piosenki, do których nie możecie się przekonać

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać

Post autor: M@ti »

BartSmith pisze:Ale czy "fan" posiadający wszystkie płyty w mp3 ściągnięte z neta, mający jedną koszulkę i nie będący na żadnym koncercie moze się nazywać fanem?
Tak, jeśli nie pozwala mu na to sytuacja finansowa.
BartSmith pisze:Każdy może się nazwać fanem jakiegoś zespołu, znając nawet zaledwie 10 piosenek.
Nie no tak to już nie, ale jeśli ktoś uwielbia dany zespół a NIE MOŻE z jakichś przyczyn kupować rzeczy związanych z nim to IMO za fana może się uważać.
BartSmith pisze:Niestety taka kolej rzeczy w Polsce jest bardzo popularna, bo po co zbierać kasę na płyty skoro można mieć za darmo i jeszcze na piwo i inne rzeczy.
Taki kraj, tylko to jest też kwestia cen i zarobków u nas. W takiej Anglii np. żeby nazbierać na oryginalną płytę CD wystarczy godzina pracy na budowie albo przy zamiataniu ulicy. :? U nas to się inaczej przekłada. :wink:
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

jest 1 utwor ironow, ktory tylko "lubie" a nie kocham, mowa o Holy Smoke
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Dokladnie BartSmith i potem sie wszyscy dziwia ze chlopcy nie przyjezdzaja do nas
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

M@ati zgadzam się w 100% ....ja płyty kupuje jak mam kase... a są ważniejsze rzeczy niz kupno płyty zespołu który zarobił już krocie...
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

M@ti pisze:Taki kraj, tylko to jest też kwestia cen i zarobków u nas. W takiej Anglii np. żeby nazbierać na oryginalną płytę CD wystarczy godzina pracy na budowie albo przy zamiataniu ulicy. :? U nas to się inaczej przekłada. :wink:
To też ma wpływ na to, ale zauważ, że ludzie potrafili w latach 80tych zdobyć nagrania (oficjalne i chociaż kopie na kasetach), przynajmniej próbowali, a teraz mają praktycznie wszystko wyłożone na tacy, ale po co się męczyć... Ja wydałem praktycznie wszystkie oszczędności na oryginały i jeszcze jakoś żyję :wink:

Piosenki:

1) Gangland - bardzo rzadko słucham, dla mnie średniak. (6+)
2) Tailgunner - też średniak, gorszy troszkę niż Gangland. (6)
3) The Assassin - to wg mie bardzo słaby utwór, szczególnie refren wnerwia. (5-)
4) Mother Russia - za długi, za nudny, mogło być sto razy lepiej. (6-)

Narazie te, gdyż nie przesłuchałem dokładnie pozostałych albumów oraz ich nie oceniłem :wink: Hehe, z tego zdania można wywnioskować, że jakbym dopiero zaczynał słuchać płyt Ironów :wink: A tak nie jest of course 8)

EDIT: A jednak zdania są podzielone. Na pewno gdyby była lepsza sprzedaż w naszym kraju to by Polska była praktycznie pewniakiem, a tak musimy tylko czekać i mieć nadzieję. Jestem ciekaw ile osób kupi nową płytkę, bo coś czuję, że mało... A gadanie, że oni mają za dużo kasy jest nie na miejscu - dlaczego w takim razie zagranica myśli inaczej :?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

BartSmith pisze:dlaczego w takim razie zagranica myśli inaczej
Proste - bo tam ludzie mają kasę...
Qba666 pisze:Dokladnie BartSmith i potem sie wszyscy dziwia ze chlopcy nie przyjezdzaja do nas
Tjaaaa. brednie. Bo to mało ostatnio do nas przyjeżdżali :?
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Artur pisze:Proste - bo tam ludzie mają kasę...
Przeczytaj pierwszą część mojego postu. Jak za komuny szło załatwić to teraz tymbardziej, ale w Polakach nadal jest taka mentalność, że za darmo najlepiej dostać. Płytki nie kosztują milionów. Jak ktoś będzie chciał kupić to kupi, takie jest moje zdanie. OK, napisałbym o tym, że znam kilka takich osób, ale to za duży offtop by był...
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

50 zł to nie jest duzo ?? stary..co 2 lata dvd za 100 ... moim zdaniem to b.duzo.... bo w polsce ludzie zarabiają b. mało ... moja matka jest nauczycielka i zarabia jakies 1100 zł...
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

http://allegro.pl/search.php?string=iro ... category=1

Wystarczy poszukać odpowiedniej aukcji z płytkami po niskiej cenie (polecam kupno od renomowanych sprzedawców). A płytki po 50zł są w takich sklepach jak Empik, gdzie ogólnie wszystko jest drogie.

Z jednej strony marudzicie, zarzucacie, ze Ironi was olali, że kłamali, że idą na kasę, a z drugiej sami narzekając na stan finansowy nie kupujecie płyt. I koło się zamyka...
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

BartSmith pisze:A płytki po 50zł są w takich sklepach jak Empik, gdzie ogólnie wszystko jest drogie.
tu się akurat z tobą nie zgodzę, bo ja u siebie w mieście muszę bulić za cd maidenów 60 zł a za podwójną 90 zł, ale i tak i tak kupuje te płyty, chodzi mi tylko o to, że niektórzy jak chcą kupić nówkę (bo nie chcą kupywać używanej z allego) muszą bulić tyle co ja i nie wszędzie w polsce płyty maidenów są po po np. 35zł
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

obserwator pisze:tu się akurat z tobą nie zgodzę, bo ja u siebie w mieście muszę bulić za cd maidenów 60 zł a za podwójną 90 zł, ale i tak i tak kupuje te płyty, chodzi mi tylko o to, że niektórzy jak chcą kupić nówkę (bo nie chcą kupywać używanej z allego) muszą bulić tyle co ja i nie wszędzie w polsce płyty maidenów są po po np. 35zł
Dlatego polecam zakupy w internecie. Zwykłe sklepy próbują zarobić podwójnie. Rzadko zdarzają się promocje. Nie kupuj płyt po 90 zł, gdyż po tyle to chodzą rzadkie single itp. Trzeba szukać, jak coś jest za drogie to nie kupuj tego na siłę, poczekaj, pomyśl czy czasem nie ma gdzieś tańszych. Na siłę nie warto...
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

BartSmith pisze:Dlatego polecam zakupy w internecie. Zwykłe sklepy próbują zarobić podwójnie. Rzadko zdarzają się promocje. Nie kupuj płyt po 90 zł, gdyż po tyle to chodzą rzadkie single itp. Trzeba szukać, jak coś jest za drogie to nie kupuj tego na siłę, poczekaj, pomyśl czy czasem nie ma gdzieś tańszych. Na siłę nie warto...
wiem bart, ale gdzie bym nie spojrzał (czy to sklep internetowy, czy zwykły sklep z płytami cd) to płyty maiden po tyle właśnie chodzą (nie dawno chyba był okreś, że były po 35 zł i tam gdzie jeszcze to nie zeszło wszystko po tyle mogą chodzić) a nie chcę kupywać z allegro używanych, dlatego jestem zmuszony wydać te 60 zł na cd., ale i tak zawsze kupię tą płytę z szacunku do zespołu
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Na allegro są nie tylko używane, ale też nowe i to w super cenach. Wiem, że jedna osoba sprzedawała Dance Of Death w cenie 20zł, nówka zafoliowana i raczej oryginał, bo nikt się nie skarżył :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

BartSmith pisze:Na allegro są nie tylko używane, ale też nowe i to w super cenach. Wiem, że jedna osoba sprzedawała Dance Of Death w cenie 20zł, nówka zafoliowana i raczej oryginał, bo nikt się nie skarżył
wiem, wiem bo sam widziałem, ale chodzi mi głównie o te remastery a w tym wypadku nie jest tak łatwo dostać je nowe i zafoliowane, ale jak pisałeś jak ktoś będzie chciał to kupi-ja tak robię i godzę się z ceną
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Elevatorman pisze:ja płyty kupuje jak mam kase... a są ważniejsze rzeczy niz kupno płyty zespołu który zarobił już krocie...
No właśnie, przecież kupowanie oryginałów nie jest wyznacznikiem tego czy się jest fanem czy nie. :)

BartSmith pisze:ale zauważ, że ludzie potrafili w latach 80tych zdobyć nagrania (oficjalne i chociaż kopie na kasetach), przynajmniej próbowali, a teraz mają praktycznie wszystko wyłożone na tacy,
Bo wtedy nie mięli wyboru, nie było internetu i innych udogodnień. Jak by był internet to by była taka sama sytuacja jak teraz. :wink:

Elevatorman pisze:50 zł to nie jest duzo ??
Właśnie zależy jak dla kogo. Jednym mało drugim dużo. :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

M@ti pisze:No właśnie, przecież kupowanie oryginałów nie jest wyznacznikiem tego czy się jest fanem czy nie.
ale na pewno jest w pewien sposób wyznacznikiem tego czy szanujesz ten zespół

M@ti pisze:Właśnie zależy jak dla kogo. Jednym mało drugim dużo.
dla mnie to jest dużo, ale i tak kupię płytę
mtszły
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

obserwator pisze:ale na pewno jest w pewien sposób wyznacznikiem tego czy szanujesz ten zespół
No to napewno, tylko tak jak mówiłem zależy od tego czy kogoś stać czy nie, inna sprawa kiedy kogoś naprawdę stać na kupno płyt, a chce sobie zaoszczędzić i ściąga mp3, i jeszcze za fana się uważa. :)

obserwator pisze:dla mnie to jest dużo, ale i tak kupię płytę
Tak jak dla mnie, ale w miarę możliwości uzbierałem sobie prawie całą dyskografię. :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

M@ti pisze:inna sprawa kiedy kogoś naprawdę stać na kupno płyt, a chce sobie zaoszczędzić i ściąga mp3, i jeszcze za fana się uważa.
no to wtedy to już jest totalna przesada

M@ti pisze:Tak jak dla mnie, ale w miarę możliwości uzbierałem sobie prawie całą dyskografię.
ja to samo, brakuje mi teraz jedynie fear of the dark(którego mi zaje....ukradli podobnie jak jeszcze pare innych płytek, ale już nie maiden) i dance of death
mtszły
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Teraz jakos im sie do nas nie spieszy :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

obserwator pisze:a to samo, brakuje mi teraz jedynie fear of the dark
A mi 2 płytek z Blazem, i szczególnie jakoś nie śpieszę się z ich kupnem. :wink:
ODPOWIEDZ