The Writing on the Wall - opinie

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
7
13%
9
7
13%
8
11
21%
7
9
17%
6
6
11%
5
4
8%
4
3
6%
3
1
2%
2
3
6%
1
2
4%
0
0
Brak głosów

Liczba głosów: 53

Deleted User 5490

Re: 15.07.2021 premiera nowego singla: The Writing on the Wall

Post autor: Deleted User 5490 »

1. Jakoś nie jest mi z jego powodu przykro. On odkąd pamiętam, zawsze miał kłopoty z inteligencją, a przy okazji kolejnych premier Maidenów próbował mi w miły sposób zamykać buźkę, kiedy coś mi w muzyce nie pasowało i chciałem to publicznie wyartykułować. Później udawał, że niby nie jest fanatykiem i też nie wszystko mu się podoba, ale zawsze gdzieś tam z tyłu głowy miał myśli "pierdolisz chłopie, weź się zamknij, to jest Maiden" i czasem to się z niego wylewało. Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby ktoś bezgranicznie kochał ten zespół i wszystkie jego płody, również te brzydkie i nieudane, ale niech nie fika do mnie jak Irańczycy do Kubiaka z tego powodu.
2. Nie kojarzę/nie pamiętam gościa, ale już go lubię, bo prawdę rzecze.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dawno nikt bana tu nie miał, to jednak spore wydarzenie :o

Wracając do tematu, to utworu przesłuchałem jakieś 7 razy i czekam na płytę <ciekawe po jakim czasie ją otworzę, może nie po 2 latach, jak ostatnio> i powiem, że utwór lepszy od kilku z TBoS, ale jeden z ich słabszych, to juz wolałem speed of light.

Ocena 5,5/10

I Bruce niestety najsłabsze ogniwo ponownie. IMO.
Deleted User 2259

Pierre Dolinski pisze: ndz lip 25, 2021 10:29 pm 2. Nie kojarzę/nie pamiętam gościa, ale już go lubię, bo prawdę rzecze.
Z tego co pamiętam to miał avatar Forbidden, no i uważał To Tame A Land za najlepszy utwór IM, podobnie jak ja, wiec... :pijak: :B
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Pierre Dolinski pisze: sob lip 24, 2021 2:48 pm Co tu dużo gadać. Uczeń już dawno przerósł mistrza formą. Od razu słucha się przyjemniej i ogólnie brzmi to lepiej od oryginału. Można? Można.
Głupszego tekstu/oceny/tezy nawet w temacie "Polityka" nie zapodano.
ps. myślałem, że poziomu antyszczepionkowców nikt nie przeskoczy, ale po przywołanym występie czekam na jeszcze barwniejsze wytryski psycho-onanizmu
Deleted User 5490

To nie doczekasz. To co powiedziałem, to powiedziałem. Padło wcześniej wiele innych wypowiedzi, które uzupełniają to co napisałem w wystarczający sposób. Nie potrzebuję tego rozwijać. Nie cofnę się nawet o krok w mojej opinii, a co twój antykatolsko-lewacki czerep przetworzył to średnio mnie obchodzi. :wink: Tu nie "Polityka". Tu się o muzyce gada.
A jak lubisz poruszać skórą powyżej twarzoczaszki, to sam się pobaw. Możesz się pomarszczyć do woli.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Członkowie Iron Maiden go nienawidzą, bo odkrył sposób jak tworzyć tak, jak oni. Zobacz sam!

https://youtu.be/uCP1vVn0qTY

:mryellow:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Pierre Dolinski pisze: pn lip 26, 2021 9:35 am Nie cofnę się nawet o krok w mojej opinii, a co twój antykatolsko-lewacki czerep przetworzył to średnio mnie obchodzi. :wink: Tu nie "Polityka". Tu się o muzyce gada.
A jak lubisz poruszać skórą powyżej twarzoczaszki, to sam się pobaw. Możesz się pomarszczyć do woli.
W jednym zdaniu zaprzeczasz sam sobie. Tu nie polityka i wytykasz komuś jego domniemane poglady do których ma absolutne prawo i nikomu nic do tego, a juz na pewno nie w temacie o singlu na to miejsce.
Strasznie irytujacy masz sposob bycia.
Frank w podobną nutę uderzał co Ty, stąd pomylka. Zwracam honor :)
Deleted User 5490

Budziol pisze: pn lip 26, 2021 4:27 pm
Pierre Dolinski pisze: pn lip 26, 2021 9:35 am Nie cofnę się nawet o krok w mojej opinii, a co twój antykatolsko-lewacki czerep przetworzył to średnio mnie obchodzi. :wink: Tu nie "Polityka". Tu się o muzyce gada.
W jednym zdaniu zaprzeczasz sam sobie. Tu nie polityka i wytykasz komuś jego domniemane poglady do których ma absolutne prawo i nikomu nic do tego, a juz na pewno nie w temacie o singlu na to miejsce.
Strasznie irytujacy masz sposob bycia.
Frank w podobną nutę uderzał co Ty, stąd pomylka. Zwracam honor :)
To nie ja zacząłem pisać o temacie "Polityka" mistrzu, tylko niejaki pinio. Mój post był tylko odbiciem piłeczki mocno rzuconej we mnie. No ale jak sądzę, pewnie w końcu też już to zauważyłeś, tylko musiałbyś mi znów zwrócić honor, więc wolisz to przemilczeć. :mrgreen:
Tyle, że jak zwykle czepłeś się mnie, a tego drugiego ani trochę. Jednak jesteś stronniczy.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Wezcie obaj zalozcie sobie jakis temat i nie zasmiecajcie

Dokładnie ,jak cos do siebie macie to wymieńcie sie telefonami albo na priv - tylko juz nie komentujcie tego wpisu - mic7
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Absolutnie. Czytać wątku sie nie da przez wieczne z dupy wywody nikomu niepotrzebne. Jak dzieci, a z tego co mi wiadomo to dzieci to nie są :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Puściłem sobie dzisiaj znowu singiel. Po kilku dniach przerwy. Myślę, że ocenę zmienię z 3+ na 4- :) Zdecydowanie muzycznie ten numer nie ma dla mnie zbyt wiele do zaoferowania, nie rozumiem też zachwytów nad solówkami. Natomiast wokal Dickinsona uważam za odpowiedni. Nie sili się tu na niepotrzebne wyciąganie, które mogłoby się skończyć wyciem. Dla porównania przesłuchałem The Great Unknown (jeden z moich ulubionych numerów z BoS) i tam jego wokal zdecydowanie bardziej mnie razi (ale wciąż uważam TGU za lepszy numer).

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Po kilkudziesięciu (nie przesadzam) odsłuchach też mi się ten singiel zaczyna podobać coraz bardziej. Ale akurat pod względem całościowym, muzycznym, nie wokalnym, bo Bruce się wyraźnie męczy i nie sądzę, że w pozostalych utworach z nowego LP (i zapewne jakichkolwiek nowych utworach do końca istnienia Maiden) ten stan rzeczy się zmieni. Może to pustynny teledysk, a może motyw przewodni, ale klimat/wydźwięk tego kawałka jest hmmm... radosny (?), czym różni się od dusznej atmosfery trzech ostatnich płyt. Oczywiście, jakby ten utwór skrócić, byłoby lepiej.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Deleted User 2259

A ile utworów ukazało się prócz Speed of Light przed premierą TBoS? może teraz będzie podobnie i opublikują tyle samo, jak był tylko ten jeden, to pewnie będzie jeden. :oops:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Invader pisze: wt lip 27, 2021 10:30 pm A ile utworów ukazało się prócz Speed of Light przed premierą TBoS? może teraz będzie podobnie i opublikują tyle samo, jak był tylko ten jeden, to pewnie będzie jeden. :oops:
Tylko Speed of Light.
Ale np przed TFF mieliśmy dwa. Stawiam, że przed 03.09 będzie jeszcze "Stratego".
Deleted User 2259

Stratego - i wzrośnie nam aktywność na forum :mrgreen:

A co bylo prócz El Dorado, bo już nie pamiętam? tytułowy?
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Tak, ale bez intra "Satellite 15" :P
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Też mi się wydaje, że dadzą jeszcze jeden singiel, żeby lepiej o sobie przypomnieć i trochę bardziej nakręcić promocję, bo przy wydawaniu płyty bez koncertów za nią podążających, to nawet przy Maidenach trzeba zrobić większą promocję.
Deleted User 2259

Ale chyba już nie zrobią tak szybko nowego teledysku, no chyba, że lyric video.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Oni chyba jeszcze nigdy nie wypuścili żadnego lyric video, bo nie kojarzę?
ODPOWIEDZ