fenomenalny koncert.... studyjne wykonania starych kawałków w tej pól-akustycznej aranżacji z Less Is More brzmią strasznie sucho w porównaniu do wykonań kocertowych. Chociaż też bardzo możliwe, że wizja podbija bardzo mocno moją ocenę, jak to w przypadku DVD bywa.. tak czy siak, leżę na łopatkach po obejrzeniu
Tu i tam można wyczytać że latem tego roku ukaże się zestaw składający się z 7 płyt (6xCD +DVD) który będzie zawierał trzy pełniutkie koncerty z Japonii z sierpnia 1972 roku
Kuba pisze:[Deep Purple - Made in Japan]Tu i tam można wyczytać że latem tego roku ukaże się zestaw składający się z 7 płyt (6xCD +DVD) który będzie zawierał trzy pełniutkie koncerty z Japonii z sierpnia 1972 roku
Wydaje mi się, że pełen zapis tych koncertów wyszedł już kilka lat temu - to było na 3 płytach cd, w takim szerokim pudełku na cd. Niestety nie zdążyłem kupić.
Gdzie znalazłeś info o nowym wydaniu?
tak, tylko że na tych płytach nie było tych koncertów w całości. w zasadzie nie było tam wykonań które oryginalnie znajdują sie na MIJ. zeby miec wszystko trzeba bylo kupic live in japan + made in japan, a i tak brakowalo tam chyba jednego wykonania black night zagranego na bis.
voivod pisze:tak, tylko że na tych płytach nie było tych koncertów w całości. w zasadzie nie było tam wykonań które oryginalnie znajdują sie na MIJ. zeby miec wszystko trzeba bylo kupic live in japan + made in japan, a i tak brakowalo tam chyba jednego wykonania black night zagranego na bis.
A wydanie wszystkich koncertów miało już być w 2011 roku ale EMI przesunęła to na lato 2012 co by sprawę podciągnąć pod 40-lecie pierwszej wizyty w Japonii.