy i bardzo melodyjne refreny mogą się bardzo podobać. Taka bardzo wakacyjno-imprezowa płyta.
Z lat '80 jakoś IINE mi spadło. Był moment, że ten album uwielbiałem wręcz. Na dłuższą metę jest zbyt jednowymiarowy, choć te przestrzenne brzmienie, wolne kroczące riffy i bardzo melodyjne refreny mogą się bardzo podobać. Taka bardzo wakacyjno-imprezowa płyta.
-
PowerSeventhSon
- -#Trooper

Nigdy nie byłem fanem takiego mocnego, ostrego heavy-metalu. Moje korzenie to hard-rock, dlatego heavy-metal jaki lubię to głównie ten z wczesnych lat '80 gdzie roi się od patentów muzycznych Deep Purple, Black Sabbath, Ufo, Thin Lizzy, Scorpions i Uriah Heep. Jest to zagrane szybciej, nieco ostrzej, tematyka tekstowa się zmieniła i to jest główna różnica.
Nie wybrałby się ktoś na koncert Saxon do ... Antwerpii? 4 marca, powrót Biffa na scenę. Bilety poniżej 150 zł.
Przelot wizzair z antyludzkiej Warszawy do szatańskiej Brukseli po 39 zł w jedną stronę. Drożej zapłacę za taxi na lotnisko
Przelot wizzair z antyludzkiej Warszawy do szatańskiej Brukseli po 39 zł w jedną stronę. Drożej zapłacę za taxi na lotnisko
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wizz nie lata do Brukseli, tylko do Charleloi. Taka to Bruksela jak Radom Warszawa :p a dojazd do Antwerpii ze 20 euro w jedną strone. Lepiej chyba leciec do Eindhoven
Takie coś znalazłem, nie wiem co o tem myśleć ...
https://www.myticket.de/en/biff-byford- ... s-tickets/
https://www.myticket.de/en/biff-byford- ... s-tickets/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jasne, że normalna. Chodzi mi o to, czy warto iść na taki wieczór z BB. Jakby był w Polsce, wiadomo, że bym się wybrał. Ale do Niemiec ...
https://www.ticketlive.sk/sk/event/juda ... -24-7-2020
Kto by się wybrał na wakacyjny wypad? 24 lipca, piątunio.
Dla warszawiaków dobry dojazd. Dolecimy WizzAirem do Wiednia, stamtąd tylko godzinka busami do Pożonia (czyli Bratysławy). Bilet na koncert - 45 euro. Powrót: o 1 w nocy bus do Katowic. Południe Polski jedzie flixbusem w obie strony.
Kto by się wybrał na wakacyjny wypad? 24 lipca, piątunio.
Dla warszawiaków dobry dojazd. Dolecimy WizzAirem do Wiednia, stamtąd tylko godzinka busami do Pożonia (czyli Bratysławy). Bilet na koncert - 45 euro. Powrót: o 1 w nocy bus do Katowic. Południe Polski jedzie flixbusem w obie strony.