The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden

Post autor: SiódmySyn »

panzerschreck pisze:Oczywiście, że się dyskutuje, jakby się nie miało dyskutować to czas zamknąć forum ;)
Ale idiotyczna jest "dyskusja" typu:
- TFF ssie
- TFF jest zajebisty

Daruj sobie teksty typu, że jestem głuchy. To samo mogę napisać o Tobie :o Ale nie wiem czy to do czegoś prowadzi. Jeśli jesteś debilem który ma zamiar najeżdżać na wszystkich którym TFF się spodobał, no to gratuluje ;p
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

SiódmySyn pisze: Ale idiotyczna jest "dyskusja" typu:
- TFF ssie
- TFF jest zajebisty
Taurus napisał coś więcej niż TFF ssie ;) A nawet jeśli by jedynie napisał, że TFF ssie to taka dyskusja i tak nie byłaby idiotyczna bo TFF po prostu ssie :lol:
SiódmySyn pisze:Daruj sobie teksty typu, że jestem głuchy. To samo mogę napisać o Tobie :o
Nie daruję sobie. Ty też pisz sobie o mnie co chcesz, opinia kogoś kto uważa TFF za album lepszy niż te z lat 80 i ma zdjęcie ze swoim basem w sepii na avatarze i tak jest mało istotna ;)
SiódmySyn pisze:Jeśli jesteś debilem który ma zamiar najeżdżać na wszystkich którym TFF się spodobał, no to gratuluje ;p
Na wszystkich nie zamierzam najeżdżać, tylko na tych którzy są głusi i którzy uważają że TFF jest lepszy niż albumy z lat 80 :lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Gustava
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Gustava »

Nikt tu nie jest głuchy, każdy słyszy na swój sposób :P (jak już to wszyscy jesteśmy głusi, od słuchania łomotów ;) )

Odbiór muzyki jest subiektywny, każdemu podoba się coś innego, zwraca uwagę na coś innego, uważa co innego za ważne.

W ogóle nas łączy to, że lubimy brzmienie gitarowe, inni wolą muzykę elektroniczną, i chociaż nie wiem jak bym chciała przekonać kolegę do najlepszych utworów ironów to on i tak będzie wolał te swoje zespoły, i nie poczuje tego co my przy ironach, , a ja nie poczuję tego co on przy elektronicznej.

I tak samo w naszym gronie tez często odczuwamy muzykę inaczej.
What a dream, when will it end? And will I transcend?
SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

panzerschreck pisze:Ty też pisz sobie o mnie co chcesz, opinia kogoś kto uważa TFF za album lepszy niż te z lat 80
Tak właśnie uważam i nie widzę w tym nic złego, zwłaszcza, że jak dla mnie albumy z lat 80, a te które wydawane są teraz to 2 różne bajki. Ja po prostu jestem w tej dzisiejszej bajce. Nie twierdzę, przecież, że albumy z lat 80 ssą, lubię je i często ich słucham.
panzerschreck pisze:ma zdjęcie ze swoim basem w sepii na avatarze
Taaa zajebisty argument przeciwko mnie. Pogratulować tylko.

No ale nie ma co przedłużać kłótni, ja jestem głuchy, Ty jesteś głuchy, na tym skończmy ;)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Siódmy Syn nie daj się ;)

ps.brawa za ładny podpis, widać jeszcze młodzież do końca nie zwariowała ,ładnie,ładnie,cieszy :)

ps.2 jak dla mnie moment w The Talisman z 2.53-3.04 jest arcygenialny, co sądzicie...za Bruce'm czasem mogę nieprzepadać, ale wokalnie to jest geniusz, geniusz poprostu
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

IM_Power pisze:ps.2 jak dla mnie moment w The Talisman z 2.53-3.04 jest arcygenialny, co sądzicie...za Bruce'm czasem mogę nieprzepadać, ale wokalnie to jest geniusz, geniusz poprostu
Juz to gdzies pisałem w innym wątku ale powtorze Bruce zasługuje na pomnik w centrum Londynu ;-) To jest bóg mikrofonu nie ma żadnych wątpliwości co do tego.
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
maidengraf
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maidengraf »

Jeśli ten moment jest arcygenialny..to jak określić ten w 4:58 ?Motyw z puszczonymi gitarami ,w krótkich odstępach ,piękny :twisted:
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Zgubiłem gdzieś płytę podczas libacji , nie mogę się doczekać aż wysłucham Talisman , Starbind , Isle of Avalon , Alchemist - najlepsze kawałki . Po kilku dniach przerwy już wiem że ten album jest lepszy niż poprzednik , dorównuje BNW i najlepszym utworom z DOD . Chodzi mi po głowie cały czas ten motyw z alchemista " no fresh water " czy coś takiego . Wypluwam wszystko co kiedyś powiedziałem, że oni nie powinni już nagrywać niech grają nawet jako 90-letnie dziadki i tak będę tego słuchać . Jako staruszkowie mogli by nagrywać albumy złożone z kawałków typu Journeyman he he .
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

http://artrock.pl/recenzje/22691/iron_m ... ntier.html - Wojciech Kapała jak zwykle w dobrej formie, widać nie potrafił znieść myśli, że pozostałe recenzje płyty na serwisie napisali ludzie, którym się album śmiał podobać.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

IM_Power pisze:Siódmy Syn nie daj się ;)

ps.brawa za ładny podpis, widać jeszcze młodzież do końca nie zwariowała ,ładnie,ładnie,cieszy :)
:facepalm:

... jak na skinheada i kibola podpis faktycznie na miejscu.
SiódmySyn
-#Prisoner
-#Prisoner

jesper pisze:... jak na skinheada i kibola podpis faktycznie na miejscu.
Lol?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

nowa płyta Iron Maiden zawitała pod strzechę "Rzeczpospolitej":
http://www.rp.pl/artykul/307546,534136- ... ntier.html
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
maidengraf
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maidengraf »

Zwykłe bla bla...całość ustawiona -jeden za ,drugi przeciw...jeden i drugi bez konkretnych argumentów..takie sobie gadanie...
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Mimo paru swietnych momentow, The Final Frontier to chyba najslabszy Maiden od powrotu Dickinsona i Smitha. Ogolnie podobny poziom co DoD, ale DoD jakos bardziej lubie. Najbardziej z nowej plyty lubie Mother Of Mercy, Isle Of Avalon, Starblind i When The Wild Wind Blows.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Mnie dziwi ta fala krytyki Dance of Death, ja się do niej nie dołącze, bo co by nie powiedzieć Dance of Death i Paschendale to moje ulubione epiki z trzech ostatnich płyt, Rainmaker to najlepszy rocker,a Journeyman to najlepsza ballada . Dlatego widzi mnie ta krytyka bo jak dla mnie to album bardziej udany jako całości i od A Matter..i od The Final Frontier.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Dod jest super!!(choć chyba najsłabsze od reunionu)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... moim zdaniem DOD bije na łeb dwie ostatnie płyty Iron Maiden ale to tak na marginesie, tymczasem TFF choć słucham coraz rzadziej tj. raz na tydzień ;-) płyta w moim odczuciu nic nie straciła i muzyka broni się doskonale.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

maidengraf pisze:Zwykłe bla bla...całość ustawiona -jeden za ,drugi przeciw...jeden i drugi bez konkretnych argumentów..takie sobie gadanie...
dla czytelników i oglądaczy Rzepy wystarczy, ze jest nius o nowej płycie Iron Maiden. A tak swoją drogą, jak Rz czytam od lat, to nie pamiętam, by ten Cieślik coś mądrego napisał ...
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja ogólnie nie znoszę takiego stereotypowego pisania, w dodatku bez fachowej znajomości tematu, tekst o gotyckim klimacie tego przykładem,a jako kontrargument AC/DC ,byłem zresztą pewny ,że padnie ten kontrargument ,bo żeby wymienić np.Saxon już trzeba nieco siedzieć w temacie.
Ale i tak plus,bo kiedyś w tego typu prasie o Iron Maiden w ogóle nie pisano ,pierwsze wzmianki widziałem w 2006 czy 2007 r. ,pamiętam ,kupowałem Neewsweek czy Wprost nieraz ,tzn moi rodzice kupowali tak w latach 1997-2004 i o Maiden nie było tam żadnych wzmianek nigdy.
Choć...z drugiej strony, czy to jest potrzebne? jak dla mnie ludzie którzy czytają dział kultura w pismach o profilu politycznym jak słuchają muzy rockowej to pewnie U2,Muse,Coldplay,Radiohead czy z mocniejszego grania Metallica,Rage Against the Machine, raczej nie Iron Maiden ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

maidengraf pisze:Zwykłe bla bla...całość ustawiona -jeden za ,drugi przeciw...jeden i drugi bez konkretnych argumentów..takie sobie gadanie...
A argument o usilnie mrocznym (gotyckim?) wizerunku Iron Maiden zabija teledysk do "holy smoke" :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ