Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Helloween
Tak jak pisałem w temacie kijowskim, wg mnie przed czerwcem nie ma co się spodziewać europejskich hal, gdzie mieli grać to zagrali... ale miło byłoby być w błędzie
.
nie mogą, bo to Mysza i spółka, czyli Rocker Zone Monachium
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tak myślałem, że piszesz o Rockersach (na marginesie, MZR w Bydgoszczy wyglądało jak ich zlot). Poza nimi moja żona ma koleżankę w Inglostadt, która czasem wpada do Polski, więc myślę, że coś wykombinujemy. Zbierzemy jakąś ekipę i się zamówi hurtowo.
Transport widzę tak:
1.Samolot
Byłoby optymalnie, ale podobnie jak Dzosef obawiam się o ceny w tym okresie. Na Stonsów poleciałem za 260 w dwie strony. Jednak to dla mnie opcja nr 1.
2.Autokar
Niestety jedzie 15-16 godzin. I pewnie będzie pełen towarzyszy ze wschodu.
3.Pociąg
Jak patrzyłem przed Stonesami, to były droższe niż samolot i długo jedzie.
4.Samochód
Może być. Oczywiście, jeżeli mamy jechać moim, to hostel na obrzeżach + komunikacja miejska, bo do centrum go nigdzie nie wpuszczą
No i drugi kierowca by się przydał, bo to jednak daleko. No i trochę za paliwo wyjdzie.
Kupimy bilety, a za transportem będziemy się rozglądać w międzyczasie. Jak się trafią tanie bilety na samolot, to polecimy. Jak się nie uda, zawsze zostanie opcja z samochodem.
Transport widzę tak:
1.Samolot
Byłoby optymalnie, ale podobnie jak Dzosef obawiam się o ceny w tym okresie. Na Stonsów poleciałem za 260 w dwie strony. Jednak to dla mnie opcja nr 1.
2.Autokar
Niestety jedzie 15-16 godzin. I pewnie będzie pełen towarzyszy ze wschodu.
3.Pociąg
Jak patrzyłem przed Stonesami, to były droższe niż samolot i długo jedzie.
4.Samochód
Może być. Oczywiście, jeżeli mamy jechać moim, to hostel na obrzeżach + komunikacja miejska, bo do centrum go nigdzie nie wpuszczą
Kupimy bilety, a za transportem będziemy się rozglądać w międzyczasie. Jak się trafią tanie bilety na samolot, to polecimy. Jak się nie uda, zawsze zostanie opcja z samochodem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jeśli chodzi o drugiego kierowcę to możesz na mnie liczyć. Opcje 2 i 3 raczej nie wyglądają za różowo. Samolot wiadomo najwygodniejszy ale nie kiedy trzeba za niego płacić jak za zboże. Koszt paliwa owszem też spory ale jednak się rozłoży na 3 czy 4 osoby.
Tak jak napisałeś - kwestia transportu to melodia przyszłości.
Ciekawi mnie też dlaczego nie ma biletów na trybuny w Hamburgu. Nie ma trybun, nie ma ticket direct - na razie wygląda jakby ta sprzedaż jeszcze na dobre nie ruszyła
Tak jak napisałeś - kwestia transportu to melodia przyszłości.
Ciekawi mnie też dlaczego nie ma biletów na trybuny w Hamburgu. Nie ma trybun, nie ma ticket direct - na razie wygląda jakby ta sprzedaż jeszcze na dobre nie ruszyła
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mysle, że czwórkę zbierzemy bez problemu, bo Nat też pewnie będzie chciała.
Ewentualnie można kupić podczas pobytu w Niemczech, jeżeli sprzedają stacjonarnie w jakimś Saturnie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Ciekawy wywiad:
https://www.hardwiredmagazine.com/hello ... 8/?lang=en
Cieszy mnie bardzo ten fragment:
https://www.hardwiredmagazine.com/hello ... 8/?lang=en
Cieszy mnie bardzo ten fragment:
Are you planning on doing another run of Europe with solo shows and visit countries you didn’t have the chance to visit the first time around, like Serbia for example?
Andi: Absolutely yes. So far we were only playing the biggest cities which also were not too close to the summer festivals we are going to play. After the US and Canada, we will be back for more in Europe (laughs).
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ufff 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Niech lepiej dają porządny live album z tej trasy.
Najgorsze, że znowu będziemy musieli na nim oglądać gębę Dzosefa. Jak na Hansenie z Wacken. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

I Unisonic
Tego nie oglądałem.
Koncert w Pradze z końca listopada ogłosili pod koniec stycznia, więc wypadałoby jakieś jesienno/zimowe daty już podać, skoro są w planach.
Ogłoszono dwa grudniowe koncerty - oba w Niemczech - Bamberg i Ravensburg. Obydwa z naszego punktu widzenia raczej mało atrakcyjne, z Hamburgiem nie wygrają, no chyba że "kameralnością".
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A gdzie to k...a jest
Potencjalnie zainteresowany, tylko jak się tam dostać.
Zadupia, że ja pierdole!
Jedno koło Norymbergi, drugie koło Zurychu
.
Bamberg dzień przed Hamburgiem. Z punktu widzenia wyjazdu autem z Polski (zwłaszcza z Wwy) totalnie chujowo
. Wwa->Bamberg->Hamburg to wychodzi ponad 1400km. Niemniej ja się nie poddaję, najwyżej zgarniecie mnie autem z Berlina czy czegoś tam. Wstępnie melduje się w Bambergu
Przy okazji zagrają jeszcze na Alcatraz (teraz to rozważam) i Knock Out Festivalu w Karlsrue. Pierwszy w sierpniu w Kortrijk (byłem, fajna impreza), drugi 15 grudnia w Karlsrue, 300km od Ravensburga. Tyle, że tam sa jakieś vip upgrade'y za 70 euro, wiec zeby miec barierkę trzeba wydać 120 euro
.
Nie pomagają mi te Dynie, pewnie planują to tak, zebym nie mógł jechać. Niedoczekanie!
Zadupia, że ja pierdole!
Bamberg dzień przed Hamburgiem. Z punktu widzenia wyjazdu autem z Polski (zwłaszcza z Wwy) totalnie chujowo
Przy okazji zagrają jeszcze na Alcatraz (teraz to rozważam) i Knock Out Festivalu w Karlsrue. Pierwszy w sierpniu w Kortrijk (byłem, fajna impreza), drugi 15 grudnia w Karlsrue, 300km od Ravensburga. Tyle, że tam sa jakieś vip upgrade'y za 70 euro, wiec zeby miec barierkę trzeba wydać 120 euro
Nie pomagają mi te Dynie, pewnie planują to tak, zebym nie mógł jechać. Niedoczekanie!
Do Norymbergii będą prawdopodobnie loty z Wawy od maja.
Zastanowię się bo mam w okolicach rodzinę to przy okazji bym odwiedził
Zastanowię się bo mam w okolicach rodzinę to przy okazji bym odwiedził
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Pod kątem Summer Breeze fajna wiadomość
Jaka linia ma to obsługiwać? Daj znać jakbyś miał jakieś konkrety za te kilka miesięcy. Zrobienie tych dwóch gigów bardzo mi chodzi po głowie.
Jak będę coś wiedział to dam cyne tutaj ✈
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Ten Bamberg to koło Norymbergi. W ch@! daleko. Ale Hamburg ja bym jednak próbował zaatakować samolotem. Nie wiem czy tak tuż przed świętami będę mógł porwać z domu samochód na taką długą przejażdżkę.