Cradle Of Filth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Cradle Of Filth

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: pt sie 29, 2025 2:30 pm Recit w jednej linijce zawarł swoja historię z Kredkami, nawet ja to przeczytałem, i jak dla mnie, to w zupełności tłumaczy jego percepcję tej sytuacji i że może się ĄŻ TAK kręcić się koło smrodu wokół bandu.

Zresztą, nie wierzę, że gdyby teraz konkretne szambo wylało w którymś z Twoich ulubionych zespołów, ze zwykłej ludzkiej ciekawości byś nie obczaił sprawy, szczególnie w dobie sociali i informacji wyłożonych na tacy, nie kupuję tego ;)
Też to przeczytałem... Możesz nie kupować ale ja SM muzyków nie używam. Na FB mam polubione z 10-20 stron zespołowych i większość to te gdzie grają znajomi. Twittera (X) totalnie nie używam, podobnie jak insta.

A taką dramę w np. IM bym przeczytał, przyjął do wiadomości i tyle. Co tu drążyć? Muzycy odchodzą, inni przychodzą, a czasami wracają ci co odeszli. Zespoły się rozpadają, bo lidera poniosło (Iced Earth), no co zrobić.

Nikt nikogo tu nie przekona do swojego podejścia do życia i priorytetow w nim. Wracajmy do Kolorowych Kredek i ich dramy.
Recit The Thornographer pisze: pt sie 29, 2025 2:57 pm Zdziwienia są dobre. Zdziwienie może budzić wszystko, także szanuję Twoje zdziwienie. Tylko jak Cię zdziwi czemu jakiś dzik na ulicy założył dziwnie czapkę to nie wiem, czy będziesz komentował.
Ale wiesz, że jesteśmy na forum internetowym, którego głównym założeniem jest pisanie swojego zdania? ;)
Ostatnio zmieniony pt sie 29, 2025 3:19 pm przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Gość nagrywa na YT filmiki o black metalu. Jakieś newsy, recenzje, tego typu rzeczy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Recit The Thornographer »

Caracalized, to byłby jakiś pozytyw z mojego pisania :D
Jak chcesz, albo jak ktoś chce próbkę muzyki to tutaj, parę stron temu, zamieściłem linki do Spotify i YouTube z trzema moim zdaniem dobrymi kawałkami z perspektywy fanów Iron Maiden: https://sanktuariumfc.org/forum/viewtop ... 2#p1081712
Oczywistość, w postaci coveru Ironów, pominąłem.

Może to dziwnie zabrzmi, bo pewnie wyglądam teraz dla części z Was na ultra freaka, który może pojechać do Anglii żeby grzebać w śmieciach Daniego i sprawdzać, jakiej marki kondomy zakłada, ale nie. Daleko mi do "idolizowania", nie mówiąc o idealizowaniu Daniego. Cenię jego sztukę, także tekstową jako (dla mnie) ważną część metalowej muzyki, zajebiście spinającą na płytach moje upodobania książkowe i filmowe. Prywatnie typa przecież nie znam, chociaż z moich osobistych doświadczeń i kilku spotkań mogę powiedzieć, że sprawia wrażenie sympatycznego gościa. Ale mówiąc szczerze mam część prywatną w dupie. Bawiąc się słowem mogę napisać, że interesuje mnie Dani Filth i jego sztuka, a nie Dani Davey.

gumbyy pisze:A taką dramę w np. IM bym przeczytał, przyjął do wiadomości i tyle. Co tu drążyć? Muzycy odchodzą, inni przychodzą, a czasami wracają ci co odeszli.
Wiem coś o zmianach w składzie mojego ulubionego zespołu, ale to jest sytuacja innej skali :D Jak odszedł Richard Shaw, Anabelle Iratni, nawet słowa tu nie napisałem, o ile pamiętam. Tylko wtedy żadna z tych osób nie informowała mediów o takich intymnych detalach, a przez Internet nie przetaczała się drama pełna hejtu i pomówień. To jest trochę inna sytuacja niż ktoś tam odszedł, a ktoś przyszedł. Kumpel mnie już podpuszcza pytaniami, czy nie będzie mi wstyd w koszulce Cradle iść na miasto (i sobie darujcie heheszki, że i bez dramy było wstyd :mrgreen: ).
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Schizoid pisze: pt sie 29, 2025 3:14 pm Gość nagrywa na YT filmiki o black metalu. Jakieś newsy, recenzje, tego typu rzeczy.
Ja bardzo mało muzycznego youtube'a w ogóle oglądam, a to co kojarzę z polskich kanałów jak metalurgia to mnie odrzuca, więc jakoś siłą rzeczy nawet nie słyszałem o kimś takim. Szczerze jeszcze nie tak dawno lubiłem oglądać materiały od takiego gościa którego kanał się zwie Wyattxhim, nieraz o jakichś bardziej niszowych rzeczach mówi i fajną muzykę można poznać dzięki niemu, więc ten kanał kanał mogę polecić jak ktoś nie zna. Trafiłem na niego chyba wtedy jak szukałem czegoś z Power Electronics; dużo black metalu jest u niego, ale nie zamyka się na jeden rodzaj muzyki tylko, nawet jeden 45-minutowy filmik ma poświęcony samemu neofolkowi :D
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Recit „Świat metalu żyje dramą. Mogę pisać o pięknych reedycjach LP/CD/MC trzech płyt z 90s, które ukazały się raptem chwilę temu nakładem znakomitej DSR i mają rozszerzone książeczki względem pierwszych i późniejszych wydań, ale to chyba na tym forum nikogo nie obchodzi :P

Nie no, ja mam skompletowany już prawie cały zestaw. Jest to wybitna reedycja. Słucham CoF nieprzerwanie od 2000 roku i o ile szczegółowy z prywaty muzyków nie zgłębiałem, o tyle dyskografię znam de facto na pamięć. Więc mega mnie cieszą Twoje posty :jee:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Recit The Thornographer pisze: pt sie 29, 2025 3:20 pm Kumpel mnie już podpuszcza pytaniami, czy nie będzie mi wstyd w koszulce Cradle iść na miasto (i sobie darujcie heheszki, że i bez dramy było wstyd :mrgreen: ).
:mrgreen:

Aż tak to nie :D Ja tam na koncercie CoF byłem ze 3 razy. Nawet jakieś fotki z muzykami mam. Na pewno Ashok, Firth i chyba Lindsay (no tu mogę babkę mylić).
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ja właśnie na przekór. Już trzeci dzień czapeczka/koszulka CoF ;)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ta sama koszulka 3 dni? U FILTHy bastard ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

nugz pisze: pt sie 29, 2025 4:18 pm Ta sama koszulka 3 dni? U FILTHy bastard ;)
Normalnie, tył do przodu, na lewą stronę normalnie.... jeszcze jeden dzień mu został

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Schizoid pisze: pt sie 29, 2025 3:03 pm Lekki offtop, ale skoro już został ten pan przywołany... Nie mogę zdzierżyć Northazerate, dla mnie typ jest straszny :mryellow:
Wkurwiajacy typ który w kółko zachwyca się polskimi podziemnymi black metalowymi zespołami a jebie wszystko inne.

Nie trawie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Fantastycznie się z Wami pisze :D

BTW, nówka z fejsa. Jak kobiecie zabraknie historii o odejściu to żeby naprawdę nie zaczęła świecić dupą. Albo: dołącz do patronite, nowy szczegół odejścia dziennie już od trzeciego progu!

Nawet tego szajsu nie oglądam.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kevin18 pisze: pt sie 29, 2025 4:41 pm
Schizoid pisze: pt sie 29, 2025 3:03 pm Lekki offtop, ale skoro już został ten pan przywołany... Nie mogę zdzierżyć Northazerate, dla mnie typ jest straszny :mryellow:
Wkurwiajacy typ który w kółko zachwyca się polskimi podziemnymi black metalowymi zespołami a jebie wszystko inne.

Nie trawie.
Taaa, "podziemnymi"... Czyli fakt, małymi, ale tymi, które przypadkowo zyskują na popularności w kręgach bm. Nie widziałem żadnego jego filmu od dłuższego czasu, ale nie kojarzę sytuacji, bym sam wyszperał coś niszowego i zaprezentował to światu. Raczej wybiera to, co już jakąś popularność w środowisku uzyskało, ale nie przebiło się powyżej pewnego pułapu.

No i te jego recenzje (pomijam wadę wymowy, acz jest ona irytująca): ZESPÓŁ GRA NAPRAWDĘ MOCNO. CZASAMI GRA SZYBKO *20 sekund jakiegoś utworu*, A CZASAMI WOLNO *20 sekund kolejnego utworu*, SŁYCHAĆ TU ECHA ZESPOŁÓW TAKICH JAK BEHEMOTH CZY MGŁA

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Recit The Thornographer pisze: pt sie 29, 2025 4:46 pm dołącz do patronite, nowy szczegół odejścia dziennie już od trzeciego progu!
:lol:

W dzisiejszym świecie wielu lubi się sprzedawać i monetyzować prywatne życie. Ale nie wychodziłoby im to, gdyby nie było chętnych na taki kontent. No i zawsze na koniec można założyć onlyfansa :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Dokładnie - jeśli jest faktycznie zaradna, to dołączy niedługo do niebieskiej platformy :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Spokojnie, zaraz się doczekacie :lol: drama niebawem się wyciszy, zespół ciśnie swoje bez patrzenia w przeszłość, a tu nie ma już 200 funciaków dziennie zarobku ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Reddit mi podsunął coś takiego, więc chyba skład niedługo może zmienić się jeszcze bardziej :lol:

https://www.reddit.com/r/cradleoffilth/ ... _go_again/

Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Moonchild
-#Moonchild

Żeby z tym OlnyFans to nie była przyszłość, dodajmy, że Marek jest obok w gotowości. Dzisiaj Marek wypieprzy mnie (z zespołu) jeszcze raz! Zobacz jak!

Czyli dzięki Tobie jednak to zobaczyłem :D Gdybym się zakładał, to bym powiedział, że to o swoim "odejściu jak znajdzie coś innego" napisał Donny i to nic dziwnego. Skąd wiem? Bo SAM TO MÓWIŁ we Wrocławiu i słyszałem to nie tylko ja, ale kilkoro innych osób gadających z nim pod klubem. Twierdził, że on gra prog rocka i to chce grać, a COF to tylko przystanek. Skoro mówił to u nas to pewnie się z tym uzewnętrzniał częściej.

Nikt z Was nie zapyta - a co taki koleś z przypadku tam robi na robocie? - a ja i tak napiszę :D A robi to, jak już wspomniałem, że management go ściągnął razem z Zoe, jak odeszli poprzedni ludzie na ich miejscach i nie było czasu przed trasą po USA na kombinowanie wizy komuś z naszego kontynentu. Zoe i Donny po prostu weszli z marszu.
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Schizoid pisze: pt sie 29, 2025 4:59 pm
Taaa, "podziemnymi"... Czyli fakt, małymi, ale tymi, które przypadkowo zyskują na popularności w kręgach bm. Nie widziałem żadnego jego filmu od dłuższego czasu, ale nie kojarzę sytuacji, bym sam wyszperał coś niszowego i zaprezentował to światu. Raczej wybiera to, co już jakąś popularność w środowisku uzyskało, ale nie przebiło się powyżej pewnego pułapu.

No i te jego recenzje (pomijam wadę wymowy, acz jest ona irytująca): ZESPÓŁ GRA NAPRAWDĘ MOCNO. CZASAMI GRA SZYBKO *20 sekund jakiegoś utworu*, A CZASAMI WOLNO *20 sekund kolejnego utworu*, SŁYCHAĆ TU ECHA ZESPOŁÓW TAKICH JAK BEHEMOTH CZY MGŁA
Z ciekawości aż sobie wpisałem w wyszukiwarkę ten kanał, patrzę na miniaturki i okazuje się, że YT mi kiedyś zaproponował już jeden jego filmik o cenach biletów na AC/DC :D No i włączyłem pierwszą lepszą z brzegu recenzję i cóż, nic specjalnego tu nie widzę i nie słyszę, poza tym, że rzeczywiście puszczanie co x sekund fragmentu jakiegoś utworu jest denerwujące i psuje dynamikę całego materiału. No i nie wiem, gdzie ty jakąkolwiek wadę wymowy u niego słyszysz, chyba wad wymowy nigdy nie słyszałeś (chociażby mojej) xD No generalnie, (youtubowe) dziennikarstwo jakiego jest naprawdę pełno.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Caracalized pisze: pt sie 29, 2025 7:01 pm No i nie wiem, gdzie ty jakąkolwiek wadę wymowy u niego słyszysz, chyba wad wymowy nigdy nie słyszałeś (chociażby mojej) xD No generalnie, (youtubowe) dziennikarstwo jakiego jest naprawdę pełno.
Jak pisałem, trochę go już nie oglądałem, więc może to poprawił, ale on nie potrafił wymawiać "r", przez co nazwy pokroju Gaerea brzmiały u niego dość zabawnie.

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Są wytłumaczenia z drugiej strony. Dla mnie to zamyka temat i cieszmy się dalej tak wspaniałym uniwersum CoF. Oby mieli w przyszłości i lepsze kontakty i bardziej profesjonalne kobiety w zespole.
ODPOWIEDZ