Turbo - Polska 2026
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: TURBO: Polska 2019
Ja chyba sobie taki sprawię jutro
Krus bede koło 19:40, bedziesz pod fb zeby przekazać bilet, czy dzwonic?
Można tak, można tak. Też planuję być tuż po 19:30
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A jaka jest rozpiska? Dzisiaj tylko Turbo i Hellhaim? O której Hellhaim startuje?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Metalophil
- -#Moonchild

Rozpiska na dziś :
19:10 Okrutnik
20:00 HellHaim
21:00 TURBO
Turbosklepik zawsze był jak grali w Hydro.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
@Krusejder jak kupowałeś bilety, to dużo jeszcze było?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
- Metalophil
- -#Moonchild

Odezwę się niepytany: w poniedziałek było dużo, a sprzedawca musiał się długo namyślić jak usłyszał o jaki koncert chodzi. Na inteligenta co prawda nie wyglądał, ale gdyby bilety szły jak woda to pewnie od razu by załapał
Dzięki
Podpytałem też krusejdera innym kanałem i wyraził podobną opinię do Twojej
Co prawda nie wiem czy będę potrzebował dodatkowych biletów (bo swoje już mam), ale staram się zebrać potrzebną wiedzę.
To była petarda w wykonaniu dwóch zajebistych grup.
Wyszalalem się jak za małolata ,niepotrzebnie tylko napierali i pogowali z tyłu tuż za nami.
Jeśli chodzi o Hellhaim to dla mnie czołówka polskiej sceny hard'n heavy ,kazdy zespół chciałby mieć przed sobą taki support.Mocno im kibicuje.A Turbo ,oczywiście czekalem najbardziej na całe odegranie Ostatniego Wojownika ,później dla mnie trochę siadło napięcie ,choć może to ja już byłem zmęczony ,Dłoń Potwora ,dawno nie słyszałem ,ależ to jest power ,szkoda ,że Żołnierza Fortuny nie zagrali choć wydaje mi się że był w setliscie.
Tak więc nie żałuję że nie obejrzałem meczu bo tutaj wybawilem się przednio ,zresztą cała barierkę obstawilo Sanktuarium
,szkoda tylko że po wyjściu z Hydro dwóch bałwanów zaczęło bójkę a jeden z nich był naprawdę naj..bany i wkurwiony ,gdybyśmy gościa nie odciągnęli to mogło się to groźnie skonczyc.
Dzięki Krusejder za bilet i czekam na filmiki
Pozdro dla pz z żoną (,którzy nieźle szaleli pod sceną ),Dejmiena Wielkiego z dziewczyną i poznanego Dzosefa
Zastanawiam się nad Siedlcami ,choć pewnie jutro nie będzie mi się chciało dupy ruszyć.
Wyszalalem się jak za małolata ,niepotrzebnie tylko napierali i pogowali z tyłu tuż za nami.
Jeśli chodzi o Hellhaim to dla mnie czołówka polskiej sceny hard'n heavy ,kazdy zespół chciałby mieć przed sobą taki support.Mocno im kibicuje.A Turbo ,oczywiście czekalem najbardziej na całe odegranie Ostatniego Wojownika ,później dla mnie trochę siadło napięcie ,choć może to ja już byłem zmęczony ,Dłoń Potwora ,dawno nie słyszałem ,ależ to jest power ,szkoda ,że Żołnierza Fortuny nie zagrali choć wydaje mi się że był w setliscie.
Tak więc nie żałuję że nie obejrzałem meczu bo tutaj wybawilem się przednio ,zresztą cała barierkę obstawilo Sanktuarium
Dzięki Krusejder za bilet i czekam na filmiki
Pozdro dla pz z żoną (,którzy nieźle szaleli pod sceną ),Dejmiena Wielkiego z dziewczyną i poznanego Dzosefa
Zastanawiam się nad Siedlcami ,choć pewnie jutro nie będzie mi się chciało dupy ruszyć.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nie zagrali Żołnierza Fortuny i Niebezpiecznego Tańca. Szkoda zwłaszcza tego drugiego, Żołnierza i Komety mi już wystarczy, chociaż najgorsze są Dzieci
Wielki plus za Grzeszników - mój ulubiony numer (no w każdym razie ścisły top). Koncerty świetne. Hellhaim niesamowita energia. Krus i Dzosef trochę narzekali, że wciąż ten sam set, ale ja widziałem ich pierwszy raz, więc było zajebiście (poprzednie 3 próby wybrania się na ich koncert mi nie wyszły). Turbo też świetnie. Chociaż końcówka wojownika mi się trochę dłużyła. Z tej płyty najbardziej lubię tytułowy i Miecz Beruda. Potem dla mnie trochę siada. Zestaw kotletów niezły. Dobrze się bawiłem.
Ciekawy występ również Okrutnika. Trochę Romanem mi zalatywało ich granie, ale to przecież nie wada
Z ciekawostek kupiliśmy płytę, a w zasadzie pudełko od płyty Hellhaim. Podejrzewam, że zawartość oglądaliśmy na scenie podczas koncertu
Ciekawy występ również Okrutnika. Trochę Romanem mi zalatywało ich granie, ale to przecież nie wada
Z ciekawostek kupiliśmy płytę, a w zasadzie pudełko od płyty Hellhaim. Podejrzewam, że zawartość oglądaliśmy na scenie podczas koncertu
My jedziemy, ruszamy w okolicach 16-16:30. Jedno miejsce jeszcze jest.
- Metalophil
- -#Moonchild

Ogólnie spoko, tylko szkoda że Tomek śpiewa te numery z OW „normalnym” głosem
No i jednak szkoda Żołnierza, nie bardzo rozumiem czemu pominęli aż dwa z zaplanowanych numerów...Na mega-plus Hellhaim, którego nabyłem oba dostępne w sprzedaży krążki, tak mną elegancko pozamiatali 
W Krakowie śpiewał bardziej "płytowo". Wydaje mi się, że to go bardziej "męczy wokalnie". Mi te wersje się podobały. Też jestem ciekawy czemu skrócili set. Skończyli przed 23, więc nie była to kwestia ciszy nocnej
Ale to nie pierwszy raz, gdy pomijają coś z wydrukowanej setlisty.
Miło czytać pozytywne relacje. Mam nadzieję, że na żywo utwory z OW mimo wszystko lepiej zabrzmią niż na płycie (tzn. na yt bo cd nie mam).
Będzie ktoś w Łodzi?
Będzie ktoś w Łodzi?
Brzmią lepiej. Jest... lepsza jakość dźwięku
Jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to pewnie my. Może Krusejder i Dzosef.
Jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to pewnie my. Może Krusejder i Dzosef.
- blackcocker
- -#Moderator

Kurde fajne rzeczy się dzieją
Może zaatakuję Skarżysko w maju.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Może jedne to ten co stał koło mnie przez pierwszą połowę koncertu. Był najebany i zadymę tez pod sceną nagle zrobił (moim zdaniem bez powodu). Na szczęście potem się gdzieś zmył.
No i żaden z nas nie wspomniał o Dzieciach Komety. @Krusejder pewnie masz to nagrane?
Koncert znakomity!!
Okrutnika nie widziałem, bo z YT wokal mi nie pasował. Ale Hellsi i Turbo konkretnie dali ognia. Na wielki plus zaliczę warunki dźwiękowe. Wszystko brzmiało jak trzeba, nie za głośno. Nie pamiętam, czy byłem w życiu na tak dobrze nagłośnionym koncercie thrashowym.
W związku z koncertami Hellhaim dzieją się często różne dziwne rzeczy, które trudno racjonalnie wytłumaczyć. Np. zupełnie nie rozumiem, czemu nie wgrał się żaden filmik Turbo, a oba Hellhaim już są na YT ?! Jak widać ostatni będą pierwszymi, bo zacząłem wrzutki od Turboli ....
Slaves of Apocalypse https://www.youtube.com/watch?v=FAo_8KcMOFg
Ostatni szwadron https://www.youtube.com/watch?v=lZpyNYc1kGY
Stałem w 2-3 rzędzie z kamerą i uważam, że pogowanie nie było nadmiernie uciążliwe.
EDIT: jednak nie pojadę do Łodzi
Okrutnika nie widziałem, bo z YT wokal mi nie pasował. Ale Hellsi i Turbo konkretnie dali ognia. Na wielki plus zaliczę warunki dźwiękowe. Wszystko brzmiało jak trzeba, nie za głośno. Nie pamiętam, czy byłem w życiu na tak dobrze nagłośnionym koncercie thrashowym.
W związku z koncertami Hellhaim dzieją się często różne dziwne rzeczy, które trudno racjonalnie wytłumaczyć. Np. zupełnie nie rozumiem, czemu nie wgrał się żaden filmik Turbo, a oba Hellhaim już są na YT ?! Jak widać ostatni będą pierwszymi, bo zacząłem wrzutki od Turboli ....
Slaves of Apocalypse https://www.youtube.com/watch?v=FAo_8KcMOFg
Ostatni szwadron https://www.youtube.com/watch?v=lZpyNYc1kGY
Stałem w 2-3 rzędzie z kamerą i uważam, że pogowanie nie było nadmiernie uciążliwe.
EDIT: jednak nie pojadę do Łodzi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
O, szkoda.
W Siedlcach świetnie. Dźwięk słabszy niż w Hydro, ale dało radę. Hellhaim dłuższy set. Turbo ten sam + Jaki był ten dzień na dodatkowy bis. No i we wstępie do Dzieci zagrali początek od Może Tylko Płynie Czas. Niestety po spokojnym wstępie przeszli do grania Dzieci, zamiast pociągnąć dalej jeden z moich ulubionych utworów. Jak stwierdziła moja żona, to jakby nam dali powąchać czekoladę, a potem zabrali. Naprawdę mieliśmy żal
Z drugiej strony fantastycznie było usłyszeć chociaż ten fragment na żywo (nie spodziewałem się, że mogą to zagrać).
Publiczność... jak weszliśmy nie było za dużo ludzi (razem z nami 3 na barierce, duża przerwa i kilkanaście koło baru), ale jeszcze w trakcie Hellhaim zaczęli się zbierać i zawiązało się jakieś małe pogo za naszymi plecami. Na Turbo było całkiem przyzwoicie. Oceniłbym to na ok. setki (Zakkhaletz stał z tyłu, więc pewnie lepiej może to ocenić). Było sporo szaleństwa, z najostrzejszym pogo na ... Dorosłych Dzieciach
Wróciliśmy "bogatsi" o reedycję Wojownika i nowy "kwiatek do wazonu".
W Siedlcach świetnie. Dźwięk słabszy niż w Hydro, ale dało radę. Hellhaim dłuższy set. Turbo ten sam + Jaki był ten dzień na dodatkowy bis. No i we wstępie do Dzieci zagrali początek od Może Tylko Płynie Czas. Niestety po spokojnym wstępie przeszli do grania Dzieci, zamiast pociągnąć dalej jeden z moich ulubionych utworów. Jak stwierdziła moja żona, to jakby nam dali powąchać czekoladę, a potem zabrali. Naprawdę mieliśmy żal
Publiczność... jak weszliśmy nie było za dużo ludzi (razem z nami 3 na barierce, duża przerwa i kilkanaście koło baru), ale jeszcze w trakcie Hellhaim zaczęli się zbierać i zawiązało się jakieś małe pogo za naszymi plecami. Na Turbo było całkiem przyzwoicie. Oceniłbym to na ok. setki (Zakkhaletz stał z tyłu, więc pewnie lepiej może to ocenić). Było sporo szaleństwa, z najostrzejszym pogo na ... Dorosłych Dzieciach
Wróciliśmy "bogatsi" o reedycję Wojownika i nowy "kwiatek do wazonu".