Ale jakiś "deep cut tour" - marzenie...
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Musieliby grać rzeczy z Lulu i Beyond Magnetic, a i tak by nie starczyło 
Life Burns Faster Experience wygląda spoko, chyba nawet jest prawdziwa Doris, w kawałkach. Jeszcze jest Black Box z opcją muzealną. Jak zwykle - jest wszystkiego pod korek. Justice znów jest w secie, po ponad dekadzie. Jak widać, na starość poglądy nadal lubią się zmienić
Teraz kolor czerwony jest motywem przewodnim, aż Lars znów zmienił kolor perkusji 
No i fajnie, że wleciało dalej podtrzymuje że będą 3 lub 4 rarytasy i będą nimi rotować
Zajzajer on the Road 2026:
Justice wleciało i rozjebalo. Brawo Meta, piękny odkop.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Wizualnie świetnie to wygląda
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Widziałem fajny komentarz: "I can't believe... I can't believe the price you pay... for Sphere" XD
To też pokazuje kierunek w którym będzie szedł rynek koncertowy. Zamiast drogiej objazdówki po Europie czy USA będą rezydencje na stadionach / Las Vegas i kilka koncertów pod rząd w jednym miejscu. Coś jak Adele w Niemczech.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Niemetalowe rzeczy już jakiś czas tak działają. Ale tylko największe nazwy są w stanie sobie na to pozwolić, więc tych imprez też jakoś wiele nie będzie. Ogólnie srał to pies, nie widzi mi się jeżdżenie/latanie nie wiadomo ile dla każdej kapeli, którą po prostu lubię. No ale już niedługo praktycznie żaden z moich faworytów nie będzie aktywny koncertowo, więc mnie takie problemy nie będą dotyczyć 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wieczorem zobaczę więcej, ale ogólnie chyba nawet spoko to wyszło. Venue jest jakie jest, wymusza pewien rodzaj show, truchę przerost formy nad treścią, ale chyba większość na miejscu powinna być zadowolona. Chociaż pewne grafiki truchę meh i bez pomysłu, truchę jak wygaszacz ekranu Windows
Największy plus - kolor bębnów
Ostatni raz był taki klimat w 1985-86 
Raczej nie venue cokolwiek wymusza, tylko zespół wpadł do tego venue właśnie z uwagi na jego cechy. Równie dobrze mogliby grać gdziekolwiek indziej.
A nie wpadł tam przepadkiem ze względu na... pieniądze?
10: Hallas, Europe
11: Airbag?, Wij, Turbo, AvG?
12: Chelsea Wolfe, MnC, Accept?, Internal Quiet, NK?, MZR?
11: Airbag?, Wij, Turbo, AvG?
12: Chelsea Wolfe, MnC, Accept?, Internal Quiet, NK?, MZR?
Schiz, ale jak mogli nie zagrać w Sphere, Oni 
Do tego same plusy - ceny biletów, merchu, no i nie muszą się ruszać z US przez ponad pół roku.
Do tego same plusy - ceny biletów, merchu, no i nie muszą się ruszać z US przez ponad pół roku.
Pieniądze dostają za każdy zagrany koncert. Zagrali w Sphere, bo to venue przyciąga zainteresowanych bardziej niż randomowa sala koncertowa.
Widziałem parę urywek ze Sphere. Wiadomo, wizualizacje wyglądają fajnie, choć parę momentów ewidentnie ejajowych. Jakbym był jakimś bogatym Kyle'em z Kalifornii to na pewno bym się wybrał na taki koncert. Bardziej mnie cieszy odświeżenie tych kilku slotów w secie, mam nadzieję, że na tym się nie skończy i te kawałki dotrwają w secie do potencjalnego kolejnego europejskiego legu M72 w 2028
.
. Nawet AC/DC się średnio sprzedaje jeżdżąc po Stanach, a co dopiero jakby mieli zdecydować się na jakąś rezydencję.
Tylko w przypadku największych i najpopularniejszych nazw muzyki dla masowego słuchacza takie coś będzie możliwe i opłacalne, więc fanom metalu raczej to za bardzo nie grozi
No dokładnie, w ogóle to dziwne, że nie oni rozdziewiczyli ten obiekt