Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Ha, wiedziałem, że tego nie napiszesz tylko jakoś wykręcisz kota ogonem

A po co masz wiedzieć co mnie rusza i dlaczego? 
Bo sam ten temat poruszyłeś. Wstydzisz się powiedzieć? 
Randomom w Internecie? Owszem. Aż tak się odsłaniał nie będę 
Przecież cały czas piszemy o rock and rollu, nie o Twoich wierszach do szuflady 
Wiersze to nawet były rozważane nie do szuflady i było blisko żeby nie były. Ale nie pcham się na afisz. Natomiast jeśli chodzi o "wielkie tematy" to dla każdego będzie coś innego - nie będę tłumaczył czym są dla mnie ale Accept nie należy do zespołów poruszających je tak jak bym chciał. Co nie znaczy, że ich nie kocham i nie doceniam niektórych tekstów jak np. "I Don't Wanna Be Like You".
No właśnie mnie chodziło o tematy, jakie chciałbyś by były poruszane w twórczości danego wykonawcy. Co do I Don't Wanna Be Like You, tam sobie pożyczyli frazę z You Shook Me All Night Long AC/DC.
W przypadku heavy metalu i Accept mam wielką tolerancję do tego o czym się śpiewa. Może być o elfach, może być o wojnie, może być osobiście. I Don't Wanna Be Like You to tekst z którym kiedyś (i może do dziś) się identyfikowałem.
Takie teksty z jednej strony są ok, ale z drugiej trzeba też mieć do tego dystans. Bo jak słyszę, że ktoś nie chce być milionerem z Wall Street to mnie bierze pusty śmiech.
Wszystko jest kwestią optyki. Mam znajomych którzy pewnie przy ich obrotności mogliby być milionerami ale zapewnili sobie pasywny dochód na pewnym poziomie przy praktycznie żadnym wysiłku i są bardzo zadowoleni z takiego układu bo mają czas na wszystko inne nie zajmując się pracą. Sam do tego dążę.
Wielki powrót Killersa
Powoem tak Undertaker jest zajętym człowiekiem
Drugi singiel lepszy
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Już wyszedł? Zaraz się obada bo Grabarz lekko średnio, że tak powiem.
Dobra. Drugi singiel wjechał. Jest o niebo lepiej i takiego Accept oczekiwałem - klasyczny riff, do przodu, Mark zdzierający gardło. Mniam.
Jest lepiej, ale to "lepiej" jest zaledwie na trójkę. Nie wiem, czy z plusem. Muszę jeszcze jutro posłuchać.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Accept jak Accept. W stylu nowych płyt a dla mnie to odpowiednio 
- Metalophil
- -#Moonchild

Dokładnie. Ten kawałek mógłby być umieszczony na dowolnym z ostatnich trzech albumów. Jest strasznie sztampowy jeśli chodzi o Accept XXI w. Nie mówię że zły, ale też drugi raz mi się go słuchać nie chce...
BOTN to osobna kategoria
BOTN to osobna kategoria
wiecej nie oczekuje 
dobry track.
dobry track.